Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Iva R. - alopecie, nízká úroveň imunity u dítěte- prosím o radu

Syn 8 let,velmi nízká úroveň slizniční imunity -od 3 měs ekzemtic. pokožka, kontaktní alergie mléko,lepek. Úprava stravy - bez mléka a lepku - z části doplněno makrobiotikou, čištění střev, jater, ledvin, sleziny. Alergické projevy nyní nejsou, před 2 lety v souvislosti s nástupem matky do práce - výskyt lysiny na hlavě. Vlasy dorostly v průběhu 4-6 měsíců zcela- doplňovýny minerály, vitamíny - matka přestala pracovat. Před 6 měsíci výskyt 1 lysiny na opačné straně, v průběhu 2 měsíců i rozšíření na původní lokalitu nad uchem vpravo. Vyšetření na endokrinologii bez zjištěné příčiny - doplňování vit, minerálů, posilování ledvin,odkyselování, harmonizace meridiánů,i včetně masáže hlavy a kraniosakrál. terap. Plocha lysin se stále zvětšuje - u syna se projevují úzkost, strach, zlost, agrese. Časté infekty hor a dol. cest dýchcích, v raném dětství laringitidy, slabá konstituce nižšího vzrůstu-obtížně přibírá, snadný výskyt modřin, studené končetiny, málo pije, chť na sladké. V minulém roce aplikována opakovaně 6 měs. enzymoterapie. Mockrát děkuji za Vaši radu.

vilcakul - Re: alopecie, nízká úroveň imunity u dítěte- prosím o radu

Dobrý den, v tomto případě doporučuji homeopatickou konstituční léčbu, protože se jedná o komplexní případ postižené konstituce dítěte na všech úrovních. Podaři-li se Vám najít dobrého homeopata, tak lze během 1 až 2 let dosáhnout úplné vyléčení dítěte. Indikovaný homeopatický lék musí být předepsán podle charakteristických symptomů dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Honza - Rozsáhlá kožní pigmentace.

Dobrý den.Prosím o radu,zda je možné homeopatickou cestou léčit kožní změny(pigmentace kůže) na dolních bércích,které vznikly nedostatečnou cévní funkcí.Nohy mám po operaci žil.Lékař mi řekl,že stav je nevratný, a tak bych chtěl vyzkoušet ještě tuto cestu.Jedná se více méně o kosmetický defekt.Předem Vám děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Rozsáhlá kožní pigmentace.

Dobrý den, je těžké posoudit, jestli je tento proces ještě vratný, ale i přesto můžete zkusit homeopatickou konstituční léčbu, pro niž byste měl navštívit homeopata v blízkosti Vašeho bydliště.

Martina - Předmenstruační syndrom

Dobrý den,je mi 42 let a už druhým rokem mám problémy před menstruací.Několik dní před samotnou menstruací mám mírně zakrvavený výtok,jsem unavená,špatně spím a v noci se nadměrně potím po celém těle a hlavě.Menstruaci mám často velice silnou.Je možné vyzkoušet nějaký homeopatický lék? děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Předmenstruační syndrom

Dobrý den, samozřejmě je možné podstoupit v tomto případě homeopatickou léčbu. Doporučuji vyhledat homeopata a podstoupit homeopatickou konstituční léčbu, která bude založena na předpisu indikovaného homeopatického léku dle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Slavka - Zrasty

Dobry den. Som po operacii cyst na vajecnikoch a zistili mi vacsie mnozstvo zrastov. chcela by som sa spytat, ci neexistuju nahodou nejake homeopatika na zrasty. Dakujem velmi pekne...

vilcakul - Re: Zrasty

Dobrý den, homeopatikum na srůsty jako takové asi není, i když jsou některé vhodné homeopatické léky v této indikaci. Tento problém by měla řešit homeopatická konstituční léčba, která by měla odstranit sklon organizmu k této potíži. Proto doporučuji vyhledat homeopata v blízkosti Vašeho bydliště a požádat ho o léčbu.

Sisi - Homeopatika a porod

Dobrý den, jsem nyní ve 38tt, přesněji 37+2. Je to již mé třetí těhotenství. Jelikož jsem měla předešlé dva porody vyvolávané, tak se obávám, aby tato situace opět nenastala a to z důvodu délky vyvolávání. První porod 5 dní a druhý 3 dny. Jaká homeopatika a dávkování by mi mohlo pomoci?
Předem děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Homeopatika a porod

Dobrý den, v tomto případě můžete použít homeopatika doporučené v mém článku, který najdete v sekci "Homeopatie a žena".

