Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Renáta Nováková - úzkost

Dobrý den,prosím vás o radu.Vždy po nějaké stresové situaci se u mě objevují úzkosti.Projevuje se to bušením srdce,velká únava,někdy zimnice,strach a ztráta zájmu.Chtěla bych poradit jaké homeopatikum byste mi doporučili a jaké je dávkování?

vilcakul - Re: úzkost

Dobrý den, pro předpis indikovaného homeopatického léku je potřeba detailnější znalost Vašeho stavu na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Doporučuji proto vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.

Iva - literatura a výběr správného léku

Dobrý den,

mohl byste mi prosím doporučit literaturu, ve které najdu léky po mentální, emocionální a fyzické složce? Měla jsem v rukou jen knihy, kde chyběla buď nějaká ze těchto tří složek anebo byla matera medica rozepsána tak, jak léku odpovídala určitá patologie orgánů... Jak naši předci vůbec přišli na to, že zrovna daný lék léčí toto a tamto?
Když si člověk hledá vhodný lék a má vycházet ze zásady, že by měl vybírat lék dle toho, čemu je nejvíce podobný, tedy vzít potaz úrovni mentální, emocionální a fyzickou, tak v případě, že by měl na fyzické úrovni sennou rýmu a mentálně ani emocionálně neodpovídal ani pulsatille ani natriu muriaticu (které na sennou rýmu symptomaticky působí) tak si lék vzít má? Anebo má uprostřednostnit mentální a emocionální složku své osobnosti a dle toho hledat vhodný lék? Často se totiž stává, že člověk je tak individuální, že je těžké, aby se našel ve všech třech složkách, tím míním, že osoba může mít určité nemoci, které by se symptomaticky léčili něčím, ale dotyčná neodpovídá mentální podstatě medikamentu. Budu vděčná za vaše odpovědi. Obohatí mé obzory. Iva

vilcakul - Re: literatura a výběr správného léku

Dobrý den, máte tolik otázek, že to není vůbec řešitelné v této poradně, abych Vám na vše odpověděl. Jestli máte tolik otázek a tak velký zájem, tak se dejte na studium homeopatie, kde se vše dozvíte.

Ivana - zarůstající nehet

dobrý den ,prosím mohli byste mi poradit něco na zarůstající nehet na noze, stále se to opakuje, bolí. děkuji Iva

vilcakul - Re: zarůstající nehet

Dobrý den, na tento problém se symptomaticky dají použít následující homeopatické léky: Causticum, Graphites naturalis, Hepar sulphuris, Magnetum australis, Magnesia phosphorica, Nitricum acid, Silicea terra, Staphysagria, Teucrium, Thuja.

Lubos - bolest zad a plotynek

Dobry den,
prosim o radu- mam problem s bolesti zad a plotynek.Pracuji uz treti tyden v Rakousku masokombinatu a prace je docela dost fyzicky namahava a zacina se to projevovat docela citelne bolesti zad a plotynek.Rad bych se zeptal zda je mozne v lekarnach poridit take bezne homeopatika od boironu se kterymi mam uz nejake zkusenosti.Rad bych se vyhnul dopovani ibalginama coz nevidim jako vhodne vychodisko.Prosim o radu jaky pripravek by byl vhodny a jake davkovani?
Dekuji pekne.

S pozdravem
Lubos z Brna

vilcakul - Re: bolest zad a plotynek

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil navštívit maséra, který Vás vymasíruje a v případě potřeby napraví, to je chiropraxi. Tyto problémy se velmi často objevují po větší fyzické námaze, na kterou tělo není zvyklé. Dokud je člověk v normálním stavu a nezatěžuje se, tak většinou vyskočená ploténka nebolí, ale v případě dlouhodobé zátěže se hned ozve. Z homeopatik by mohlo být vhodné Hypericum perforatum v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Po reponaci je vhodné užít homeopatikum Rhus toxicodendron v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 3 dní.

