Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Dotaz na účinnost a uchovávání homeopatik

Dobrý den, s danými léky nemám žádnou zkušenost, takže s k jejím účinkům nemohu vyjádřit. Homeopatické léky by měly být skladované v temnu a suchu, mimo elektromagnetického záření, platí to pro mobily, televizi i mikrovlnku. Jedno zrentgenování na letišti většinou účinek homeopatika nezlikviduje.

Dáša Homolová - vstrebávanie štichov

Dobrý deň,pán doktor,dakujem Vám za predchádzajúce rady,zabudla som sa ešte opýtať,som po operácii prsníkov ,mám samovstrebatelné štichy,existuje homeopatikum na rýchlejšie a bezproblémové vstrebávanie štichov a ako dlho ho treba užívať?
A prosím Vás ,aká je to potencia D6,aké to je CH.
Dakujem velmi pekne.

vilcakul - Re: vstrebávanie štichov

Dobrý den, doporučované homeopatikum Calendula officinalis bude hojit vnitřně a urychlí i celkovou rekonvalescenci. Ředění D je 1:10 a ředění C je 1:100, takže D6 je C3.

Dana - pulsatilla

Dobrý den,

emočně velmi odpovídám typu pulsatila - smutek, když necítím lásku, když se mi někdo nevěnuje, když jsem sama. Zdrtí mě každý rozchod, a enchápu, že jsou chlapi tak samostatní a vyrovnaní,že vždycky chybí oni více mě než já jim. Alespon si to myslím. Když jsem v práci či ve škole, tak mi partner často chybí a chci aby byl se mnou a bylo veselo. Hodně jsem na jeho pozornost. Chybí mi děství a dětské hry - nyní se mí přátele už odstěhoali, tato situace je asi 3 roky co s tak stalo, ale pořád je vzpomínám. Chybí mi ta radost s nima. Vzpomenu si i na bývalé partnery- jako by mě nebavilo prožívat věci nové. K novým věcem nemám moc vztah. Uvědomuji si vnitřní přání, že za mnou bývalý partneři přijdou a budou mě obdivovat, něčím je zaujmu. Je mi smutno, když si uvědomím, že ten druhý po mě tolik nemusí vždy tolik toužit. Pláču tehdy, když mě chce partner opustit a jsem nakrknutá, když by se mi rodina nevěnovala. Cítila bych se strašně zdeprimovaně.
Vše mi vychází na pulsatilu, mám i šílený strach ze zkoušek a mám pocit, že všechno rychle zapomenu. Ale nejsem teplokrevný typ, ale velmi zimořivý. Ostatní věci se v celku shodují. Bude pulsatila vhodná? A jakou potenci mám zvolit? Mám i alegii na prach. Četla jsem váš článek o alergii, kde pomohla konstituční léčba pulsatilou, pokud tomu odpovídal pacient. Ráda bych se alergie zbavila úplně - ucpaný nos po ránu, ráno dopoledne trošičku více pravá strana ucpanější, též bolest hlavy - čelo, spánky. Rýma při změn teploty. Moc děkuju, Dana

vilcakul - Re: pulsatilla

Dobrý den, v tomto případě můžete homeopatikum Pulsatilla klidně vyzkoušet v potenci 30C, 1 dávku (3 kuličky) a pak počkat minimálně měsíc na reakci organizmu. Když bude reakce dobrá a Váš stav se zlepší, tak je třeba čekat až do relapsu, to je do návratu zdravotních potíží jako před užitím homeopatika. Potom můžete homeopatikum zase zopakovat a zase čekat na reakci organizmu. V případě, že homeopatikum neovlivní Váš stav, tak je třeba jiného indikovanějšího homeopatického léku. Ještě k obrazu léku Pulsatilla, může být klidně zimomřivá. Hlavními charkteristikami je pláčtivost, prudká změna nálad, zhoršení horkem, pravostranost, touha po čerstvém vzduchu, vodnaté výtoky a malá žízeň.

