Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Ivana Švestková - Oční zánět

Dobrý den,mám už několik let opakující se zánět oka, Poradte mi prosím.Děkuji

vilcakul - Re: Oční zánět

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Bez udání charakteristických symptomů zánětu se nedá nic doporučit, protože nemáte čím od sebe odlišit hromadu homeopatických léků indikovaných v tomto případě. Homeopatikum se vybírá podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Medunová - Diabetes II.typu

Dobrý den, je mi 51 let. Letos mi byl diagnostikován diabetes II. typu (glykémie na lačno 7 -8). Byl mi předepsán lék Metformin-Teva XR 500 mg (1x denně). Chtěla bych vyzkoušet Syzygium jambolanum. Jaké dávkování a ředění byste mi doporučili? Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Diabetes II.typu

Dobrý den, dávkování homeopatika v potenci D5, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Po stabilizovaní krevního cukru na přiměřenou hodnotu je třeba dávkování snížit, nebo úplně homeopatikum vysadit. Doporučuji si přečíst článek o léčbě diabetu tímto homeopatikem na www.homeopatie.cz

http://www.homeopatie.cz/tri-pripady-diabetu-jeden-lek/

Pavlína - Nespavost

Dobrý den, dá se vyléčit nespavost. Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Nespavost

Dobrý den, nespavost se samozřejmě dá velmi dobře léčit homeopaticky. v tomto případě doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symtomaticky může být vhodno vícero homeopatických léků a proto je třeba určit indikovaný homeopatický lék podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

LUDMILA - Prostata

Dobrý den,
syn má zánět prostaty a již rok se léčí u urologa,bere stále antibiotika a problémy má stále. Je možná homeopatická léčba?Dá se synovi pomoc a pokud léčba homeopatiky existuje,ke komu je nejlepší se objednat? Jsme z Prahy.Děkuji

vilcakul - Re: Prostata

Dobrý den, v tomto případě doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symtomaticky může být vhodno vícero homeopatických léků: Chimaphila umbellata,Sabal serrulata, Nitric acid, Selenium metallicum, Thuja occidentalis, Apis mellifica, Copaiva officinalis, Digitalis purpurea, Staphysagria, Pulsatilla pratensis, Conim maculatum. Charakteristiky těchto léků najdete na internetu, zkusit můžete nejvíce odpovídající Vašemu stavu v potenci C9, 3x denně 3 kuličky. Při zlepšení je třeba snížit dávkování nebo homeopatikum úplně vysadit. Při relapsu ke možné homeopatikum zase užívat.

obava - homeo

kde seženu chelidonium D30???

vilcakul - Re: homeo

Dobrý den, když ne v lékárnách prodávající homeopatika firmy Boiron, tak v Homeo Nitra nebo v Rakousku v Remedii, V Anglii v Heliosu nebo Nelsonu.

květoslav - léky protí hlenům v nose a nosohltanu

trpím velkou tvorbou hlenů v nose a nosohltanu hlen je bílý

ho - ho

Kde si mohu přečíst odpověď????

vilcakul - Re: léky protí hlenům v nose a nosohltanu

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky by mohla pomoci následující homeopatika: Hydrastis canadensis, Euphrasia officinalis, Natrium muriatikum, Kalium bichromicum, Lac caninum a Sabadilla. Charakteristiky těchto léků najdete na internetu, zkusit můžete nejvíce odpovídající Vašemu stavu v potenci C9, 3x denně 3 kuličky. Při zlepšení je třeba snížit dávkování nebo homeopatikum úplně vysadit. Při relapsu ke možné homeopatikum zase užívat.

Kate - Sjogrenuv syndrom

Dobry den, prosim o radu, jaká homeopatika jsou vhodná na Sjogrenuv syndrom (autoimunitni onemocnění, které mmj. způsobuje snížení tvorby slz a slin, atd.). Nekde jsem vycetla, ze by mohla pomoci Bryonia a Alumina. Jaký je Vás názor? Nebo víte prip. ještě o nějakém jiném homeopatiku? Moc dekuji, Kate

vilcakul - Re: Sjogrenuv syndrom

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledání homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Na tento syndrom neexistuje indikovaný homeopatický lék, ale přes konstituční léčbu se mohou vyrázně zmírnit symptomy této nemoci, a v některých případech může být i vyléčena. V této indikaci bych možná použil i jiné prostředky: např. bylinky, gemmoterapii atd. Na sníženou tvorbu slz a slin je dobrá míza z vinné révy.

Edita - Anémie

Dobrý den, níže jsem našla doporučení užívat Ferrum Phosphoricum D6 při anemii. Je tato léčba vhodná i pro roční batole?
Děkuji za odpověď a přeji krásné Vánoce. Edita

vilcakul - Re: Anémie

Dobrý den, pro léčbu anémie je vhodné homeopatikum Ferrum phosphoricum v potenci D6, 3x denně 3 kuličky. Tato symptomatická léčba je vhodná i pro malé děti, homeopatika se mohou rozpustit v trošce vody a tak je kápnout děťátku do pusinky. Dále je vhodná melasa, která se může přidávat do různých jogurtů nebo přesnídávek.
Vhodné je také doplnění stravy dítěte o vitamín B a C.

Simona - borelioza

Dobrý den,
u syna 7 let byla zjištěna počáteční borelioza. Byla mu nasazena antibiotika. Je nějaký další homeopatický postup po léčbě antibiotik?
Děkuji Simona

vilcakul - Re: borelioza

Dobrý den, návod k léčbě boreliózy najdete v mých článcích o léčbě boreliózy homeopatií.

http://homeopatie-vilcakul.cz/homeopatie/homeopatie-a-borelioza/73-leba-lymeske-nemoci-boreliozy

http://homeopatie-vilcakul.cz/homeopatie/homeopatie-a-borelioza/74-homeopaticka-leba-boreliozy

Lenka Bláhová - Těhotenská cukrovka

Dobrý den,. Obracím se na Vás s dotazem, zda lze pomocí homeopatik ( kterých) podpořit funkci slinivky. Jsem ve 28. Týdnu těhotenství a opakovaně mi byly naměřeny vyšší hodnoty glukózy v krvi.
Za odpoveď děkuji