Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Katka - Růst vlásků u tříleté holčičky

Poprosím vás o radu... Mám dcerku, které jsou 3 roky a velmi pomaličku jí rostou vlásky. Takže má stále krátké a nikdy nebyla stříhána. Zdá se, že vlásky se zahušťují, protože od narození samozřejmě přibyly. Jen bych ráda znala váš názor a případně, zda je něco na podporu růstu vlasů?? Paní doktorka říkala, že jí opravdu téměř nerostou, jen velmi malinko, ale že to tak někdo má.
Velmi vám děkuji za čas, který věnujete mé odpovědi.
Zdravím. Katka

vilcakul - Re: Růst vlásků u tříleté holčičky

Dobrý den, v tomto případě by bylo vhodné vyšetření u homeopata a předepsání indikovaného homeopatického léku. Tím by se dala tato predispozice organizmu odstranit nebo výrazně zmírnit.

Katka - Re: Re: Růst vlásků u tříleté holčičky

Naše dětská paní doktorka nám právě poradila Siliceu 9Ch. Zatím jsme ji nezačali používat. Má to význam zkoušet? Nebo lépe vyhledat homeopata na konstituční léčbu. Může již zmíněná silicea pomoci? Děkuji. Katka

vilcakul - Re: Re: Re: Růst vlásků u tříleté holčičky

Dobrý den Siliceu zkusit můžete, ale já bych byl určitě pro komplexní vyšetření dítěte a předpis indikovaného homeopatického léku podle jeho charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Dalším aspektem může být i dědičnost stavu dítěte od rodičů, dítě přijme za svůj stav, který je intenzivnější při početí. Takže někdy se dají příčiny stavu dítěte najít u rodičů a k tomu je potřeba konzultace.

Renata Andělová - Schizofrenie

Dobry den,posim Vas ,mohl by jste mi doporucit homeopatikum na schizofrenii,kt.by snizovalo i pridruzujici uzkosti
renata.andelova@seznam.cz
Klasickou medicinou se 7 let lecim a uzivam i prirodni antidepresivum.Dekuji

vilcakul - Re: Schizofrenie

Dobrý den, v tomto případě je potřeba kompletního vyšetření u homeopata a předpis indikovaného homeopatického léku podle Vašich charakteristických rysů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Jen tak můžete dosáhnout co nejlepších výsledků s homeopatickou terapií, symptomaticky si nemyslím, že by se dalo dosáhnout výrazného zlepšení stavu s touto diagnózou. Dalším důležitým aspektem je i to, že léčba musí probíhat pod dozorem homeopata a v případě potřeby i s konzultací ošetřujícího lékaře.

Anna - Čepy na mandlích

Dobrý den. Mám čepy na mandlích. Je možné vyléčení homeopatiky?

vilcakul - Re: Čepy na mandlích

Dobrý den, tato potíž je léčitelná homeopatií, proto doporučuji vyhledat homeopata v blízkosti Vašeho bydliště a požádat ho léčbu.

monika - silicea?

na padání vlasů a akné?poradíte mi prosím.tyto potíže se snažím léčit siliceou už 3 rokem po porade s homeopatem ,ale nějak se to pořád nedaří.v jakém ředění by měla být?CHtěla bych vyzkoušet nějaké jiné hom. ale potř.poradit a znát v jakém ředění.

vilcakul - Re: silicea?

Dobrý den, v tomto případě Vaše léčba tímto lékem není správná, protože kdyby byla Silicea vaším konstitučním lékem, tak už po několika měsících byste neměla co řešit. To, že léčba už trvá 3 roky je znakem toho, že berete nesprávný lék a měla byste změnit homeopata. Indikovaný homeopatický lék by měl být předepsán podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Dana - Restless legs syndrom

Dobrý den, který homeopatický lék lze použít na syndrom neklidných nohou? Napadá mě Causticum, ale potřebovala bych znát případné další léky pro srovnání. Mockrát děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den :-))

vilcakul - Re: Restless legs syndrom

Dobrý den, já osobně bych nebral tento jev odděleně od osobnosti pacient, ale snažil bych se najít indikovaný homeopatický lék na celkový stav pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky bych určitě uvažoval o Arsenicu albu, Kaliu carbonicu, Rhusu toxicodendronu, Tarentule hispanice a Zincu metallicu a mnoho dalších.

Jana Bohackova - oddálení menstruace

Dobry den, chci se zeptat zda existuje nejake homeopatikum na oddaleni menstruace? Dekuji.

vilcakul - Re: oddálení menstruace

Dobrý den, v homeopatií mi takový prostředek není znám. Slyšel jsem o tomto efektu při předávkování vitamínem C, většinou se jako první příznak objeví průjem. Ale samozřejmě na každého člověka má určitá látka jiné působení, je to i o vnímavosti pacienta a citlivosti na danou látku.