Hana - alergická rýma, ucpaný nos

Dobrý den, nějak se mi zde neobjevil text, který jsem zde psala a tak píšu znovu. Poprosím o radu - mám alergickou rýmu - ráno ucpaný nos, lehce opuchlé oči. Dopoledne mám spíše pravou dírku trošičku ucpanější, alespoň se mě to tak zdá. Když je teplé počasí, tak mi rýma neteče, ale při vlhku se mi už lehce spouští. Také reaguju při změně teplot - přijdu z vlha do sucha a sotva si stačím vytáhnout věci z tašky už mi teče z nosu. Jsem alergik na prach, peří, srst zvířat. Reaguji snad i na pyl, ale ne sennou rýmou, ale jako by to pro mne byl další prach - alergen a bolí mne z toho hlava přes den, jako by se mi to ucpávalo a bolelo mě na čele a na spáncích. Rýma je nedráždivá, většinou jen vodnatá a ráno když se vysmrkávám tak mám žluzelenkavé malé snoplové strupky. Brala jsem allium cepa 10 dní, nezabrala. Neberu anthistaminika. Nechci se zatěžovat chemií, ale je pravda že alternativa mi taky nijak nezbrala - nevím jestli z toho důvodu, že jsem to brala krátce - třeba jen měsíc, nebo to nebyl odpovídající léčba. Také se chci zeptat, zda-li se homeopaticky dá léčit mylšení, které je velmi těkavé. neumím se soustředit na jednu věc, pořád má mysl na něco myslí a vymýšlí kraviny- dramata, nebo pořád něco řeší, místo abych byla ukotvená sama v sobě a řídila se pocity, tak jsem pod vládou myšlení. U ničeho moc dlouho nevydržím, protože mě to rychle přestává bavit, u práce neustále nad něčím přemýšlím, ani se na ni nesoustředím. Velmi rychle zapomínám. Jen emocionální - především citové zážitky ne. Na ty myslím pořád. Budu ráda za odpověd. Děkuju, Hanka

vilcakul - Re: alergická rýma, ucpaný nos

Dobrý den, v tomto případě můžete vyzkoušet homeopatikum Pulsatilla v potenci 30C, 1 dávku (3 kuličky) a pak počkat minimálně měsíc na reakci organizmu. Když bude reakce dobrá a Váš stav se zlepší, tak je třeba čekat až do relapsu, to je do návratu zdravotních potíží jako před užitím homeopatika. Potom můžete homeopatikum zase zopakovat a zase čekat na reakci organizmu. V případě, že se Váš stav nezlepší, tak bych doporučil navščtívit homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu.

Hana - Re: Re: alergická rýma, ucpaný nos

Sháněla jsem pulsatilu v potenci 30C ale přes internetový obchod nabízejí jen potenci CH. Nevím, jak moc velký rozdíl v tom je, prý je to jiný způsob ředění, takže mohu skusit i potenci CH? Nebo mi prosím poraďte, kde koupím potenci C. Děkuji.

Marika - Jak se registrovat

Vážení, jak se mohu registrovat na stránkách :
http://vilcakul.extra.hu

Odkaz "zde" nefunguje.

Děkuji

vilcakul - Re: Jak se registrovat

Je tam email, kde je třeba poslat svou požadavku a poté budete zaregistrovaná. Odkaz "zde" byl vypnut kvůli spamu, protože komentáře byly plné spamu na porno.

