Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Lenka Zajíčková - infekce močových cest

Dobrý den,prosím o radu ohledně užívání homeopatik na opakované infekce močových cest-nyní v akutní fázi.Děkuji

Jozef - Závraty a silné zvracanie

V noci som vstal z postele a začala sa mi točiť hlava,nemohol som sa udržať na nohách, následne som silno zvracal.Lekar to pripisuje prepracovanosti.prosim o radu aké homeopatiká by mi pomohli.Dakujem pekne.

Iva Chalupová - Homeopatika na svrab

Dobrý večer,
dcera má už dlouho vyrážku. Už jsem jí měla ja,přítel i další dcera.
Tvrdí nám že je to svrab,ale sirna masta ani infektoscab nam nepomohl. Sice tu vyrážku už má jen starší dcera,ale já už jsem bezradná. Pořád jen peru,uklízím,oblečení po jednom použití hned vyperu,ručníky máme každy svůj,žínky taky peru už opravdu nevím co dál dělat...
Chci se zeptat jestli jsou nějaké homeopatika na svědivou,dráždivou vyrážku.
Děkuji za odpověď.
Chalupová

Ivana - Zanet sklivce leveho oka

Dobry den,jiz mesic mam problem se zenetem sklivce.Vzhledem k tomu,ze nechci brat potlacujici leky,rozhodla jsem se zkusit homeopatii.Mam sveho homeopata,ktery mi doporucil nejdrive Arsenicum album 30C,oko stejne,navic se ale pridala nesnasenlivost vuci lidem a agresivita.Ted mi predepsal Thuya 30C,ale oko je porad cervene a naladu mam taky nic moc.Krome zarudnuti a pocitu suchych oci me v oku nic netrapi. Zanet sklivce podle me neni chronickeho charakteru,mam ho prvne v zivote. Bojim se,aby ze me neustalym zkousenim dalsich a dalsich leku neudelal nevylecitelnou pacientku. Co byste mi doporucil vy?

Dekuji

Jana Vaňová - Milie na čele.

Dobrý deň!
Moja 13-ročná dcéra má na celom čele biele pupáčiky - mílie. Nechce si to dať čistiť. Pomohla by jej homeopatia? Je alergička- má alergiu na kvitnúce trávy, brezu, roztoče,...Ďakujem za odpoveď.

Hanka - Kašel a teplota v těhotenství

Dobrý den, jsem v 12. týdnu těhotenství a chytla jsem nějakou virózu. Mám mírně zvýšenou teplotu 37,5 st. a mám záchvaty kašle, takové chrchlání, které když se rozjede, vydráždí mě to tak, že se mi až zvedne žaludek. Zatím ale nevykašlávám. Dráždí mě to v dolní části dýchací trubice, včera jsem to cítila až na průduškách, ale podařilo se mi to zlepšit Prieznitzovým obkladem. Jsem celkově bez energie a nemám chuť k jídlu. S homeopatiky nemám zkušenosti. Doporučíte mi prosím nějaký vhodný lék?

Tomáš - Nízký tlak studené končetiny, malátnost

Dobrý den potřebuji poradit nějaká homeopatika na nízký tlak. Mám stále studené nohy,píská mi v uších a jsem malátný - bez energie - zhoršení počasím - atm.tlak jde dolú+ zimou.Zlepšení teplo+tonizující prostředky-káva čaj žen šen,schizandra intenzivní sport..Co phosphor ?? nebo jiné ? Děkuji za odpověď

RenatEliz - artroza

Dobrý den,
na artrozu sháním homeopatika: Ruta D6, Calcium fluoratum D6. Názvy jsem vyčetla z knihy. Žádný vyhledávač mi je nenanbídl. Potřebuji je nutně na pohybový aparát, zvláště ráno na rozhýbání a při náhlých změnách teplot. Nesnáším vlhko, chlad, ale ani přehřátý prostor. V lékárně mi bylo řečeno, že si je musím objednat přes mujlekarnik. Zkoušela jsem googlit na všech možných serverech, ale marně. Několik mi nabídlo sice Rutu, ale s jiným přívlastkem.

Jakým způsobem si mám obě homeopatika objednat,koupit a kde...vyrábí se vůbec?

Za odpověď děkuji.
RenatEliz

Marta - Nosní polypy

Trápí me nosní polypy a úplná ztráta čichu a chuti. Mám jít na chirurgický zákrok - jejich odstranění. První příznaky se objevily před osmi lety na začátku těhotenství. Lékaři dodnes neví z čeho vznikají a proč, takže ani vyléčení běžnými léky není mozne. Operace pomůže jen na chvíli. Prosím který lék nasadit a jak užívat? Thuji Occidentalis jsem brala, nepomohla. Děkuji

Iva - Pocení

Dobrý den
Je mi 64 let a již dlouhou dobu trpim pocením.Hlavně na obličeji a ve vlasech.A to nejen v noci,ale i přes den.Pokud by se to dalo zmírnit Homeopatiky byla bych velice ráda.Děkuji

Andrea - Tiky

Dobry den, prosim ake homeopatika pomozu 7 roc. dietatu na tiky - potahovanie nosteka trva asi 2 tyzdne -pravdepodobne stres zo skoly. Dakujem.

Lenka - Nechuť k jidlu u díťete

Dobry den, chci se zeptat, existuje něco na podporu chuti k jidlu u dětí? Syn 4,5 roku nechce jist zadne ovoce, zeleninu, pečivo,mlečné výrobky... sní mi jen tři druhy hlavniho jidla, jinak vubec nic.problem je dlouhodoby,uz jsem to řešila s MUDr., zatim beze zmeny.Napadla me jeste homeopatika, jako dalsi možnost.....dekuji za odpověď....

