Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Terina - Deprese??

Dobrý den,

existuje lék na psychicky stav, kdy mám pocit, že mi chybí pocit radosti sama ze sebe? Necítím se dokonalá jako většina žen, ale podstatné je, že se nedokážu uvolnit, jen tak se radovat. Být štastná ze svého bytí. Uměla čerpat energii ze svého nitra a nebála se odvázat. Čaato bývám neštastná i z toho, že na mě přítel nemá tolik času a cítím se sama, ale i s přátely se cítím tak nějak nic moc. Snažím se naplňovat si život svými koníčky, ale pořád v sobě cítím samotu, určitou nenaplněnost - jakobych byla daleko od sebe. Je to jen problém sebevědomí a citové fixace, nebo je to něco hlubšího? Předem moc děkuji

vilcakul - Re: Deprese??

Dobrý den, Váš stav by vyžadoval vyšetření a předpis indikovaného homeopatického léku dle Vašich charakteristických symptomů ma mentální, emocionální a fyzické úrovni. Bylo by dobré tento stav nezanedbat a řešit ho co nejdříve. Symptomaticky by mohlo pomoci homeopatikum Pulsatilla nigricans (pratensis) v potenci C30 nebo C200, 1x 3 kuličky a počkat minimálně měsíc na reakci organizmu. Popis "obrazu" tohoto léku najdete na internetu a když budete cítit, že z toho na Vás dost sedí, tak ho můžete vyzkoušet.

Martina - těhotenství

Dobrý den,
prosím o radu, zda mohu užívat lék AURUM METALLICUM v těhotenství
děkuji.

vilcakul - Re: těhotenství

Dobrý den, lék Aurum metallicum můžete užívat i v těhotenství, ale mělo by to být indikované. Což znamená to, že by to měl vyžadovat Váš stav. Jestliže se jedná o konstituční léčbu, tak bych doporučoval užití jen jednou v potenci C30 a počkat na vývoj stavu. V každém případě bych doporučil vedení homeopatické léčby zkušenému homeopatovi, který má zkušenost s těhotenstvím a hlavně porodem.

jana - nechuť k jídlu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nějaké homeopatika na podporu chuti k jídlu. Mám dceru 22měsíců. Od narození bojujeme s jídlem, nikdy moc nechtěla papat. Nyní ale odmítá jídlo úplně (pojí ještě venku, při hře - když nemyslí na jídlo) Doma u stolu sní dvě, tři lžičky a konec...

vilcakul - Re: nechuť k jídlu

Dobrý den, v tomto případě by nezaškodilo vzít dceru k homeopatovi a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky se mi v této indikaci velmi osvědčilo podávání homeopatika Alfalfa v potenci D5, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-4 týdnů. Další možnou alternativou je homeopatikum Saccharum officinale, které také odmítá jídlo a je vybíravé, ale je to určitý způsob manipulace dítěte, aby bylo po jeho a mělo pozornost rodiče.

Dana - Silicea, Argentum nitricum

Dobrý den,

četla jsem si články na vašich stránkách a zaujala mne typlogie žen. Odkaz zde: http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=452 Ženu typu Silicea jsem však nenašla. Existuje na ni nějaký popis?

A také mi nešel do hlavy fakt, že žena typu Argentum nitricum je veselou společnicí, co se ráda baví, ale přitom trpí sociální fobii. To nějak nějde dohromady. Lidé se soc. fobií mají problém mezi lidi chodit, natož s nimi komunikovat a užívat si to.

Prosím o vysvětlenou :-)
Díky, Dana

vilcakul - Re: Silicea, Argentum nitricum

Dobrý den, typologie ženy Silicea samozřejmě existuje v homeopatické literatuře. Každý homeopatický lék má svůj stav kompenzace ve zdraví a dekompenzace v nemoci. Proto může být žena typu "Argentum nitricum" třeba veselou společnicí, co se ráda baví. Při nemoci a v dekompenzovaném stavu bude trpět sociálními fobiemi, bude mít strach z vysokých budov, ze zkoušek a výšky. V každém homeopatickém léku můžeme najít tyto protiklady, které jsou vlastně polaritami daného stavu.

Dana - Re: Re: Silicea, Argentum nitricum

Moc děkuji za zodpovězenou. Můžete mi prosím ještě sdělit konkrétní literaturu, knihu, kde bych typologii ženy Silicea našla? Moc díky, Dana

vilcakul - Re: Re: Re: Silicea, Argentum nitricum

Dobrý den, celkem pěkný popis typu "Silicea" najdete v knize "Homeopatie a její typy", kteou napsali Miloš Rýc a Francois Cousset. Další popis by měl být být v knize Jana Scholtena " Homeopatie a minerály" nebo v knize "Homeopatie a prvky". Dále by měl být popsán tento obraz léku v knize od Rajana Sankarana "Duše homeopatických léků". Samozřejmě popis tohoto léku by měl být teké ve všech homeopatických Materiích medikách, které vyšly v češtině.

Daniel - nesnášenlivost cukrů, pšenice, mléka

Dobrý den, je nějaká homoepatický přípravek na nesnášenlivost cukrů, mléka a pšenice? Díky, Dan

vilcakul - Re: nesnášenlivost cukrů, pšenice, mléka

Dobrý den, o takovém homeopatickém léku nevím, ale možná by se našlo homeopatikum, které by mohlo zmírnit nebo vyléčit tyto symptomy. Předpis indikovaného homeopatického léku je jako "kábat šitý na míru". Potřebujete znát pacienta a předpis léku udělat podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Mám zkušenost, že když léčíte pacienta s nějakým banálním fyzickým problémem a přitom mu vyléčíte alergie, strachy atd.

