Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Matúš - Orchiepidydimitída

Dobrý deň! Vidím, že Vás každý deň niekto žiada o radu :-) Verím, že si nájdete čas poradiť mi v mojom trápení. Už 5 týždeň ma urológ lieči pre vyššie uvedenú diagnózu. Postupne som užíval antibiotiká Biseptol, Augmentin, teraz beriem Ciphin, k tomu mnoho liekov od bolestí - Voltaren, Novalgin, Algifen atď atď a napriek tomu moje ťažkosti trvajú. Celé dni musím tráviť v posteli, ináč mám bolesti a občas aj nauzeu. Teplotu už nemám viac týždňov, ináč sú ťažkosti skoro bez zmeny. Môj lekár mi poradil aj Belladonu 15 CH, tú som užíval aj viackrát denne, ale žiadny efekt som nepozoroval :-(

vilcakul - Re: Orchiepidydimitída

Dobrý den, tento problém by samozřejmě potřeboval vyšetření a předpis indikovaného homeopatického léku podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky je hlavním lékem Pulsatilla pratensis (nigricans), dále Spongia tosta, Rhododendron chrysanthum a Hamamelis virginiana. Obrazy těchto léků můžete prostudovat na internetu a podle toho vybrat homeopatikum podobné, co nejvíce vašemu stavu. Akutní léky jako Aconitum a Belladona už asi nemá smysl užívat, protože se už nejedná o akutní případ zánětu a tyto léky jsou užitečné na začátku zánětu. Z gemmoterapie by mohl být vhodný přípravek Vaccinium vitis idaea (Brusinka obecná). Takže můžete zkusit některé z doporučených homeopatik v potenci C9, 3x denně po dobu 5 dní. Podle vývoje stavu: při zlepšení snížit dávkování a po 1-2 týdnech vysadit. Při neúspěchu je třeba jiného homeopatického léku. Při gemmoterapií musíte nejdříve detoxikovat organizmus přípravkem z břízy nejméně 3 dny a až poté užívat specifický přípravek na tento problém.

Matúš - Re: Re: Orchiepidydimitída

Ďakujem veľmi pekne za Vaše rýchlu a erudovanú radu. Veľmi si to vážim. Vo svojom zúfalstve som našiel zahraničnú homeopatickú stránku (www.abchomeopathy.com), kde som si spravil ich test a dospel som vlastne k rovnakým liekom ako mi radíte Vy :-) Jedine Hammamelis medzi nimi nebol.Vidím z tejto poradne, že robíte pre ľudí veľmi záslužnú a obetavú prácu.Patrí Vám za to veľká vďaka! Vyskúšam Pulsatilu a Spongiu, najmä Pulsatila mi veľmi sedí... Pochopil som správne z tejto stránky, že je možné sa u Vás aj objednať na vyšetrenie?

Hanka - polyp

Dobrý den, chci se zeptat jestli se dá pomocí homeopatik léčit polyp na děloze. Před osmi lety jsem byla na operaci cysty na vaječníku. Odstranili i vaječník. Ráda bych situaci řešila jinak, než operací. Navíc začínám mít problém s inkotinencí. Děkuji za odpovědi.

vilcakul - Re: polyp

Dobrý den, tento problém je řešitelný homeopatickou konstituční léčbou a proto byste měla vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Symptomaticky jsou hlavními léky: Calcarea carbonica, Pulsatilla nigricans, Teucrium marum a Thuja occidentalis. V případě nutnosti můžete zkusit některý z daných léků v potenci C9, 3x denně po dobu 5 dní. Podle vývoje stavu: při zlepšení snížit dávkování a po 1-2 týdnech vysadit. Při neúspěchu je třeba jiného homeopatického léku, ale prvním lékem by měla být asi Thuja occidentalis.

Andrea - Ovčie kiahne

Moja 7 ročná dcéra má asi mesiac problémy s hlienovitým kašľom a výtokom z nosa. Lekárka konštatovala, že je to spôsobené dutinami s predpísala jej Sinupret a Zinat. Po liečbe sa síce problémy zmiernili, ale pretrvávajú. Do toho dostala ešte aj ovčie kiahne. Preto Vás prosím o radu aké homeopatiká mám použiť pri jej liečbe. Ďakujem.

vilcakul - Re: Ovčie kiahne

Dobrý den, v této indikaci je vhodné homeopatikum Rhus toxicodendron v potenci C9, 3x denně 3 kuličky do zmírnění symptomů. Další léky a postupy najdete v mém článku na toto téma: Homeopatická léčba dětských infekčních chorob.

