Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Re: Re: imunitní trombocytopenie

Dobrý den, podle postupu a přístupu k léčbě bych doporučoval změnit homeopata. Vyhledejte takového, který má zkušenosti s léčbou postvakcinačního syndromu a dělá homeopatickou konstituční léčbu.

Marie - Re: Re: Re: Re: imunitní trombocytopenie

Moc Vám děkuji za radu.

Nela - Dobrý den

Dobrý den, mám 6 měsíční holčičku má na prsíčku shluk céciček přesněji asi (hamigiom)asi tak nějak.Nikdo mi k tomu nebyl schopen nic říci,chodíme k jedné paní homeopatičce a ta nám dala 4 tyto léky najednou jsou to Calcarea florica 15ch, Arnica montana 15ch, Fluoricum acidum 9ch, Thuya occidentali 9ch. Malou kojím a od paní doktorky v Plzni mi bylo řečeno že se to přes mléko dostane k ní a pomůže jí to, ale teď jsem bohužel slyšela že to tak prý vůbec není :( nějak nevím čemu mám věřit a sama se do takové riskantní léčby opravdu pouštět nechci. ještě jednou děkuji za odpověd

Dáša Homolová - Re: Dobrý den

Dobrý deň,velmi Vás prosím o radu,v pondelok idem na operáciu - zmenšenie prsníkov a modelácia prsníkov a bradaviek ,aké homeopatiká mám brať pred operáciou,kolko dní pred operáciou a po operácii,na zmiernenie bolesti,rýchle hojenie a na odbúranie následkou narkozy po anestéze,tiež nevolnosti,zvracaniu po anestéze.
Dopátrala som sa k nejakým homeopatikám v knihách homeopatie a čítaním diskusií na internete ,ale som z toho akurát zmätená,lebo nachádzam rozporuplné doporučenia rôznych homeopatík,rôzne riedenia,rôzne dávkovania...mätú ma najmä tie riedenia,niekde sa píše o riedení 9 CH a potom zas o riedení 15,alebo 30CH toho istého lieku,napr.Arnica ,pred a po operácii,niekto doporučuje riedenie 9 CH a iný zas riedenie 30CH,ktoré riedenie je teda pre mňa správne.
Dočítala som sa teda o Arnice,Staphysagrii a Opium /po narkoze?/a Phosporus.
Prosím poradte mi aké mám teda vlastne brať homeopatiká,presné dávkovanie ,dni pred operáciou a po operácii a hlavne riedenia.Velmi Vám dakujem, s pozdravom Homolová Dáša.

vilcakul - Re: Re: Dobrý den

pro Dášu Homolovou: V těchto případech se užívá homeopatikum Arnica montana C9, 3x denně před operací 2-3 dny, po operaci 2-3 dny. Na dohojení a rekonvalescenci je nejlepší homeopatikum Calendula officinalis v potenci C9, 3x denně 3 kuličky, 1-2 týdny po operaci. S ředěním to máte pomýlené, to je jen poměr výchozí látky a ředidla. Chaos máte v potencích, ale pro zjednodušení platí následující zásada: Nízké potence C5-C9 se mohou užívat denně, C15 - každý druhý až třetí den, C30 - 1x týdně, C200 - 1x za 2 týdny, 1M - 1x za 3 týdny, 10M - 1x za měsíc. I když při konstituční léčbě mohou být intervaly delší a při akutní léčbě zase výrazně kratší, ale to je už jiné téma.

vilcakul - Re: Dobrý den

Dobrý den, s tímto problémem bych vyhledal homeopata a púožádal bych o homeopatickou léčbu.

Andrea - Urgence

Dobrý den, je mi 35 let, již několik let trpím častým močením a poslední 3 roky často náhlou potřebou močit - často dojde i k lehkému úniku moči, nestihnu doběhnout na WC. Při cvičení, kašli apod. žádné potíže nemám. V noci jsem taky úplně bez potíží. Vadí mi chlad (hlavně na nohy), pití většího množství tekutin. Urologická i gynek. vyšeření jsou bez nálezu. Když beru Uroxal (anticholinergikum), je to lepší, po vysazení se však potíže vrací. Jinak jsem zdravá, žádné nemoci nemám. Hodně pracuji (10hod denně, fyzická práce - rehabilitace), ale stres nemám. Prosím o radu, jestli je toto možné léčit homeopatií. Předem velice děkuji. Andrea

vilcakul - Re: Urgence

Dobrý den, v tomto případě je samozřejmě možná pomoc homeopatie, doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék musí být předepsán podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky by mohly být vhodné následující homeopatika (některé z nich): Sepia, Causticum, Pulsatilla, Rhus toxicodendron, Sulphur, Cantharis, Nitric acid, Kreosotum a další.