Lenka - Brnění

Dobrý den,prosím Vás existuje nějaké homeopatikum,které by zmírnilo brnění zubů(parézu?),která je následkem boreliozy?Děkuji

vilcakul - Re: Brnění

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil detoxikaci organizmu nosodou Borelie, postup a další přípravky na léčbu tohoto stavu najdete v mém článku v sekci "Homeopatie a borelióza".

Jasanka - červená skvrna na tváři

Dobrý den,
můj muž má problém s krajinou před uchem - udělaly se mu tam tři vnitřní pupínky /má to vždy, pupínky nikdy nevyskočí na povrch, jen udělají velký kruh, jsou tvrdé a pak zase zalezou, někdy po nich zůstane hyperpigmentované místo/. Má to již několik let, nikdy nikdo nenavrhl řešení, které by pupínky dostalo pod kontrolu. Alergologicky vyš. nula, citrusy raději nekonzumuje, měl pocit, že po nich je to horší, ale nejsou příčinou...Minulý týden se mu pupence slily ve velké červené místo, velikosti asi dlaně (před pravým uchem). Dostal na to od OL antibiotika Klacid, potírali jsme pro jistotu i Canestenem /co kdyby prý kvasinka?/ a proti svědění měl Fenistil -gel. Po týdnu braní antibiotik místo není tak rudé, ale bohužel se rozlézá do plochy a svědí a svědí, leze i na ucho a k čelisti.....mám strach, aby to nešlo do oka nebo dovnitř.
Běhání po lékařích nikam nevede, objednán na kožní za 3týdny.....ooo,hrůza a nevíme, co dál ??? ? Podotýkám, že není absolutně změněný povrch kůže, žádné pupínky, puchýřky nebo něco, jen je povrch zrudlý, jakoby malinový a na pohmat tuhý.
Prosím, co máme nasadit za homeo, vím, že diagnosa na dálku je těžká, pošlu klidně foto, bude-li kam.... Děkuji předem a MOC!

vilcakul - Re: červená skvrna na tváři

Dobrý den, tento následný stav po alopatické léčbě je typický pro potláčení symptomu, tudíž se v tomto případě nejdná o jeho léčbu. Doporučuji vyhledat zkušeného homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, která by měla tento problém trvale odstranit.

daniela - pulsatila

prosim vas aby ste mi poradili, ako mam podat mojej dcerke Pulsatilu 9ch. Ma opakovane prechladnutia hornych dychacich ciest s bolestou ucha, momentalne bez teploty.

vilcakul - Re: pulsatila

Dobrý den, v tomto případě můžete homeopatikum užívat 3x denně 3 kuličky po dobu 5 dní, poté můžete lék vysadit nebo snížit na užití na 2-1x denně 3 kuličky. Postup závisí od účinku homeopatika, při zlepšení můžete homeopatikum vysadit, při neovlivnění stavu bych raději doporučil homeopatikum Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů, poté týden pauzu. Kůru můžete v případě potřeby kdykoliv zopakovat.

Romana Kabelková - dávkování homeopatik

Dobry den, byli jsme u mUDR homeopatičky, dost neprijemna pani...na otazky mi rekla, at si to radsi pisu, kdyz si to nepamatuju a ze koukam jak tele...tak jsme se uz na nic neptala. Dala malemu Thuju na nosni mandle , UT a CT, dale na imunitu CITOMIX, kazdy den a CALCAREA carbonica 15 CH - v nedeli.......MAM DoTAz....napsala mi rano dam citomix, pak thuju neb calcareu, ALE nevim co vecer????? To se dava jen 1x denne? dekuji za radu RK

vilcakul - Re: dávkování homeopatik

Dobrý den, nemyslím si, že by si takovýto přístup lékařky zasluhoval nějakou pozornost. Její přístup je typický, z pozice autority a nese známky francouzské homeopatické školy. Doporučil bych vyhledat homeopata s ohleduplným přístupem a pochopením problématiky dítěte, která se dá vyřešit jediným indikovaným homeopatickým lékem a ne směsicí různých léků.

lisa - Echinacea augustofolia

Prosím, můžu podávat Echinaceu ředění 9 Ch 2-letému dítěti. Můžu homeopatikum podávat celou zimu jako prevenci proti nachlazení?

Děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Echinacea augustofolia

Dobrý den, v této potenci bych nedoporučoval podávat Echinaceu, imunostimulační účinky mám ověřené při potenci D4, s dávkováním 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté je třeba na 1-2 týdny užívání vysadit. Poté se může kůra kdykoliv v případě potřeby zopakovat. Vyšší potence léku jsou už trošku hlouběji působící, čímž je jejich podání omezeno na určitou dobu a také pro prevenci bohatě stačí potence D4 a není třeba hlouběji ovlivňovat konstituci dítěte.