Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Kuří oko

Dobrý den, v tomto případě by byla vhodná návštěva homeopata, který Vás vyšetří a následně doporučí indikovaný homeopatický lék. Symptomaticky je tento problém těžko léčitelný, závisí to vždy od celkového stavu pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. V této indikaci jsou hlavními symptomatickými léky: Antimonium crudum, Lycopodium clavatum, Phosphorus, Phosphoric acid, Psorinum, Sepie, Silicea.

vilcakul - re: očkování

Nejlepším řešením by bylo podání potencované vakcíny, kterou Vaše dítě dostane. Prvotně by měla stačit potence 30K, kterou dítěti rozpustíte ve vodě a několikrát protřepete. Pak jí stačí dát do úst trošku roztoku před očkováním a pak ještě jednou podat následně po očkování. Další podávání záleží na stavu dítěte po očkování.
Ale asi nebudete mít tuto potencovanou vakcínu po ruce, takže nám zůstanou už i Vám známá homeopatika: Thuja, Sulphur, Hypericum perforatum, Ledum palustre, Silicea. V podání a v jeho četnosti se názory rozcházejí, ale určitě nic nepokazíte preventivní dávkou před očkováním a po. Není jisté, že Vaše dítě bude nějak reagovat na toto očkování, sem tam se objevují horečky, bolestivost v okolí vpichu po jehle, zápal a podrážděnost dítěte. Samozřejmě se může objevit i něco jiného, ale většinou pomáhají studené obklady a větší pozornost, kterou dítěti po očkování věnujeme.
Takže k tomu podání homeopatika jenom všeobecné informace: 1 dávka vybraného léku např. Thuja v potenci 9C nebo 15C – 3 x denně 3 kuličky alespoň 1-2 dny před očkováním. Po očkování podávat Silicea C9 nebo C15 – za týden až 14 dní nebo můžete zkusit tuto kombinaci: Thuja C9 až C15 – 1-2 dny 3 x denně 3 kuličky před očkování, po očkování Sulphur C9 až C15 – 7 – 14 dní. V každém případě záleží na reakci dítěte po očkování, když se objeví a neustoupí do 1-3 dní, pak je jí třeba řešit.

Osvědčeným receptem jedné naší čtenářky je následující schéma užití homeopatických léků při očkování:
2hod před očkováním Thuja occ. 9CH 5 granulí
večer po očkování Sulphur 9CH 5 granulí
48hod po očkování Sulphur 9CH 5 granulí

Bára - menstruace

Dobrý den, zhruba 3 měsíce mám menstruaci po 10-14 dnech i mimo mám špinění. je mi 35 let a gynekologicky jsem prý normální. prosím poraďte homeopatika. Mám už i bolesti hlavy. jsem po dvou císařských řezech. Velice děkuji. Bára

vilcakul - Re: menstruace

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Vyšetření je nutné k předepsání indikovaného homeopatického léku podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

katka - homeopatika po zátěžovém testu oxytocinem

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli mužu použít caulophylum po zátěžáku i arnicu montanu? pustili mě domu, ale mám pocit, že děloha je dost pořád stažená a navíc mám pocit pohmoždění po vyšetření...jsme ve 38.tt...


děkuji moc
katka

vilcakul - Re: homeopatika po zátěžovém testu oxytocinem

Dobrý den, jestli máte pocit pohmoždění, tak je ta Arnika indikovaná. Můžete ji užít v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 5 dní. Homeopatikum Caulophyllum můžete užít jednorázově v potenci C30, 3 kuličky.
Ještě můžete udělat i následující cyklus na přípravu dělohy na porod:
Stačí zahájit přípravu dělohy v termíně blízkému zralosti těhotenství, to je po 35. týdnu.

První den je třeba užít jednu dávku Pulsatilla C30, je to lék na nepravidelnou činnost dělohy a nakonec těhotenství se maminka často dostane do stavu Pulsatilly – stane se přecitlivělou, touží po utěše, podpoře a péči.

Od dalšího dne po dobu pěti dní Caulophyllum D nebo C12 jednu dávku. Je to lék na zmírnění normotonních bolestí, tonizuje dělohu, napomáhá k zralosti děložního hrdla. Stačí nízká potence, vždyť chceme ovlivnit děložní svalstvo na fyzické úrovni.

Uděláme si jeden den pauzu.

Znovu následuje užití jedné dávky Pulsatilla C30.

Po dobu pěti dní užíváme Cimicifuga D nebo C12 jedenkrát denně. K tomu, aby porod probíhal dobře, musí se děloha stát schopnou uvolnit se i v přestavkách mezi bolestmi. To dosáhneme tímto lékem, který zároveň učiní hrdlo dělohy i zralejším, připravenějším na porod.

Následuje jeden den pauza.

Pak zase po jednom dni Pulsatilla zase Caulophyllum pět dní, následující týden zase Cimicifuga, střídavě do spuštění porodu.

