Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Kurdlipid

Dobrý den, toto homeopatikum se dá sehnat jenom v Rusku, i když ho dostanete přes internet na objednávku, ale není to originální výrobek jako z Ruska.

Alena - Ostruha

Trpím několik let bolestmi paty od patní ostruhy. Absolvovala jsem všechny léčby (ultrazvuk, laser, ozařování, rázová vlna). Vždy na čas bolesti ustoupily, aby se za čas objevily znovu na jiném místě. Nyní jsem četla o možných pozitivních účincích homeopatika Hekla Lava 9. Nevím však jakou dávku by bylo vhodné užívat. Lze takto poradit? Děkuji

vilcakul - Re: Ostruha

Dobrý den, doporučuje se potence C9, 3x denně po dobu 1-2 týdnů. Poté je třeba lék vysadit a počkat na reakci. V případě zlepšení můžete homeopatikum vysadit dříve nebo snížit frekvenci jeho užití. V případě neúspěchu je třeba zkusit ještě vyšší potenci homeopatika Hekla lava, např. v potenci C30, 1x týdně 3 kuličky.

BOBČA - Re: Re: Ostruha

Dobrý den,
mám ostruhu patní kosti, dostala jsem radu brát homeopatika HEKLA LAVA 15CH, 3x denně 5 kuliček. Vybrala jsem 3 ampulky, trochu se to zlepšilo, ale po ránu či delším sezení noha ještě bolí.
Teď jsem zde četla vaši odpověď, že se má brát Hekla Lava 9CH. poraďte mi prosím, zda mám homeopatika na nějakou dobu vysadit a po ev. měsíci pokračovat s nižším ředěním 9CH, nebo mohu brát ještě dál původní ředění 15CH do úplného odeznění bolestí.
Díky za odpověď. Bobča

vilcakul - Re: Re: Re: Ostruha

Dobrý den, tento lék můžete zkusit užívat v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-4 týdnů. Při zlepšení je třeba snížit dávkování nebo homeopatikum úplně vysadit.

Arnica - Užívání Arnicy

Dobrý den,
v doporučeních o užívání Arnicy jsou jasně dány indikace. Chtěl bych se zeptat (případy z praxe) jaké potence užívat u konkrétních stavů. Např.vykloubení s výronem (? potence) otevřená zlomenina s krvácením (potence, otevřené bércové vředy)?) Obecně Arnica snižje krvácení, čili stačí jakákoliv potence a dojede ke snížení krvácení? Děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Užívání Arnicy

Dobrý den, Arnica montana se většinou užívá jako akutní lék úrazů a různých traumat. Většinou se podá několik dávek v potenci C30 nebo C200. Konstitučně se samozřejmě mohou podat i vyšší potence. Vassilis Ghegas, řecký homeopat doporučuje při úrazu hlavy podat Arniku 50M, aby se snížilo krvácení do mozku.

Kristýna - Léčitelka

Dobrý den,byla jsem u léčitelky a dostala homeopatické přípravky Acidum acetikum a Kalium iodatum a po týdnu užívání je mi zle od žaludku,motá se mi hlava,klepou se mi ruce i nohy a vůbec se necítím dobře.Může to být díky těmto přípravkům ????Léčitelka mi na to po telefonickém dotazu odpověděla,že si mám uvařit silnou kávu :-( Děkuji za odpověd PS beru dlouhodobě Warfarin

vilcakul - Re: Léčitelka

Dobrý den, tento postup je nějak mimo klasickou homeopatii. A také se mi zdá dost neprofesionální přístup léčitelky, která Vám namísto řešení potíží doporučila antidotaci kávou. Když se někdo nerozumí homeopatií, tak ať jí nepoužívá ve své praxi. Váš stav může být zhoršen kombinací těchto homeopatik, kde také záleží o jakou se jedná potenci. Doporučil bych homeopatika vysadit a vyhledat dobrého homeopata a požádat ho o léčbu.

cvirik - kde zohnat homeopatikum?

