Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Alopecie

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Z homeopatik má tyto obtíže hlavně homeopatikum Baryta carbonica a vícero homeopatických léků. Dále by bylo vhodné užívat křemelinu a Arganový olej.

monika - ředění

Dobry den,
mam tak trochu zmatek v ředění a podávaném množství homeopatického léku. Na internetu často vidím doporučené dávkování např.: 3x5kuliček denně. Platí to i pro kojence?
Děkuji moc!

vilcakul - Re: ředění

Dobrý den, ředění nám říká v jakém poměru bylo homeopatikum ředěno, potence nám říká kolikrát byla daná látka ředěna. U kojenců můžeme rozpustit 1 kuličku v trošce vody a tak ji kápnout miminku do pusinky. Doporučené dávkování 3x denně 5 kuliček je všeobecné a moc se neliší od dávkování 3x denně 3 kuličky, záleží na tom, co se komu osvědčilo.

Jájulda - očkování

Dobrý den, mám dceru 10měsíců a budeme očkovat Pediacelem a chtěla bych napotencovat vakcínu, kterou jí budou očkovat. Nikde ale nemůžu nalézt jak se to dělá. Můžete mi poradit? či jak ještě přispět k eliminaci nežádoucích účinků...jak ještě detoxikovat? Máme i Thuyu a Apis m. Děkuji za cenné rady.

vilcakul - Re: očkování

Dobrý den, postup ředění a výrobu potencovaného léku najdete na internetu nebo v homeopatické literatuře. Postup je vždy stejný, jen počáteční materiál je u každé látky jiný.

Martina - Nervozita

Dobrý večer,mám problém...:-) Potřebuji se uklidnit,a HLAVNĚ přestat vytvářet si problémy,scénáře v hlavě. Vše je ok a já v tom začnu šťourat a nakonec zjistím,že jsem si ten problém vytvořila. Co s tím? Jsem i nervozní,nevím co s tím. Mám časté divné stavy u žaludku,to je spojené s tou nervozitou,třeba mi trvá i půl dne,než se uklidním. Přichází to náhle a většinou mi pomůže,bohužel,když se i hloupě vyventiluju. Díky za odpověď.

vilcakul - Re: Nervozita

Dobrý den, tento problém je psychický, takže bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

Zuzana - Diabetická neuropatie

Dobrý den, prosím Vás o radu, který homeopatický lék by mohl pomoci starší paní, kterou trápí diabetická neuropatie? Bolí ji nohy, spíše tupá bolest, která přetrvává takřka neustále a při vstávání např. ze židle je silnější. Brufeny nezabírají, doktoři jí řekli, že s tím nejde nic dělat a má se s bolestí naučit žít. Homeo. léků na diabetes či bolesti je moc a výběr je náročný, literaturu k dispozici mám, nasměrujte mě prosím. Děkuji za Váš čas. S pozdravem Zuzana

vilcakul - Re: Diabetická neuropatie

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Hlavním lékem je Syzygium jambolanum, Phosphorus, dále je perspektivním lékem cukrovky Momordica charantia (hořká okurka). Dále by bylo vhodné užívat Chia semínka nebo křemelinu.

Iva - LUFFEEL

Dobrý den, dají se tato homeopatika sehnat v čr? kde? Děkuji

vilcakul - Re: LUFFEEL

http://alergie-astma.heureka.cz/luffeel-nasal-spray-20-ml/

Milada - vysoké ASLO

Dobrý den, můj osmiletý syn má už od ledna vysoké aslo. Pře třemi roky měl streptokoka. Hladina byla v lednu 1300, v dubnu 1410 bral dva a půl měsíce penicilín, ale vůbec to nezabralo. Prosím o radu. Velice děkuji Milada

vilcakul - Re: vysoké ASLO

Dobrý den, doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

hana - pomoc

existuje homeopatikum na skřípnutý mezižeberní nerv?
děkuji za odpvěď

vilcakul - Re: pomoc

Dobrý den, v tomto případě by mohla být vhodná následující homeopatika: Hypericum perforatum, Rhus toxicodendron, Bryonia alba a další. Dále může být vhodný obklad z kostivalu.

Tana - Magnesium phosporicum

Dobrý den, mám dotaz k článku o magnesiu phos. Poradite mi prosím potenci a dávkování ke snížení cholesterolu a prevenci infarktu, případně i při neuralgii? Předem děkuji

vilcakul - Re: Magnesium phosporicum

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. V této indikaci je možné užívat dlouhodobě Magnesium phosphoricum v potenci D6, 3x denně 3 kuličky. Dále můžete zkusit gemmoterapii, kde je také několik prostředků vhodné v této indikaci. Vhodné by bylo užívat i křemelinu, které je vhodná v těchto indikacích.

Jan - Bolest v krku

Dobrý den, prosím o radu jaký homeopatický lék bych měl užívat při bolesti v krku, jedná se o pálení a silnou bolest ráno, ta pak odezní a objeví se zas až večer a nebo i v průběhu dne při mluvení, ale to je bolest menší. Krk mám zarudlý, hlavně kolem oblouků a bolest a pálení je také spíš v horní části. Vyšetření u praktic lékaře- antibiotika, po těch snad ještě horší , výtěr krku- běžná flora.Konečný verdikt je :Asi to bude alergie.Zkoušel jsem i různá kloktadla a pastilky, ale nepomáhá nic.Krk mě začal bolet náhle, pravda je, že v práci hodně mluvím. Teď jsem ale 2 týdny již doma.
Děkuji moc za odpověď
Moc děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Bolest v krku

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky by mohla být vhodna následující homeopatika: Senega, Arum triphyllum, Alumina, Argentum nitricum, Argentum metallicum, Drosera, Ferrum phosphoricum, Kalium bichromicum, Kalium iodatum, Mercurius cyanatus a Sticta pulmonaria.

Hana - Medorrhinum

Dobry den,kde bych mohla sehnat "MEDORRHINUM" 30CH nebo 15CH,Predem dekuji.