Dáša Homolová - Porucha vstrebávania železa

Pán doktor,prosím Vás ,ešte mám 1 otázku,týkajúcu sa mojej sestry,má poruchu vstrebávania železa,je neustále z toho vyčerpaná,celé dni by iba prespala,existujú vôbec nejaké homeopatiká na vstrebávanie železa? Chodí aj na hematologickú ambulanciu,ale stav sa jej nezlepšuje,trvá to roky. Dakujem.

vilcakul - Re: Porucha vstrebávania železa

Dobrý den, v této indikaci je třeba zjistit příčinu anémie a tu odstranit, teda léčit. Dobrou zkušenost mám v těchto případech s homeopatikem Ferrum phosphoricum v potenci D6, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 měsíce. Ale užití tohoto homeopatika upraví jenom stav vaší sestry, ale k vyléčení by měla vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu.

Dáša Homolová - Hematom po operácii prsníkov

Dobrý deň,som 2 týždne po operácii prsníkov,konkrétne po zmenšení prsníkov,pred operáciou som brala Vami doporučené homeopatiká Arnicu a po operácii 3 dni Arnicu a potom Calendulu,momentálne mám bolesť v lavom prsníku,vraj hematom ,chcem Vás poprosiť,aké homeopatiká sú dobré na rýchlejšie vstrebávanie hematomu,ostali mi ešte aj Arnika,aj calendula,alebo sú vhodnejšie ešte nejaké iné a aké ,poprosím aj dávkovanie a potenciu.Dakujem Vám velmi pekne.

vilcakul - Re: Hematom po operácii prsníkov

Dobrý den, na vstřebání hematomu je nejlepší homeopatikum Arnica montana, v případě potřeby užitá i ve vyšší potenci 30C nebo 200C, 1x 3 kuličky. Akutně se může použít i 3x po sobě s hodinovým odstupem, potom je třeba počkat na reakci organizmu. Na bolestivost a urychlení hojení je vhodné homeopatikum Calendula officinalis, i tu ve vyšší potenci s podobným dávkováním jako u Arniky.

Terka - poradna přes skype

Někteří homeopaté využívají namísto osobní homeo. konzultace přes skype. Je to tak v pořádku, nebo může terapeutovi uniknout nějaké důležité prvky? Webkameru nemá každý a stejně je v tomto případě skoro k ničemu - nevidíte, jestli je člověk nervozni, má tiky v očích, nevíte jestli se potí, či jak je doopravdy stavěný ...Jaký je váš názor na toto?

vilcakul - Re: poradna přes skype

Dobrý den, zatím s touto alternativou nemám zkušenost, ale myslím si, že je to lepší a výhodnější přístup než komunikace přes emaily. Kdybych to dělal, tak jedině s kamerou, kterou si v dnešní době už koupíte za babku. Při vyšetření úplně stačí, když vidíte tvář pacienta a jeho oči, to vám řekne i to, co pacient říct nechce. Výhodu v tomto přístupu vidím v okamžité zpětné vazbě, není tam žádná prodleva a může to být bezprostřední i kvůli bezpečnému prostředí domova, ve kterém se pacient nachází. Při odberu případu je nejdůležitější problém, s kterým vás pacient vyhledá. Dále je důležité to, jak tento problém na pacienta působí, jak ho prožívá a nakonec zpracovává. Tělesné rysy o postavě nejsou tak důležité, nejdůležitější pro stanovení léku je mentální naladění pacienta a jeho charakteristické rysy na emocionální a fyzické úrovni. Pocení v dnešní době nepostřehnete ani normálně v reálu, každý už dnes používá dezodor a vše se potlačuje.

