Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Trojanová - Deprese

Dobrý den, prosím o radu, moje dcera trpí depresemi, je sluchově postižená, 21 let. Postupně docházela ke čtyřem psychologům, v současné době už nechce jít nikam. Myslím, že její deprese souvisí se sluchovým postižením, a s tím souvisejícími problémy ve slyšící společnosti, a také se smrtí prarodičů.
Děkuji

vilcakul - Re: Deprese

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Problém s depresí má vícero homeopatických léků a je třeba je od sebe odlišit a vybrat ten nejpodobnější stavu Vaší dcery.

Reny - bolest hlavy

Dobrý den,prosím o radu.Má 17ti letá dcera trpí velmi často bolestí hlavy,hlavně v oblasti spánků,bolest je tak silná,že musí zůstat ze školy doma,to trvá den,nebo dva a nezabírají žádné léky.Neurologické vyšetření,včetně EEG je bez nálezu a vyšetření krční páteře také.Chtěla bych se zeptat,zda existuje nějaké homeopatikum,které by jí pomohlo.Děkuji Renata

vilcakul - Re: bolest hlavy

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Problém s bolestí hlavy má vícero homeopatických léků a je třeba je od sebe odlišit a vybrat ten nejpodobnější stavu Vaší dcery, protože jen ten indikovaný bude schopný odstranit tyto bolesti hlavy natrvalo.

Radka - Kousání nehtů u syna

Dobrý den, prosím o radu, syn /10 let/ si kouše nehty a nevím už jak ho to odnaučit. Většinou si je kouše u televize, ve škole, na tréninku při nástupu nebo výkladu trenéra atd. Pravděpodobně tedy z dlouhé chvíle. Domluvy nepomáhají. Byly by pro něj vhodná nějaká homeopatika pro odnaučení? Všechny nehty má úplně okousané, nestříhali jsme je snad už rok. Děkuji, Radka

vilcakul - Re: Kousání nehtů u syna

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Problém s kousáním nehtů má vícero homeopatických léků a je třeba je od sebe odlišit a vybrat ten nejpodobnější stavu Vašeho syna.

Dáša H. - Nedostatok železa

Dobrý deň,prosím o radu na homeopatiká pri nedostatku železa.dakujem pekne,s pozdravom Dáša H.

vilcakul - Re: Nedostatok železa

Dobrý den, v tomto případě mám dobrou zkušenost s užíváním homeopatika Ferrum phosphoricum v potenci D6, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-4 týdnů. Toto homeopatikum je vhodné při anémii, při nedostatku železa v těhotenství a nemá vedlejší účinky jako železo v alopatické formě. Toto homeopatikum se může užívat i dlouhodobě po dobu několika měsíců.

Hanka - zlomenina záprstních kostí

Dobrý den, jsem den po operaci zlomeniny III. a IV. záprstní kosti, která si vyžádala 4 šroubky. Poradili mi, že bych mohla užívat arnicu montanu, ale bohužel nevím jak často a kolik kuliček. Užívám ještě Aescin, tak také nevím, zda se léky mohou kombinovat. Děkuji za radu!

vilcakul - Re: zlomenina záprstních kostí

Dobrý den, v tomto případě můžete užívat Arnicu montanu v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1 týdne. Poté by mohlo být vhodné homeopatikum Symphytum officinale v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1 týdne. Vhodné by mohly být i soli vápníku: Calcarea carbonica, Carbonica fluorica, Carbonica phosphorica a Calcarea sulphurica. V lékárnách je k dostání homeopatický přípravek firmy Boiron Osteocynesine, který už obsahuje tyto soli.

Martina - Detox očkování

Dobrý den.Mám pro svou dceru zvolenou alternativu očkovací vakcíny Infanrix heha vakcínu Hexacima a chtěla bych objednat homeopatický detox vakcíny,tak bych potřebovala poradit s názvem detoxu aby se nejvíc podobal očkovací vakcíně.Děkuji Martina

vilcakul - Re: Detox očkování

Dobrý den, název homeopatického léku z vakcíny by se měl shodovat s názvem vakcíny. V případě jiného složení homeopatické vakcíny nedojde k dokonalé neutralizaci vedlejších účinků očkování. V tomto případě doporučuji vybrat takovou vakcínu, z které je vyroben i homeopatický lék na jeji detoxikaci.

Dáša H. - porucha pozornosti a sústredenia u 8 ročného chlapca

Dobrý deň,dakujem za Vaše odpovede,vedlajšie účinky očkovania by nemali u syna byť,lebo pred každým očkovaním,aj po očkovaní dostával homeopatiká.Viem,že mi odporúčate návštevu homeopata,ale radšej by som uvítala,keby ste mi Vy poradil homeopatiká,nakolko si návštevu homeopata nemôžeme dovoliť z viacerých dôvodov.Dakujem Vám velmi pekne za radu a porozumenie,s pozdravom Dáša H.