Eva - Neuróza tiková

Dobrý den,
Syn trpí od 3.5 let tikovou poruchou v obličeji a také někdy vokální, při stresu, nových podnětech, něčemu čemu nerozumí např. když se podívá na něco nového na počítač, někdo mu něco emotivního vypráví, to vzrušení ho přivádí do tiku, nebo sleduje náročný film v televizi, rychle měnící se obrazy a výklad.Tiky se také objevují při napínavém čtení např.čtyřlístku,nebo také hodně když se o něm bavím s druhou osobou a také když je unavený a vyčerpaný psychicky a mentálně.Tiky má také někdy,když se na něj dívám, jakoby se pozorujem navzájem,jsme na sebe napojení a to mě vyčerpává.Protože mi neurolog doporučil dělat že nic nevidím,neupozorňovat na tiky, furt musím předstírat, že se vlastně nic neděje.Syn někdy bezúčelně běhá sem a tam jak venku, tak doma. Popěvuje si, asi ho to uklidňuje.

Syn je někdy dost sebevědomý a někdy vůbec, rád si nechá poradit a někdy si nechce zase do něčeho mluvit, vztekne se, zabejčí se, někdy si nevěří, nechce zklamat.Je velmi,velmi citlivý, rozumný,analitický.Špatně nese hádky a rozpory.Má rád sladké, sprostá slova a krkání, přitom ví, že to není vhodné.

Tiky začali v 3,5 roce v náročném roce, narodila se sestra, syn mi říkal, že jsem se odloučila a nechala ho spát samotného, spal s manželem v jiném pokoji, manžel ale ráno odešel do práce a on byl sám, to mi řekl, moc jsme si o tom mnohokrát povídali a vysvětlova a omluvila jsem se mu, že jsem to v té době neviděla, že jsem kojila nechtěla ho v noci rušit..V tom roce zažil i velký strach z velkých aut, ze závodů tatrovek, manžel to neviděl,že se kluk moc bojí, tomu byli ty tři a půl roku.Pak také prošel strachem,když v tom samém roce nastoupil do kolektivu do Mš, kde byli starší kluci, co se prali.Teď už jak říká se nebojí, chce chodit na karate a říká, že by chtěl někoho pořádně zmlátit.Před rokem se ještě bál horské dráhy, teď tam tahá manžela.

Synovi se velmi věnujem, nesrovnáváme ho se sestrou, sestru má rád a zároveň ji někdy nenávidí a křičí, že je blbá a že jí máme vrátit zpátky.

Chodíme k dobré homeopatičce, která nejprve nasadila konstituční lék Lycopodium 200 a nyní před měsícem a půl Lycopodium 1000,ale jak nastoupil syn do školy, tiky se rozjeli ve velkém, už nevím jak mu pomoc, moc bych chtěla. Prosím poradíte jak z toho ven? Děkuji Eva

Věra - hormonalni nerovnovaha

Dobrý den,mam rozhozene hormony už nejakou dobu a chtela bych zkusit homeopatika. Poradíte mi jake'?
mam klasicke přiznaky jako nepravidelnou menstruaci,řidnuti vlasu ale zvýšene ochlupeni na bradě i mírně na prsou,bolesti hlavy atd

Linda - Příprava na školku

Dobrý den,
plánuji návrat do zaměstnání po rodičovské dovolené. Ráda bych předešla komplikacím a težké adaptaci syna na změnu. Je možné ho připravit? Je mu dva a půl roku, je citlivější- předčasný porod a díky tomu byl první rok lekavé dítě, citlivé na hluky. Nyní ve skupině dětí i nadále vyhledává mou přítomnost. Když jej má hlídat babička, první hodinu prořve. Očividně nemá rád změny. Mezi dětmi je ale rád. Děkuji za pomoc.
Je možná i prevence proti nemocem ze školky?

vilcakul - Re: Příprava na školku

Dobrý den, tento přechod bude pro dítě samozřejmě těžší, protože už má k tomuto problému predispozici. Indikovaný homeopatický lék se dá předepsat jen podle charakteristických symptomů dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Dobrou službu může v této indikaci vykonat vícero homeopatických léků: např. Pulsatilla pratensis, Saccharum oficinale a mnoho dalších. Na zvýšení odolnosti a funce imunitního systému doporučuji užívání homeopatika Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky během 2 týdnů, poté 1 týden pauza, po níž zase následuje 2 týdenní kůra. Po dvou až třech měsících můžete Echinaceu používat preventivně 1 týden v měsíci podle potřeby a stavu dítěte nebo ji úplně vysadit.

hawajana - Re: Příprava na školku

Zdravim vás...odlouceni od maminky ...davala jsem rady dceri pro vnoucka a davali jsme mu ignatii nejakou dobu.nastalo zlepseni ackoliv ted ma zas jine období.....

Monika - cysty na vaječníkách

Dobrý den,
lze léčit homeopatií cysty na vaječníkách o vel.3,5cm (naplněné krví) nebo je nutný zákrok.
Děkuji za odpověď

Zuzana - salmonela

Dobrý den,jsou homeopatika na salmonelu?Jak se jí nejrychleji zbavit?
Děkuji

Katarína - pocit ťažkých noh

Dobrý deň,chcela som sa spýtať,čo by mi mohlo pomocť .začali ma trápiť bolesti noh.Mám 40 rokov a liečim sa na hyperfunkciu štítnej žlazy.asi týždeň mám pocit,že moje nohy sú napnuté,pobolievajú a že sú ťažké.Ďakujem za odpoveď.