Dobry den,chcela by som sa spytat ci nemozete poradit kde by som zohnala homepatikum Carcinosinum 200 D - dcere bol naordinovany homeopatkou ale uz k nej nechcem ist kvoli jej neprofesionalnemu pristupu, cakame na termin i inej, ale dovtedy by som ho potrebovala zohnat. Dakujem!

vilcakul - Re: kde zohnat homeopatikum?

Dobrý den, toto homeopatikum seženete v lékárně Homeo Nitra, adresu i telefon najdete v Seznamu lékáren.

Radka - Krvácení u dětí

Dobrý den,
prosím Vás o radu. Syn, 4 roky,operován na nosní mandli tento rok v lednu, pořád má jakoby přicpaný nos, ale nejde nic smrkat, jen pokud prostříkám Vincentkou, tak pak po silném smrkání jde trochu pročistit nos.Co mne ale trápí více, je jeho krvácení z nosu povětšinou v noci,vyšetřen na hematologii bez nálezu, při odstranění nosní mandle provedena elektrokoagulace, ale krvácení přetrvává. Můžete mi, prosím poradit, jaké homeopatikum použít pro to, aby se nosní mandle opět nezvětšovala, ev. pro lepší dýchání nosem a na tu krvácivost? Děkuji mnohokrát, Radka.

vilcakul - Re: Krvácení u dětí

Dobrý den, v této indikaci je vhodné homeopatikum Lemna minor v potenci D3, 3x denně 5 kapek. Je dost možné, že se tímto lékem vyřeší i krvácení z nosu, a když ne, tak je vhodné zkusit homeopatikum Phosphorus nebo Millefolium.

radka - Re: Re: Krvácení u dětí

Prosím Vás, je možné u Vás Lemna minor zakoupit,ev.poslat na dobírku? V homeopatické lékárně toto homeopatikum neznají. Děkuji mnohokrát. Radka.

vilcakul - Re: Re: Re: Krvácení u dětí

Dobrý den, toto homeopatikum Vám mohu poslat na dobírku, napište mi adresu na email, který najdete na mé další webstránce.

iva - alergie u psa ? reakce?

Dobrý den, bohužel čekáme (napjatě) již 4. den na reakci - pes občas vyšiluje, v širokém dalekém okolí žádný vet-homeopat, běžný vet kničemu.
Mohly by pomoci capsicum anuum a/nebo calcarea sulfurica?
Jakýkoli tip vděčně vítán.
Děkuji

vilcakul - Re: alergie u psa ? reakce?

Dobrý den, nemám zdání o jaký problém se jedná a analyzovat mohu jen něco, co má člověk, protože všechny repertoria a Materie mediky jsou šité na lidi. Proto oslovte homeopata veterináře, který alespoň ví, o co jde. Mimochodem jsem byl od 18.9. mimo domov a internet.

Lenka Čapková - zvyseni laktace

Dobry den, potrebovala bych poradit. Mam 5 tydenni miminko a mam neustale problem s nedostatkem materskeho mleka. Existuji nejake homeopatika na zvyseni laktace? Krome vsude tradovaneho ricinus communis , ktery u me nezabira. Predem dekuji.

vilcakul - Re: zvyseni laktace

Dobrý den, ano existují homeopatika na zvýšení laktace. Patří mezi ně Ricinus communis v potenci C5, 2x denně 3 kuličky, Lac caninum, Pulsatilla, Urtica urens, Alfalfa a další.

Eva - Zadní rýma

Dobrý den,5měsíční dcera je zahleněná,nic moc nejde odsát spíš nic...je hodně zahuhlaná..jde slyšet zahlenění..když spí tak spí klidně v pohodě dýchá a nebudí se...nekašle...napřed měla rýmu slabou pak to přešlo do tohdle stavu...přes den je zahuhlaná bez teplot...poradíte?Díky moc