Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Ukrutná bolest hlavy při sexu

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky je hlavním homeopatickým lékem této obtíže homeopatikum Picricum acidum.

Petra - Čepy bez bolesti

Dobrý den, jsem pul roku po císaři, jsem jinak velmi zimomřivá, anemická a často jsem mívala laryngitidy, posledního pul roku se objevují jen čepy (nic nebolí), objeví se ale téměř vždy po umytí vlasů. V době kojení jsem měla 2 velké migrény. Myslíte, že by pomohlo nastartovat a pročistit organismus Thují 9, Sil. 9 a poté Pherum fosphoricum na anemii? Jestliže ano, Jak dlouho podávat, kdy přestat, zda kombinovat s ferum fos., nebo až pak? Kostitučně se zatím neléčím, protože v okruhu 50 km tu není homeopat a s 2mi dětmi cestovat je organizačně zatím těžké. co pozorujem a čtem tak jsem poslední měs. Někde mezi Sep, Lyc popř. Nat. M.) Velmi děkuji za Vaše vyjádření a stránky!

vilcakul - Re: Čepy bez bolesti

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky se zhoršuje po umytí hlavy následující homeopatické léky: BELLADONA (3) CANTHARIS (3) glonium, PODOPHYLLUM (3) SEPIE (3) TARENTULA (3) ZINCUM CHROMICUM (3).

Dáša H. - Nízky tlak a únava

Dobrý deň,prosím Vás,existujú homeopatiká na nízky krvný tlak a s tým spojenú neustálu únavu? Ďakujem pekne.

vilcakul - Re: Nízky tlak a únava

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. V případě dobré reakce organizmu na homeopatický lék se může krevní tlak trvale upravit k normálu.

Hana - průjmy

Dobrý den lze homeopatiky léčit dlouhodobý průjem.Již půl roku trpím průjmem,únavou a hubnutím..alopaticka dg.drážd.tračník a dyspepsie.
Jsem už i psychicky zdeptaná.Děkuji za info B.

vilcakul - Re: průjmy

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék serum album předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky bych myslel na homeopatické léky: Aloe, Podophyllum, Veratrum album, Rumex crispus, Rheum palmatum, Plantago major, Phosphoric acid, Oxalicum acidum, China officinalis a mnoho dalších.

J. Harms - Zánět zubních kanálků

Dobrý den,
prosím, poradíte mi homeopatikum na zánět v zubních kanálcích(pětka/šestka nahoře napravo)? Jde o dlouhodobý problém, který momentálně vyústil v akutní zánět. Několik let jsem cítila tupost v pravé tváři, která až obepínala oko zespoda a ovlivňovala zrak. Do toho problémy s lícní dutinou, kde při studeném počasí/větru došlo ke zhoršení a bolestivosti, tuposti. Lékařem neřešeno, užívala dubový extrakt, hřebíček aj. Dnes zrentgenována a objednána na úterý na čištění kanálků.
Jaké homeopatikum byste doporučil?
Lze ještě proces zastavit/zánět vyhojit?

vilcakul - Re: Zánět zubních kanálků

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Na zánět zubů můžeme zkusit vícero homeopatických léků: Arnica montana, Hypericum perforatum, Plantago major, Coccinela sempempunctata, Chamomilla vulgaris, Coffea, Bryonia alba, Hepar sulphur, Mercurius solubilis, Staphysagria, Aconitum napellus, Hekla lava a mnoho dalších.

Fialová - histaminová alerie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,zda existuji homeopatika na histaminovou alergii,která se u mne projevuje především průjmy. Děkuji a jsem s pozdravem Martina Fialová

vilcakul - Re: histaminová alerie

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. V případě alergické reakce na histamin je možné použít i jiné terapie např. gemmoterapii. Symptomaticky můžete zkusit i homeopatické histaminium.

lubomir - nadory na mozgu

dobry den chcem sa opytat kde sa mozem poradit pripadne na koho sa mam nakontaktovat ked by som chcel liecbu nadorov na mozgu u 4 rocneho synceka..dakujem velmi pekne vopred za odpoved.

vilcakul - Re: nadory na mozgu

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Problémy s rakovinou mozku má vícero homeopatických léků a je třeba je od sebe odlišit a vybrat ten nejpodobnější vašemu stavu. Jestli hledáte homeopatikum na rakovinu mozku, tak doporučuji vyhledat homeopata znalého metody dr. Ramakrishnana. Hlavními léky na léčbu rakoviny mozku jsou: Baryta carbonica, Baryta iodata, Plumbum iodatum, Aethusa cynapium, Zincum sulphuricum. Indikované homeopatikum se užívá ob týden střídavě s Carcinosinem v potenci C200, metodou plussingu.

Zdeňka - Štítná žláza

Dobrý den,
mám na Vás dotaz, vloni i letos po očkování proti encefalitidě, jsem
onemocněla , a to tak, že mě celý měsíc trápí zánět horních cest dýchacích. Také se léčím se štítnou žlázou na hypofýzu a beru letrox.
Jinak se stravuji zdravě a mám i dostatek pohybu.
Může mít moje onemocnění spojitost s očkováním.
Děkuji Vám za odpověď

vilcakul - Re: Štítná žláza

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Samozřejmě Vaše onemocnění má spojení s očkováním, protože dojde k přetížení Vašeho imunitního systému, tím i k chronickým problémům s dýchacími cestami.

Lenka - Re: Štítná žláza

Dobrý den, už cca rok mám problém s tím, že ráno nebo v průběhu noci nemohu otevřít oči. Strašná bolest. Na očích není nic vidět, žádné zarudnutí ani zahnisání, snad jen vaky pod očima. Oční mi diagnostikovala suché oči a doporučila kapky a gel k zakoupení v lékárně. Potíže se zmírnily, ale nevyléčily. Také jsem cca před rokem začala užívat euthyrox na podporu funkce štítné žálzy. Prosím, zda existují nějaká homeopatika, která by mě suchosti očí zbavila?
Děkuji.

Kamila - hojení velké rány

Dobrý den,
můj partner si zasekl sekyru do nohy, až do kosti. Rána je asi 10cm dlouhá, sešitá, je "přeléčen" antibiotiky. Poraďte prosím, jak podpořit hojení rány, ocením i jiné rady. Díky moc.

vilcakul - Re: hojení velké rány

Dobrý den, v tomto případě je lékem první volby Arnica montana v potenci C9, 3x denně po dobu 2-3 dní, poté homeopatikum Calendula officinalis v potenci C9, 3x denně 2-3 dny. Vně můžeme hojení urychlit obklady rány odvarem z měsíčku lékařského. Pacient může také na hojení použít léčivou rostlinu Jitrocel širokolistý, list se utrhne a umyje, poté se naklepe ručkou nože, aby pustil šťávu. Po přiložení na ránu se list ováže a může se nechat na ráně i 2 dny.

Strouhalová - Podpora chuti k jídlu u dítěte

Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o radu ohledně naší dvouleté dcery, která evidnentně váhově neprospívá (10,400 kg). Ráda bych to nejprve řešila homeopatiky než chemií. Pokud nehovořím o mléku, tak pevného jídla si jen tak zobne, takže pet porci denne rozhodne nezkonzumuje. Čím u ní podpořit chuť k jídlu? Dekuji za odpověď.

vilcakul - Re: Podpora chuti k jídlu u dítěte

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. V této indikaci je vhodné homeopatikum Alfalfa v potenci D5, 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů.