Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Hubnutí po porodu

Dobrý den, v tomto případě můžete zkusit přípravek Kurdlipid nebo vyhledat homeopata a požádat ho homeopatickou konstituční léčbu.

Sima - Candida

Dobrý den,
již rok bojuji s kožním problémem.Dosud jsem řešila ekzém,teď jsem pochopila, že jde určitě o kvasinky.Nejprve se mi začaly dělat fleky na krku, očních víčkách,za ušima,v podpaží,pod prsy…Za ušima mokvavá reakce.Postupně jsem detoxikovala tělo, takže se na kúži postupně fleky ztrácely (za přispění krému s kortikoidy-Advantan), ale katastrofa je ve vlasové pokožce.Lupy a strupy, které svědí a když odloupnu, mokvají. Z hlavy se mi přímo sype, jen se pokožky dotknu.Žádné šampony stav nelepší.Až se mi kvasinky objevily v pochvě a okolí,došla mi konečně souvislost.Pročetla jsem si dietní postup a prosím o radu, zda kromě nosody Candida albikans mohu pro sebe udělat ještě něco jiného. Děkuji a přeji příjemný den.

vilcakul - Re: Candida

Dobrý den, udělat pro sebe můžete vícero věcí. Doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Dále by nezaškodilo užívání křemeliny, která má velmi dobrý vliv na kondici kůže a pomáhá léčit ekzémy a různé záněty. V stavu, který popisujete bych nejvíce uvažoval o homeopatiku Graphites naturalis. Samozřejmě je-li váš stav zaviněn kandidou, tak by mohla pomoci detoxikace organizmu homeopatikem Candida albicans v pozenci C30, pak po určité době C200

Petra - krvácení z dásní

Dobrý den,
hledám vhodná homeopatika na léčbu krvácení z dásní. Dříve díky správnému čištění a od lékaře doporučené vody a pasty se mi celkem podařilo zbavit zápachu z úst a pocitu kyselosti, ale v období těhotenství mi z dásní značně krvácelo hlavně v noci. Nyní kojím díky ricinus 5ch, syn měl moučnivku, pomohl borax 5ch, tak bych chtěla uzdravit dásně, které již už tolik nekrvácí, zdají se mi mírně červené, trochu nateklé, ustupující, nepřilehlé úplně k zubu, nevoní, není žádná bolest, možná mi trochu vadí studené i teplé a jazyk se mi zdá bíložlutý. Homeopatika jsou kouzelné, ale nevím jaké bych měla zvolit. Také jsem četla chválu na bylinou ústní vodu Dr. Landa.
Tak Vás prosím o radu, jakou léčbu dásní v době kojení zvolit a kombinovat. Moc děkuji.

vilcakul - Re: krvácení z dásní

Dobrý den, v tomto případě můžete kombinovat homeopatika s výplachy úst. Na krvácení dásní bych doporučil v první řadě homeopatikum Phosphorus v potenci C9, 3x denně 3 kuličky. Hlavními homeopatickými léky této potíže jsou: Ammonium carbonicum, Arnica montana, Arsenicum album, Baryta carbonica, Bovista, Calcarea carbonica, Carbo animalis, Carbo vegetabilis, Cistus canadensis, Crotalus horridus, Graphites, Hepas sulphur, Kreosotum, Lachesis mutus, Mercurius solubilis, Mercurius corrosivus, Natrium muriaticum, Nitric acid, Nux vomica, Phosphoricum acidum, Phosphorus, Plantago major, Sepie, Staphysagria, Sulphur a Suphuricum acidum. Na výplachy úst můžete použít Calendua officinale (měsíček) nebo Geum urbanum (kuklík městský).

Laďka - tiky

Dobrý den, má někdo zkušenosti s přípravkem na tiky.

vilcakul - Re: tiky

Dobrý den, jedná se o všeobecný symptom, na který může být vhodno vícero homeopatik. Doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

Tereza - medikamentozní rýma

Dobrý den, prosím vhodné léky na medikamentozní rýmu, kdy mám chronicky požkozeny cévky v nose- projevuje se jako vazomotorická rýma - při chladu se spuští vytok z nosu, při suchu, teplu se nos spíše ucpává a je překrvený. Pomáhá pohyb kdy je v cévách více kyslíku. Vincentka a mořská sůl sice nos uvolní ale cévky zůstanou nedotčeny - nos je prostě ucpaný.

vilcakul - Re: medikamentozní rýma

Dobrý den, v tomto případě můžete zkusit homeopatikum Lemna minor v potenci D3, 3x denně 5 kapek. Doporučil bych i konstituční homeopatickou léčbu, která by měla odstranit sklon k těmto potížím natrvalo. Indikovaný homeopatický lék je třeba předepsat podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Andrea - histerie

dobrý den ,dcera 7let,odmlouva a pokud není po jejim naval vzteku ,křik,kopani do stěny.říka že nas nema rada a za pul hodiny přijde omluví se a děla jakoby nic.Je na mě hodně citově vazana.když ma ten zachvat začnu se klepat a mam strach.Přitel mi říká ,že jí ustupuji,ale u ní to nejde po dobrém ani po zlém.Nemá moc kamarádu a zdá se mi,že se chce vyrovnat starší dcerce 12 let.Děkuji

vilcakul - Re: histerie

Dobrý den, v tomto případě by bylo nejlepší vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Z těchto několika symptomů se to nedá rozlišit, který lék by byl nejvíce podobný tomuto stavu: jestli Cantharis, Cina, Chamomilla, Ignatia, Cuprum, Anacardium, Lycopodium, Belladona, Nux vumica, Capsicum, Tarentula, nejvíce mi to připomíná Tuberkulinum, které můžete zkusit podat v potenci C30 nebo C200 v jedné dávce (3 kuličky) a pak počkat minimálně měsíc na vývoj stavu. Hlavním rysem Tuberkulina je neustálá touha po změně a anamnéza tuberkulózy v rodině.

Jana - Re: histerie

Dobrý den, prosím Vás o radu. Můj syn /9 let/ trpí častým učuráváním. V péči lékaře je asi čtyři roky. Nejdříve užíval léky Mictoneten a následně Minirim. V současnosti je bez medikace, ale situace není úplně v pořádku. Přes den mívá často na spodním prádle mokrá kolečka, protože údajně nestihl dojít na WC. Lékařka mu chce zpět nasadit léčbu. Jde tato situace řešit nějakou homeopatickou léčbou? Děkuji za odpověď. Jana

vilcakul - Re: Re: histerie

DObrý den, tato potíž je samozřejmá řešitelná homeopatickou konstituční léčbou, jen je třeba vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Indikovaný lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Tereza - Možný zánět zubu?

Dobrý den, v lednu mi můj zubní lékař spravoval hluboký kaz na horní šestce. Zub je doposud citlivý, navíc předchozí dvě noci mě vzbudila silná bolest tohoto zubu. Dnes jsem kvůli tomu byla na prohlídce, ale pan doktor říkal, že zánět to zatím není. Musím podotknout, že zub zkoumal cca 30min a reaguje prý normálně, jen zvýšeně citlivě. Pan doktor má dlouholetou praxi. Je prý možné, že zub bolí, protože byl kaz blízko nervu, nebo to může mít souvislost s nedávnou rýmou. Existuje nějaké homeopatikum, které by odvrátilo případný zánět a snížilo citlivost zubu? Je mi 28 let a nerada bych si zub nechala umrtvovat, čistit kanálky, zhotovovat korunku apod. Nicméně kdyby to přírodní cestou nešlo, co nadělém.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den

vilcakul - Re: Možný zánět zubu?

Dobrý den, v tomto případě je možno zkusit vícero homeopatik, ale musí se podat podle vašich charakteristických mentálních, emocionálních a fyzických symptomů. Myslel bych na Platango, Hypericum perforatum, Arnika montana, Coffea cruda, Chamomilla vulgaris, Coccinela semptepunctata, Magnesium carbonicum, Staphysagria, Castus atd. Možností je mnoho a není málem léku, který by zuby nebolely (565 léků v Complete Dynamics).

Svatopluk - Cannabis sativa

Prosím poraďte, kde je možno koupit homeopatikum Cannabis sativa. Prosím o typ, případně i do zahraničí.
Děkuji za pomoc.

vilcakul - Re: Cannabis sativa

Dobrý den, toto homeopatikum můžete objednat z Homeo lékárny Nitra nebo na internetu na www.remedia.at. Vlevo v nabídce je Seznam homeopatických lékáren, kde si můžete toto homeopatikum objednat.

Helena - nemoc osteogenesis imperfekta

Dobrý den,mám neteřinku, která má nemoc osteogenesis imperfekta, má nedostatek vápníku v krvi a lámavost kostí. Momentálně si postupně zlomila obě stehenní kosti. Dostává vápník, ale chtěla jsem se zeptat, zda by mohla dostávat homeopatika. Mám doporučená homeopatika symphytum C9 až C30. Nevím, zda jsou volně prodejná a jestli je to jeden přípravek. Můžete mi prosím poradit. Děkuji za pomoc a radu. Helena

vilcakul - Re: nemoc osteogenesis imperfekta

Dobrý den, tato nemoc je ovlivnitelná homeopatickou léčbou, viděl jsem dokonce vyléčený případ této choroby na semináři dr. Louise Kleina z Kanady. Vápník můžete do organizmu dostat přes homeopatický přípravek firmy Boiron (Osteocynesine). Dále můžete podpořit uložení vápníku do kosti užíváním křemeliny. Homeopatikum Symphytum officinale je dostupné v Homeo lékárně Nitra nebo na internetu: www.remedia.at. Toto homeopatikum je volně prodejné, jedná se o ředění C9 a C30, které se každé musí objednat zvlášť. Hojení můžete podpořit i kostivalovým mazáním postižené části, pokud není v sádře samozřejmě.

Lucie - Zánět dutin

Dobrý den, již rok a půl se léčím s opakovaným zánětem dutin, CT neprokázalo žádnou jinou změnu. Chtěla bych Vás poprosit, jaká homeopatika bych mohla použít při tommto onemocnění, popř. i dávkování v klidnější fázi a akutní. Děkuji za odpověď. Lucka