Lenka - ucpaný slzný kanálek, žlutý výtok z oka

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká homeopatika jdou použít při ucpaném slzném kanálku u 4měsíčního miminka, má neustálý žlutý výtok z oka, po ránu očičko zalepené, zlepšení nastává po použití antibiotických kapek, při vysazení se potíže opět zhoršují, chtějí nás poslat na výplach slzných cest, čemuž bych se chtěla vyhnout.
Předem děkuji za odpověď

vilcakul - Re: ucpaný slzný kanálek, žlutý výtok z oka

Dobrý den, v této indikaci se osvědčilo homeopatikum Natrium muriatikum, v potenci C9, 3 x denně 3 kuličky rozpustit v trošce vody a kápnout dítěti do pusinky, po dobu 5 dní. Během této doby by mělo dojít k reakci, poté je třeba lék vysadit a počkat na účinek homeopatika pár dní. Dalším lékem podle popisovaných symptomů by mohla být Chamomilla vulgaris, ve stejné potenci a dávkování.

mila - DOPLNĚK K OTÁZCE OHLEDNĚ DÁVKOVÁNÍ

manžel lék používá 5x denně.Po operaci je bral 8x denně.VÝROBCE-HomeoLab N.Y

vilcakul - Re: DOPLNĚK K OTÁZCE OHLEDNĚ DÁVKOVÁNÍ

Dobrý den, takže podle uvedeného je toto homeopatikum z Ameriky, bohužel na jejich webové stránce jsem nenšel odkaz na tento lék a ani na uvedenou potenci. Podle dávkování se jedná asi o ředění LM v nějaké nízké potenci, která se může užívat i několikrát denně.

http://www.homeolab.com/DATA/PRODUIT/1_en.pdf
http://www.homeolab.com/DATA/PRODUIT/2_en.pdf
http://www.homeolab.com/DATA/PRODUIT/7_en.pdf
http://www.homeolab.com/DATA/PRODUIT/11_en.pdf

http://www.homeolab.com/

mila - Re: Re: DOPLNĚK K OTÁZCE OHLEDNĚ DÁVKOVÁNÍ

Děkuji mnohokrát za pomoc,objednáme z Rakouska potenci 3 a uvidíme jaké to bude mít označení.Dám Vám pak vědět k čemu jsme dospěli.Přeji hezký den.Jsem moc ráda,že tato poradna existuje,moc mi to pomohlo.

irena - askaridoza

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,co by ste doporučil na askaridozu.Vnuk ma 8let.Dekuji moc za odpověd'.

vilcakul - Re: askaridoza

Dobrý den, v tomto případěš bych uvažoval o Cině nebo o nějaké střevní nosodě. Samozřejmě by to chtělo návštěvu homeopata a předepsání indikovaného léku.

mila - prosím o radu ohledně potence léku

Moc prosím o radu,jedná se o lék sanquis soricis.Manžel je po operaci rakoviny plic a tento lék mu velmi pomáhá,chodí na chemoterapii a je naprosto bez jakých koliv nepříznivých učinků.Ztratil se nám kontakt na homeopata a neumíme to objednat podle označení LMMf.lék byl zakoupen bud v Rakousku-remedia,nebo ANGLIE-HELIOS.Budu vám velmi vděčná za brzkou odpověd,lék už dochází a další léčba pokračuje.Děkuji

vilcakul - Re: prosím o radu ohledně potence léku

Dobrý den, když tak mi napište doporučené dávkování léku, který používáte. V každém případě by měl být na léku výrobce, takže nejlépe by to šlo objednat od něj. V Helios mají tento lék od potence 6C do 10 M, v Remedii je v potencích C až do 50M a v LM ředění do LM8.

Jana - jak určit správnou potenci léku ze zahraničí

Prosím o radu. Dostala jsem ze zahraničí lék Sanguis Soricis LMMf.
jiné označení na léku bohužel není, jedná se o tobolky. Chtěla bych si lék opět objednat,ale jaká je potence. Odpovídá označení LMMf našemu C6?
prosím o odpověď na mail: espera@centrum.cz
děkuji moc. Jana

vilcakul - Re: jak určit správnou potenci léku ze zahraničí

Dobrý den, tak v tomto nevím určitě, ale homeopatika se značí římskými číslicemy: L - 50, M - 1000, LM potence se dělají jen do LM30, takže fakt nevím, co to může být za potenci. Když tak napište, z které země to je.

Jana - Re: Re: jak určit správnou potenci léku ze zahraničí

Dobrý den,
údajně je lék zakoupený v Rakousku.

vilcakul - Re: Re: Re: jak určit správnou potenci léku ze zahraničí

Dobrý den, tento lék je na internetě dostupný jen na www.remedia.at, tam Vámi uvedená potence není. Takže nemohu pomoci, i když by mě velmi zajímalo, na co ten lék používáte. :-)

jana - homeopatika na klidne spinkani u deti

dobry den,chtela jsem se zeptat,jestli existuji homeopatika na klidne spani u batolat???Casto se budi a neklidne spi,mam 2 vnoucky dva a pul roku a jeden rok,prosim o radu,dekuji jana