Monika Janáková - borelioza a noční děsy u dítěte

dobrý den,předem se omlouvám za delší dotaz.Jedná se vlastně o dva problémy u jednoho dítěte. má 3 letá dcerka měla před necelým měsícem klíště, pak se objevil kašel,rýma, zánět spojivek na 3 dny, na 1 den kopřivka, skvrna v místě přisátí. Necelé 3 týdny po nakažení dostala antibiotika (penicilin). Lze souběžně s tím pro jistou dělat i homeop.léčbu (ač jsem fanoušek homeopatie, v případě malé jsem si netroufla nedat antibiot.). Nebo mě napadlo zda nepoužít gemoterapii či Citrovital jako přírodní ATB.
Také jsem se prosím chtěla zeptat zda máte zkušenosti s léčbou noč.děsů? Malé začaly ve 4 měsících po prv.očkování Hexavakcínou. Dále jsme až za rok doočk.tetanus, jinak už raději nic. Noč.děsy byly hrozného kaliru,celí noci prořvala, ještě 2 roky po očk.je měla v noční mi denním spánku dost drsné.Bylo hrozné své mrně takto vidět. Pořád je má každou noc i v poled.spánku,ale už ,,jen"brekne,nebo se zmateně vrtí a zvedá. Spánek pořád ale velmi mělký,často se budí,...Zkoušeli jsme kyneziologii,biofeedback i homeo-vše nám okamžitě zabralo,ale jen na chvíli.Z nejhoršího stavu nám pomohlo před rokem homeo,zlepšilo vše tak o 60%,trvale. Dál už ale stagnace. Velice děkuji za Váš čas jež věnujete odpovědi na tento email.Janáková

vilcakul - Re: borelioza a noční děsy u dítěte

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Nejdříve by bylo vhodné léčit boreliózu, což můžete učinit potencovanou nosodou Boreliózy nebo některým homeopatikem z čeledi Ericaceae. Poté bych léčil vedlejší účinky očkování, to je detoxikace Hexavakcíny, která bude hlouběji než novější borelióza. Postupy léčby boreliózy a vedlejších účinků vakcínace najdete v článcích na této webové stránce.

Jana G. - praskající žilky

Dobrý den,
opakovaně se u mě objevuje praskání žilek v obličeji. V oblasti nosu a tváří (více na levé straně). Opakovaně jsem podstoupila laserový zákrok, ale žilky nezmizely. Používám krém a tobolky určený na zpevnění žilek, ale objevují se stále nové praskliny.
Děkuji za odpověď a radu.

vilcakul - Re: praskající žilky

Dobrý den, v tomto případě by bylo vhodné vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu, která by měla sklon ktěmto problémům odstranit nebo minimálně zmírnit její projevy. Dále by možná nebylo na škodu užívat křemelinu, která je vhodná na kosmetické vady,

Alžběta - vztek a napětí u předškolního dítěte

Dobrý den.
Chtěla bych se s Vámi poradit. Moje 5tiletá dcera těžko zvládá svůj vztek a téměř se nedokáže uvolnit. Už od miminka mívala občas svalový tonus a je stále hodně napjatá. Dávám jí občas masáže nebo se ji snažím pochovat, ale ani v tomto případě se nedokáže uvolnit. Zhoršilo se to ještě poté, co přestala odpoledne spát. Asi do dvou let spala po obědě třeba i tři hodiny a potom najednou ze dne na den spát přestala, ale je unavená a přetažená. Myslím, že by jí spánek pomohl, ale ona spát nechce. Tyto stavy přetaženosti má cca od 11 hodin dopoledne až do pozdního odpoledne téměř denně. Je také hodně svéhlavá, nedokáže slevit ze svých přání, i když jsou třeba nereálná. Nefunguje ani to, když se snažím převést její pozornost na něco jiného, obvykle se nenechá obalamutit:-). V poslední době to vygradovalo, že začíná být i dost drzá. Před čtyřmi měsíci se mi narodila druhá dcera, tak si říkám, jestli také nežárlí na sestřičku. Nechci, aby jen slepě poslouchala příkazy, ale za rok jde k zápisu do školy a je třeba, aby se dokázala trochu přizpůsobovat. Nemohla bych nějak homeopaticky nebo i jiným způsobem podpořit např. aby se dokázala trochu uvolnit a dalo se s ní lépe pracovat.
Moc děkuji.