PetraP - Tkáňové soli

Dobrý den, zaujaly mě tkáňové soli a ráda bych pomocí nich dala své tělo dohromady. Jsem dlouholetá diabetička I.st. s klasickými přiznaky, především neuropatie. Kde se dají soli koupit? V lékárně na mě koukají divně, že nic takového neznají. A které byste mi prosím doporučil? Ráda bych si tělo i očistila, odkyselila. Děkuji moc za radu. Petra

vilcakul - Re: Tkáňové soli

Dobrý den, tkáňové soli se dají koupit v homeopatických lékárnách v Německu a Rakousku přes internet. Další možností je jejich objednání ze Slovenska z Homeo lékárny v Nitře, kde Vám požádované tkáňové soli rádi pošlou na dobírku. U cukrovky můžete zkusit užívat homeopatikum Syzygium jambolanum v potenci D4-D5, 3x denně 3 kuličky. Při zlepšení stavu a ustálení hladiny cukru v krvi můžete dávkování snížit nebo homeopatikum úplně vysadit. Z gemmoterapie by mohl být vhodný přípravek Morus nigra (moruše).

Renata - Alergie

Dobry den,znamy hledal homeopatika pro sve deti a mi ofotil mi stranku s informaci,ze Kalium Muriaticum 9CH se pouziva pri alergicke ryme po navsteve bazenu(chlor).Nikde na internetu jsem tuto informaci nevidela,chtela jsem se podivat,zda bych toto mohla podavat sve 13-ti lete dceri.Je alergicka na travni plisne,pyl,roztoce a kocku,zavodne plave-je denne cca 1-2 hod v chlorovanem bazenu a casto trpi na rymu,obcas (1x za rok)zanety dutin.Na ORL i alergologii nam plavani nedoporucuji,ale protoze tim dcera zije, zkousime vsechny mozne varianty,jak tuto moznost vyloucit.Prubezne si strika do nosu nasonex a vincentku na splasknuti sliznice,ale dobry na chvilku..Pred 3roky byla na vyndani nosnich mandli. Na podzim se na dutiny lecila antibiotiky vč.Pamykoinu.Po mesici klidu ma opet cca mesic rymu..porad nesmrka,ale je zahlanena,mela i kasel,ale ten jiz prestal. Chteli bychom zkusit i lecbu homeopatiky,doporucite nam neco? Mockrat dekuji za odpoved.

vilcakul - Re: Alergie

Dobrý den, v této indikaci by bylo vhodné vaší dceru vyšetřit a předepsat indikovaný homeopatický lék podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Z tohoto důvodu by bylo vhodné vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Kdyby alergie byla přímo vyvolaná chlórem z bazénu, tak by mohlo pomoci potencované Chlorum. Symptomaticky se těžko dá něco doporučit, v některých případech pomůže homeopatikum Lemna minor v potenci D3, 3x denně 5 kapek. Z gemmaterapie by byl určitě vhodný přípravek Ribes nigrum (černý rybíz), dále Betula pubescens, Rosmarinus officinalis, Juniperus communis, Rosa canina, Viburnum lantana a Fagus sylvatica.

evyk - Antibiotika/ Echinacea purp

Dobry den,syn(10 měsíců)dostal antibiotika (Klacid) prý měl nález na plicích při poslechu a doktorka se bojí, aby se mu tam nedostal bakteriální zánět. Jí už ty ATB 8. den, byli jsme na kontrole a má je jíst prý dál asi 3 týdny. Jinak je bez teploty, jen v něm hrozně chrčí. Poradil byste prosm, zda by nebyla nějaká homeopatická alternativana ochranu plic před zánětem a proti zahlenění plic(nechce se mi dávat mu antibiotika donekonečna) Objednala jsem už echinaceu purp (D4 bohužel nikde nejde sehnat, mám jen D3 a D6)mám mu to dávat ještě během podání ATB? nebo až po skončení? Ještě se chci zeptat, ty granule jsou mnohem menší, než běžné od Boironu, mám dávat také 3, nebo víc najednou?)moc předem děkuji

vilcakul - Re: Antibiotika/ Echinacea purp

Dobrý den, terapii můžete hned začít i během užívání antibiotik, nejdříve zkuste potenci D3, 3x denně 3 kuličky a na doléčení ještě dávejte z potence D6, 3x denně 3 kuličky 1-2 týdny po ukončení léčby antibiotiky, Déle by bylo vhodné zakoupit probiotikum, aby se dala co nejdříve do pořádku střevní mikroflóra dítěte.