Petra Drozdová - Možný reflux u 8 měsíčního kojence?

Dobrý den,
také prosím o radu. Má dcerka se už delší dobu budí ze spaní se záchvaty křiku a pláče a je kolikrát k neuklidnění. Nejdřívej jsem to připisovala růstu zubů (čtyři na jednou) ale zuby jsou venku a dcerka stále křičí, ale i si strká stále prsty do úst.........je to už méňě časté ale je to hlavně ze spaní. Přes den je docela spokojená a usměvavá. Mám podezření, že se jí vrací žaludeční šťávy zpět do jícnu. Jednou se stalo, že i jako polikala k tomu všemu křiku a řevu. Když byla menší tak zvracela hodně a i obloukovitě.....u pediatra mi napsali zahušťovadlo.....to docela pomáhalo. Čím byla větší, tím se to zlepšovalo. Přešli jsme částečně na pevnou stravu a zvracet přestala. Opravdu jen zřídka si ublinkne a to spíš po MM.
Chtěla bych vědět jestli by na to byli nějaké homeopatika?
Děkuji předem za odpověď.

vilcakul - Re: Možný reflux u 8 měsíčního kojence?

Dobrý den, jestli se jedná o potíž zaviněnou růstem zubů, tak by mohlo pomoci homeopatikum Chamomilla vulgaris v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1 týdne. Poté je třeba homeopatikum vysadit a počkat na reakci organizmu. Tento lék má též zvracení po mléku, zhoršení v noci, přecitlivělost na bolest, podrážděnost a další charakteristické rysy, které možná jsou i u Vašeho miminka.

Markéta Hejná - zhoršená paměť, vyhřezlá ploténka, kouření

Dobrý den,
prosím o radu. Je mi šedesát let, jsem spisovatelka a redaktorka. V nadpisu jsem uvedla tři věci a také opravdu o ně jde.
a) Poslední rok pozoruji výrazné zhoršení krátkodobé paměti. Na Alzheimra to Bohu díky nevypadá, ale přesto mi to znesnadňuje život.
b) Také rok bojuji s bolestmi od vyhřezlé plotýnky v bederní části páteře. Někdy je to lepší, někdy horší... Operaci odmítám, snažím se cvičit.
c) Ke svému smutku nedokážu přestat kouřit, zkouším autosugesci, a protože mám středně těžké perzistentní astma bez záchvatů, vím, že by mi nekouření či omezení významně vylepšilo kvalitu života. I jsem byla v Centru pro léčbu závislostí.... nepomohlo. Znovu to zkouším. Možná existuje homeopatikum ku pomoci?
Srdečný dík předem!
Zdraví
Markéta Hejná

vilcakul - Re: zhoršená paměť, vyhřezlá ploténka, kouření

Dobrý den, v tomto případě bych také doporučil homeopatickou konstituční léčbu. Ta by za prvé měla zlepšit vaši paměť a posilnit vůli k tomu, abyste přestala kouřit. A na vyhřezlou ploténku potřebujete dobrého chiropraktika nebo maséra, který tento problém napraví, popřípadně podpornou terapii tkáňovámi solemi ze skupiny Calcia (vápník). Dále by nezaškodily obklady páteře a hlavně oblasti vyhřezlé ploténky kostivalou tinkturou v 7-8% alkoholu. Bolestem může ulevit homeopatikum Calendula officinalis v potenci C9, 3x denně 3 kuličky denně po dobu 1-2 týdnů, popřípadně homeopatikum Hypericum perforatum ve stejné potenci a dávkování.

eva - polycysticke vaječniky

dobry den, možete mi poradiť homeopatika pri liečbe polycystickych vaječnikov a zarastaniu? dakuje

vilcakul - Re: polycysticke vaječniky

Dobrý den, v tomto případě by byla vhodná homeopatická konstituční léčba, protože se jedná o komplexní problém organizmu, hlavně hormonální sféry. Homeopatická konstituční léčba by měla odstranit sklon organizmu k těmto potížím, ale pro předpis indikovaného homeopatického léku je potřeba vyšetření a volbu léku vykonat na základě vašich chrakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky je vhodný úzký okruh homeopatických léků jako je Apis mellifica, Kalium bromatum, Bovista, Bufo, Colocynthis, Iod, Lachesis, Platina, Rhus toxicodendron, Thuja a Sycotic co.