vilcakul - Re: vztek a napětí u předškolního dítěte

Dobrý den, v tomto případě by bylo vhodné dítě vyšetřit a předepsat indikované homeopatikum podle jeho charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky by mohly být vhodné homeopatika z čeledi Compositae (Cina, Chamomilla) nebo Nux vomica. V případě žárlivosti na mladší sestru může být vhodné homeopatikum Saccharum officinale nebo některý ze zvířecích léků.

Markéta - Očkování

Dobrý den,
jaké jsou zkušenosti s homeopatickou vakcinací co se týká povinného očkování u nás? Je v nějaké zemi toto bráno jako náhrada očkování co nám nabízejí u pediatrů? U syna jsme očkování po dohodě s lékařem odložili, teď se musíme rozhodnout, jak budeme s očkováním pokračovat. Děkuji.

vilcakul - Re: Očkování

Dobrý den, v tomto případě záleží na tom, jak se rozhodnete. Můžete využít nabídky pediatrů a dítě podrobit homeopatické vakcinaci, kde je asi menší riziko vedlejších účinků vakcinace než při klasickém očkování. Je však otázné nakolik bude tato vakcinace považovaná za plnění povinného očkování ze zákona. Když tak se obraťte na paní dr. Elekovou, která se podrobněji zaobírá touto tématikou a má i své webové stránky o očkování.

Dagmar - ŠTÍTNÁ ŽLÁZA

Dobrý den.Prosím o radu jaké léky homeopatické by měla brát moje dcera.Od mala neměla žádné problémy se štítnou žlázou.Až ted jeto cca dva roky co jí má zvětšenou.A došlo i ke stloustnutí.Brala před těmi dvěma roky antikoncepci prášky.A potom se jí objevila zvětšená štítná žlaza.Myslím si si že jeto po těch prášcích a si jí to rozhodilo hormony.Tak prosím moc o radu jaké homeopatika jí doporučujete užívat.Děkuji Dagmar.

vilcakul - Re: ŠTÍTNÁ ŽLÁZA

Dobrý den, tento případ je klasickým případem vedlejších účinků hormonální léčby. Doporučuji hormonální antikoncepci vysadit a vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Další možnou alternativou by mohla být izopatie, což je výroba homeopatického léku z dané antikoncepce, která způsobila tyto potíže se štítnou žlázou. Symptomaticky jsou vhodná homeopatika ze solí jódu: Calcarea iodata, Baryta iodata, Kalium iodatum nebo z rostlin obsahující jód: Spongia tosta, Lemna minor, Feijoa sellowiana, Diospyros kaki, Xanthium strumarium, Nasturtium officinale, Allium sativum, Allium victorialis, Allium ursinum. Dále by se pacienti s potížemi se štítnou žlázou měli vyhýbat konzumaci zelí.

Lenka - Kurdlipid

Dobrý den,
chci se zeptat, proč by měl být účinný pouze Kurdlipid C6 od firmy OLLO?
Mám doma Kurdlipid C6 od firmy FitaSyntex Pharmaceuticals, koupený přímo v Moskvě v homeopatické lékárně. Kuličky jsou trochu větší než třeba od Boironu a všechny ne úplně stejně velké.Jiný Kurdlipid v potenci C6 neměli.
A také, jestli může užívání nějak ublížit, pokud není součástí konstituční léčby, ale bude se užívat jen tak na hubnutí.
Díky, Lenka

vilcakul - Re: Kurdlipid

Dobrý den, nikdo nikdy netvrdil, že Kurdlipid od jiné firmy než OLLO by neměl být účinný. Jestli je to originální lék z Moskvy, tak není co řešit a můžete ho užívat na podporu snížení chuti k jídlu a hubnutí. Užívat by se měl podle návodu v přibaleném letáčku.