Lada - opakované rýmy

Dobrý den,
syn(2 roky) má často rýmu. Jde převážně o ucpaný nos, rýma je vodnatá (často jen z jedné dírky) a bez teplot. Bylo by vhodné homeopatikum?
Děkuj za odpověď

vilcakul - Re: opakované rýmy

Dobrý den, i v tomto případě by mohlo být vhodné homeopatikum Pulsatilla pratensis (nigricans) v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Imunitu bych dále podpořil homeopatikem Echinacea purpurea D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů, po týdenní pauze, zase 2 týdny užívání.

Monika - rýma a školka

Dobrý den,
Chci se zeptat jaký homeopatický lék by jste doporučili buď právě na rýmu či imunitu. Můj 3,5 roku starý syn nástupem do školky má velmi často nažloutlou rýmu občas i lepivou někdy i s vyšší teplotou 39.Na pár dní se rýmy vždy zbaví, ale nástupem do školky do týdne je zpátky bohužel i někdy s teplotami (2-3 dny než se rýma spustí)Prodělal i zánět pravého ucha.Byli jsme i na vyšetření nosní mandle, ale nijak zvlášť zvětšenou jí prý nemá.Teď právě má bílý hustý hlen a večer pofrkává, ale mnoho už nevysmrká.Pořídila jsem pulstaillu 5Ch. Prosím poraďte zda toto homeopatikum nebo mám pořídit jiné. Mnohokrát děkuji za radu Monika

vilcakul - Re: rýma a školka

Dobrý den, v tomto případě se zdá homeopatikum Pulsatilla dobrou volbou. Já bych ji podal ve vyšší potenci C30, 1x týdně 3 kuličky, po dobu 1 měsíce. Imunitu bych dále podpořil homeopatikem Echinacea purpurea D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů, po týdenní pauze, zase 2 týdny užívání. V případě potřeby by symptomaticky mohlo být vhodné i Kalium sulphuricum, které je blízké k Pulsatille.

Teri - stresy, rýma, alergie

Dobrý den,

chtěla bych se poradit kterému léku mám dát přednost, když váhám mezi Siliceou, Allium cepou a Argentum Nitricum, přípdně, zda-li mám kombinovat. Jsem hubený, křehký typ bohužel s choulostivým zdravotním stavem a s psychikou.
Alergie na prach, rýma při změně teplot a za chladného počasí, trávicí potíže - jen měkká stolice až průjmy, často z nervů, nízký tlak, pms - neodbytná chuť na sladké a pořád bych před menzes jedla, mykozy. Bolesti hlavy a především neklid a silná nervozita když mám chodit do školy, někam na schůzky a stýkat se s lidmi. Strach že řeknu hloupost. V hodinách nevydržím sedět, hodně mi to způsobuje úzkost, nejradši bych utekla a přitom se v té třídě nic neděje, jako by mi vadili lidi a že je tam málo místa, zavřené dveře a pod. Prosím moc o radu. Děkuji, Nora

vilcakul - Re: stresy, rýma, alergie

Dobrý den, z uvedených léků bych se rozhodl pro Argentum nitricum - touha po sladkém, chce sladkosti před menstruací, onemocnění z očekávání, konstituce - štíhlí, hubení lidé, průjmy z nervozity, klaustrofóbie, neklid, psychický stav - strach z výšek, blud, že se hroutí budovy, záchvaty paniky, typické jsou bolesti jako od třísky.
Dalším favoritem by mohl být Sulphur, který pokrývá také hodně vašich symptomů, jen je tam jiný stav mysli. A má také silnou touhu na sladké před menstruací, nejintenzivnější touhu má na sladké před menstruací Saccharum album. Doporučuji užít homeopatikum Argentum nitricum v potenci C30 nebo C200, užít jednu dávku (3 kuličky) a poté počkat minimálně měsíc na reakci organizmu. Více o "obrazu" léku Argentum nitricum se dočtete na internetu, něco i na mé webové stránce: http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=25

heda - bolesti

Dobrý den chtěla bych poradit při výběru léků na silné bolesti zad.Posunutá plotýnka cca3-4mm s progresí do dolních končetin.V současné době ještě zabírá pouze Aulin(užívám víc jak 2 roky denně).

vilcakul - Re: bolesti

Dobrý den, v tomto případě by byla vhodná nějaká terapie na vrácení ploténky na místo. Nevím na kolik je Váš stav vážný, ale možná by mohla pomoci chiropraxe. Homeopatická léčba by mohla být zahájená homeopatikem Rhus toxicodendron v potenci C30, 3x 3 kuličky užité po hodině. Dále by nezaškodily obklady s kostivalovým mazáním na postižené místo a zábal. Jestliže se jedná o skřípnutý nerv a vyzařování do končetin, tak by mohlo pomoci homeopatikum Hypericum perforatum v potenci C30, 3x 3 kuličky užité s hodinovým odstupem. V každém případě by se mělo odstranit šetrným způsobem vysunutí ploténky a pak adekvátně léčit.