Dáša H. - porucha pozornosti a sústredenia u 8 ročného chlapca

Dobrý deň,prosím Vás o radu,ohladom môjho 8 ročného syna.Velmi ťažko sa sústredí pri učení,všetko ho rozptyluje,má poruchu pozornosti,je pri učení myšlienkami úplne inde,je vystresovaný z učenia.Aké homeopatiká by boli pre neho vhodné a ako dlho ich má užívať,môže aj dlhodobejšie,alebo s nejakými prestávkami? Dakujem pekne.

vilcakul - Re: porucha pozornosti a sústredenia u 8 ročného chlapca

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. V tomto případě bych silně uvažoval o vedlejších účincích očkování a možná bych léčbu nejdříve zaměřil na tuto oblast. Doporučil bych jeho léčbu vykonat pod vedením zkušeného homeopata, které určitě najdete na Slovensku ve svém okolí.

Jiří - Následky ozařování

Dobrý den, nemáme žádné zkušenosti s homeopatiky, ale chtěl bych je vyzkoušet. Jedná se o mého otce 68 let. Bolely ho zuby a začaly postupně vypadávat. Zubařka mu řekla, že je to paradentoza a že zuby stejně půjdou pryč ať dělá co děla. Po bolesti směřující k uchu byl odeslán na čelistní chirurgii s tím že ucho je v pořádku. Diagnostikovali mu karcinom na spodní čelisti. Po resekci všech zbylých zubů (24) a částečném hojení následovala v říjnu 2014 radioterapie (50 ozáření). Nyní dochází na kontroly. Údajně by rakovina měla být zlikvidovaná. Má však v ústech bolavé a neustupující otoky. Špatně pohyblivý jazyk. Netvoří se sliny. Hojení se nedaří. Co by jste doporučila na takové problémy v ústní dutině. Pro urychlení hojení nebo na vstřebávání otoků. Doporučili vyplachovat Vincentkou, nevhodné jsou udajně ústní vody. Vyplachovat šalvějí a heřmánkem už zkoušel. Koupil jsem mu Wobenzym. Nic nepomáhá. Můžete nám nějak pomoci. Děkuji za Váš čas a ochotu. S pozdravem Jiří

vilcakul - Re: Následky ozařování

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Dále bych uvažoval o homeopatické terapii při léčbě nádorů podle dr. Ramakrishnana. Na vyplachování bych raději doporučil odvar z Měsíčku lékařského, rychleji hojí tkáně, dezinfikuje a snižuje bolest. Z bylinných prostředků bych uvažoval hlavně o Annoně muriacata a léčivých houbách, které mají velmi dobré účinky v těchto indikacích. Na následky ozařování je výborné homeopatiku Cadmium sulphuricum v potenci C30, 3x denně 3 kuličky před, během a po terapii. Doporučuje se rozpustit několik kuliček ve flašce dobré vody a z ní by měl pacient před, během a po radioterapii nebo chemoterapii popíjet. Samozřejmě by byla nejvhodnější léčba pod vedením zkušeného homeopata.

Jan - Břicho

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. Cca pře 2-ma lety jsem začal pociťovat v levém podžebří ,,divný,, pocit (tlak). Byl jsem na nějakých vyšetřeních, které však nic neodhalili. Pochopitelně se snažím čerpat rady z různých zdrojů, a vychází mi, že to skutečně může být důsledkem velkého psychického vypětí v práci. Tyto ,,bolesti,, se mi totiž opravdu objevili zrovna po velmi náročném období. Samozřejmě, že stres se snažím sportem odbourávat, ale souvisí to i s mojí povahou - vcelku introvert, velký smysl pro povinnost, tréma, únava, často studené ruce a nohy, pocení, někdy bradavice. Piju čaje na posílení jater, žlučníku, ostropestřec, v posledních dvou týdnech Nux Vomica. Chtěl bych Vás poprosit o Vaše doporučení a rady. Četl jsem o dalších přípravcích (např. Acidum phosphoricum, okoubaka, lachesis, kali karbonicum, baryata carbonica, thuja, apod.). Nevím však čím nejlépe začít. Díky předem za pomoc.

vilcakul - Re: Břicho

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Jelikož se bude jednat o psychický problém, tak bych považoval homeopatickou konstituční léčbu za nejpřínosnější.

JANA KUCEROVA - SILNA BOLEST KOSTI PATNI,OSTRUHA

DODRY DEN ,PROSIM O RADU ,JAK SE ZBAVIT BOLESTI OSRUHY LECENI ZADNE NEPOMOHLO,TET BERU HOMEOPATICKY LEK HEKLA Z LAVY ISLANDSKE SOPKY.PROSIM O RADU.MOC DEKUJI.