Irena - homeopatie

Dobrý den, chodím k homeopatovi, který mě léčí více léky. Ptala jsem se ho, jestli léčí i jedním lékem, konstitučně, říkal že ano, ale že mám tak rozdílnou diagnozu a mnoho nemocí, tak mě léčí čtyřmi léky dohromady. Nejsou to kuličky, jsou to tablety nestandartních potencí, které se mohou brát klidně hned po jídle, jejich účinek se neruší. Četla jsem studii na internetu, že by se mělo léčit jen jedním lékem. Uvažuji, jestli homeopata změnit, nebo ještě počkat - za cca měsíc a půl jsem neměla žádné kladné výsledky, ani nevím, jestli pomůže léčba i byť jedním jediným lékem. Homeopatie funguje na principu toho, že pacientu pomáhá něco změnit v hlavě, aby se uzdravil?? Musím homeopatii také navíc věřit, aby zabrala? Díky, Irena

vilcakul - Re: homeopatie

Dobrý den, také jsem názoru, že by se mělo najednou léčit jen jedním homeopatickým lékem. To, že máte více chorob a na každou je třeba jiného léku je jen výmluva, která spočívá v tom, že Vám daný homeopat nenašel indikovaný homeopatický lék. Předpis vícero homeopatických léků najednou může mít vícero efektů. Prvním je samozřejmě potlačování symptomů jako v alopatické medicíně. Druhým problém může být to, že se dané homeopatické léky mohou mezi sebou antidotovat, to je rušit navzájem svůj účinek. Dále se homeopatické léky nemohou užívat hned po jídle a ani se nemohou užívat najednou. Homeopatie funguje na zákoně podobnosti a ne na víře. Samozřejmě placebo efekt hraje určitou roli, ale ta je po několika týdnech bezpředmětná, když lék nezabere na daný stav. Doporučuji změnit homeopata a předepsat homeopatický konstituční lék, který bude léčit všechny Vaše zdravotní potíže. Výběr indikovaného homeopatického léku je třeba založit na charakteristických symptomech pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Irena - Re: Re: homeopatie

Děkuji za odepsání. Pulsatillu si objednám. Beru ještě nějaká homeopatika, takže je doberu, ať mi doma netrčí. Pak nasadím už jen pulsatilu. Mám mezi dobráním léků a pulsatilu nechat týdenní pauzu, ať se mé tělo tzv. "odinformuje" a pak už jen pulsatilou doladí?
Studuji nyní od pana Čechovského alopatii, který říká, že jsou lidé, kteří jsou velmi individuální a ani nejvíce podobný lék jim předepsaný, nezabral zcela, takže byl nucena nasadit alopatii - léčbu slinami. Máte s tím nějaké dobré zkušenosti? Děkuji a příjemný den přeji

Irena - Re: Re: Re: homeopatie

ještě mám doatz, v případě, že bych chtěla skusit užít 3 kuličky pulsatily, je možno ji v lékárně objednat ještě v menším balení než je cca 60ks balení v tubě? případně jak objednat u vás? děkuji

Silvie - zarudnutí kuže

Dobrý den, maminka je po rakovině a začala mít problémy se zarudnutím kůže na obličeji.

vilcakul - Re: zarudnutí kuže

Dobrý den, v tomto případě může jít o vedlejší účinek chemoterapie. Homeopaticky jsou vhodné následující homeopatika: Cadmium sulphuricum, Rhopalurus junceus, Okoubaka aubrevillei, Diospyros kaki a další.

Alena Vávrová - Dotaz na účinnost a uchovávání homeopatik

Přeji Vám pěkný den

a dovoluji se tímto zeptat: trpím na migrény a nejsem moc stresu odolná, už jsem se zkoušela léčit u jednoho homeopata, ale bez úspěchu.
A tak se chci zeptat jestli má smysl koupit si komplexní preparáty od firmy Pharma Liebermann Gmbh, v mém případě konkrétně Cranio-cyl, Iris-Cyl, Neuri-cyl.
A ještě jeden dotaz: dočetla jsem se, že se léky nemají dostat poblíž telefonu, jak daleko od něho tedy mohou být? Nosím je v kabelce, stejně jako telefon. A dostanou-li se poblíž mikrovlnné trouby, jsou prý v mžiku znehodnoceny. Je to pravda?

Děkuji za odpovědi.


Děkuji předem za odpověď.