vilcakul - Re: Re: Antibiotika/ Echinacea purp

Dobrý den, těch kuliček může být samozřejmě více, jedná-li se o granule, tak jedna dávka může být i 10 granulí. Nedělal bych si s tím těžkou hlavu, jednu dávku dejte tolik, kolik se vám podaří odsypat. Lék by se po doteku už neměl vracet do tubičky.

evyk - počet dávek hexa vakcíny

omlouvám se, ještě jeden dotaz: syn dostal 1. Hexu ve 4 měs, druhou dávku v 6 měs (doktorka tvrdí, že je nutná ještě 3. dávka a pak teprve závěrečná booster dávka) slyšela jsem ale, že prý stačí 2 dávky a pak booster. Nevěděl byste? (raději bych syna nadbytečného očkování ušetřila)pokud s tím máte zkušenost, prosím poraďte. děkuji moc

vilcakul - Re: počet dávek hexa vakcíny

Dobrý den, toto rozhodnutí je samozřejmě jen v moci lékaře, jelikož je pro něj finančně vyhodnější dítěti tu vakcínu podat, tak se ji určitě nevyhnete. Možným vedlejším účinkům očkování můžete předejít užíváním potencované vakcíny Hexa v potenci C200, která je dostupná na www.remedia.at nebo v Anglií v Heliosu.

Simona - Očkování

Dobrý den,
prosím o radu, kde je možné koupit potencovanou vakcínu Infanrix Hexa (výrobce GlaxoSmithKline) - v Remedii ji dělají z jiné vakcíny od jiného výrobce...
Děkuji

vilcakul - Re: Očkování

Dobrý den, nemám informaci o tomto léku, můžete zkusit oslovit jinou homeopatickou lékárnu, buď v Německu nebo v Anglií. Popřípadně si nechat ampulku očkovací vakcíny a nechat si z ní homeopatikum vyrobit v homeopatické lékárně nebo znalým homeopatem.

Jana - Artritida

Dobrý den,
prosím o radu pro mojí mamku- artritida malých kloubu na rukou dostávajících se jednou za čas do silného zánětu. Velká bolestivost, v té době nemožnost držet cokoliv v ruce. Kliuby i když nejsou v zánětu jsou naběhlé a prsty zkřivené.
Předem děkuji moc

vilcakul - Re: Artritida

Dobrý den, v tomto případě by bylo nejlepší vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky mohou být vhodná následující homeopatika: Při akutních stavech bych uvažoval o Aconitum napellus, Apis mellifica, Belladona atropa, Bryonia alba (klíčový symptom je zhoršení sebemenším pohybem), Kali carbonicum, Ledum palustre (klíčový symptom je zlepšení ledovými, studeným, zhoršení teplem), Ruta graveolens (zhoršení manuální prací, zhoršení vlhkem a chladem, zlepšení rozchozením), Rhus toxicodendron (zhoršení vlhkem, chladem, zlepšení teplem, zlepšení rozchozením), Silicea terra. Na osteoartritidu malých kloubů ruky nebo nohy je vhodné Caulophyllum thalictroides v potenci 6CH, hlavně v menopauze, může se kombinovat s konstitučním lékem! Dále bych uvažoval o prostředcích z gemmoterapie: Actinidia chinensis - Kiwi čínské, Ampelopsis weitchii - Loubinec trojlaločný (psí víno), Betula alba (pubescens) - Bříza bílá, Carpinus betulus - Habr obecný, Cercis siliquastrum – Zmarlika jidášova, Ficus carica - Fíkovník smokvoň, Juglans regia - Ořech královský, Juniperus communis - Jalovec obecný, Pinus montana - Borovice kleč, Ribes nigrum, Rosa canina, Rubus fructicosus, Salix alba, Sequoia gigantea - Sekvojovec obrovský, Spirea ulmaria, Vaccinium vitis idea - Borůvka brusinka, Viscum album - Jmelí bílé, Vitis vinifera. Velkým přínosem a úlevou pro pacienta mohou být i obklady z kostivalových listů nebo mazání a následný obklad postižené části těla kostivalovou tinkturou (Symphytum officinale).