Lenka - TCM Herbs

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je podle Vás možné při konstituční homeopatické léčbě užívat i čínské bylinné preparáty TCM Herbs, jestli se účinky obou metod nějak neruší nebo dokonce "neškodí".
Děkuji, Lenka

vilcakul - Re: TCM Herbs

Dobrý den, v případě homeopatické konstituční léčby a užití vyšší potence homeopatického léku (200C, 1M a 10M) by nemělo docházet k neutralizaci homeopatické léčby těmito prostředky. Samozřejmě by tyto prostředky neměly být užívány intenzivně a dlouhodobě, vyhýbat bychom se měli silně aromatickým a příliš stimulujícím bylinným preparátům. Většinou mám tu zkušenost, že se naopak některé terapie dobře doplňují s homeopatií, např. s gemoterapií, reiki, bionergií, masážemi atd.

Ali - Kojení

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu ohledně homeopatie a kojení. Jedná se o prvorodičku, 1měsíční chlapeček špatně prospívá (malý váhový přírůstek,často pláče, má zřejmě bolestivé bříško,při kojení pláč ustane a většinou se mu uleví,odejdou plyny,pokaká se=dnes zkusíme Magnesium Phos.6D) a dětská lékařka trvá na dokrmování umělou výživou. Děkuji za radu a přeji krásný den.

vilcakul - Re: Kojení

Dobrý den, v těchto případech jsem měl úspěch s podáváním homeopatika Lycopodium clavatum v potenci C9, 3x denně 3 kuličky rozpustit v trošce vody a miminu podané na umělé lžičce, stačí vkápnout dítěti do pusinky. Doba užívání léku 1 týden, potom je třeba lék vysadit a počkat na reakci organizmu. V případě zlepšení lék neužíváme a čekáme, po návratu potíží můžeme týdenní kůru zopakovat. Na zlepšení váhové přírůstku a chuti k jídlu bych doporučil homeopatikum Alfalfa v potenci D5-6, 3x denně 3 kuličky pro maminku, toto homeopatikum zvyšuje množství mléka a u dítěte zvýší chuť k jídlu a váhový přírůstek.

Jana - Dotaz

Dobrý den,
mám za sebou první neúspěšný pokus ivf (příčina neplodnosti je u mě - cykly jsou bez ovulace). Dají se další pokusy podpořit homeopatickou léčbou?
Děkuji Vám za odpověď.

vilcakul - Re: Dotaz

Dobrý den, homeopatie je vhodnou alternativou na léčbu neplodnosti. Doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu, která by měla nastartovat fungování celého organizmu k normálu, tudíž i hormonální systém.

Marie - imunitní trombocytopenie

Dobrý den, u mého vnuka došlo po očkování k imunitní trombocytopénii. Už tři měsíce jsou mu podávána Ceanothus americanus a pulsaltilla po doporučení homeopata,ale žádné zlepšení zatím nejsou vidět,trombocyty klesají dál.Po jaké době by mohlo dojít k zlepšení?Je to dvouleté dítě a už rok užívá kortikoidy a možnost vyléčení je v nedohlednu. Moc děkuji za odpověď

vilcakul - Re: imunitní trombocytopenie

Dobrý den, jelikož tento stav je způsoben postvakcinačním syndromem, tak je léčitelný izopatií, to je podáním potencované vakcíny, která byla příčinou vzniku trombocytopenie. Symptomatická léčba nebude mít vliv na toto onemocnění, jedině konstituční homeopatická léčba, kde bude předepsán indikovaný homeopatický lék podle charakteristických symptomů dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Další možnou alternativou by mohla být gemmoterapie, kde se nejdříve užívá přípravek z Břízy na detoxikaci organizmu a poté se užívá specifický prostředek na danou potíž, v tomto případě Černý rybíz (Ribes nigrum) nebo Tamarix gallica (Tamaryšek galský).

mARIE - Re: Re: imunitní trombocytopenie

Na homeopata jsme se již obrátili, ale po třech měsících nejsou výsledky vidět, stav se stále zhoršuje. Prý se stav údajně může zlepšovat až po roce léčby homeopatiky. Teď nevíme, setrvat nebo se obrátit na jiného homeopata?