Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Jarka - slinivka

Dobrý den,
od října mě trápí bolest v levém podžebří, zhubla jsem 9 kg. Po vyšetření na gastroenterologii mi byla diagnostikována chronická pankreatitida. Držím dietu s omezením tuků a užívám pankreatické enzymy. Prosím o informaci, zda lze využít k podpoře léčby slinivky i homeopatické léčby?

vilcakul - Re: slinivka

Dobrý den, s tímto problémem bych co nejdříve vyhledal homeopata a požádal ho o léčbu. V této indikaci bych symptomaticky uvažoval o homeopatických lécích: Iris versicolor, Phosphorus, Atropinum, Belladona, Conium maculatum, Mercurius solubilis, Spongia tosta. Nejvhodnějším řešením by byl předpis indikovaného homeopatického léku podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Nina - PMS

Dobrý den,
je mi dvacet let a při každém cyklu velmi trpím. Jedná se hlavně o silnou bolest v podbřišku na kterou pomáhá chlad a celkovou slabost, bolest a motání hlavy. Tento stav byl běžný i předtím než jsem začala používat hormonální antikoncepci, kterou jsem ze stejného důvodu několikrát změnila i vysadila - beze změny. myslíte že existuje něco, co by mi mohlo pomoct? Děkuji za odpověď a přeji hezký večer. N.

vilcakul - Re: PMS

Dobrý den, určitě existuje něco, co Vám může pomoci od těchto potíží. Měla byste navštívit homeopata a požádat ho o léčbu, nejlépe homeopatickou konstituční léčbou. K správnému předepsání indikovaného homeopatického léku je potřeba vyšetření a analýza Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky bych uvažoval o homeopatických lécích: Pulsatilla pratensis, Sepie succus, Lac caninum, Calcarea carbonica, Lachesis mutus, Folliculinum a mnoho jiných, které jsou indikované při těchto potížích.

Ulčová Lenka - Regenerace a zvýšení imunity po bronchopneumonii

Dobrý den, chtěla bych poradit, jaká homeopatika by byla vhodná pro ženu 22 let starou, která měla poprvé v životě antibiotika na léčbu bronchopneumonie a potřebuje po ukončení léčby zregenerovat, pročistit a zvýšit imunitu. Děkuji Ulčová Lenka

vilcakul - Re: Regenerace a zvýšení imunity po bronchopneumonii

Dobrý den, v homeopatií nezáleží na věku a ani na diagnóze. Na regeneraci, detoxikaci a zvýšení imunity bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Bez ní můžete zkusit homeopatikum Echinacea angustofolia nebo Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-4 týdnů.

Martina - Homeopatika

Dobrý den,syn má brát homeopatika,ale nechce ty kuličky cumlat,je možné je nechat rozpustit v malém množství vody,třeba na čajovou lžičku?Děkuji za odpověd

vilcakul - Re: Homeopatika

Dobrý den, homeopatika můžete rozpustit na malé lžičce a tak je dítěti podat. Můžete je i trošku rozdrtit, efekt bude stejný, stačí, když dítěti kápnete do pusy, homeopatikum se hned vstřebá v ústní dutině.

Lucia - Ockovanie

Dobry den rada by som spytala mam 10 mesacneho syna ktoreho za ziadnych okolnosti nechcem dat zaockovat p.doktorka nam ponukla alternativu homeopatika aky mate na to nazor dakujem velmi pekne

vilcakul - Re: Ockovanie

Dobrý den, nenapsala jste, o co se vlastně přesně jedná. Jsou-li to potencované vakcíny, tak to může být lepší alternativa než očkování, ale samozřejmě by bylo potřeba více informací o tom, o čem je vlastně řeč.

Kateřina - konstituční lék

Dobrý den,
můj syn 6 měsíců, měl prodělat očkování. Dala jswem mu proto 2 hodiny před očkováním thuya c9 - 3 kuličky.Očkování však ale neprověhlo, spletla jsem si datum. Večer byl syn dosti neklidný, jakoby vystrašený. Dala jsem mu Sulfur, tak jako kdyby očkování probíhalo (nevím jestli jsem udělala dobře). Každopádně usnul, a nadruhý den byl lepší, jen začal mít rýmu., která se stupňovala. Teče mu z nosa, má velmi mokrý a hustý kašel, který jej dusí a sedí na hrudníku, má střídavě zvýšené horečky. .. Moje otázka zní, zda není možné, že by byla Thuya jeho konstitučním lékem. STejný kašels rýmou měl před měssícem a něco. Tenkrát mu to sedlo do uší a dostal antibiotika. Teď nepodáváme nic. jen na kašel jsem zvolila Antimonium 5 CH. Je to tak v pořádku?

vilcakul - Re: konstituční lék

Dobrý den, pro stanovení homeopatického konstitučního léku je potřeba vyšetření dítěte u homeopata. Následující stav po homeopatických lécích můžeme mít vícero příčin např. návrat choroby, která byla předtím - to je zhoršení stavu, který by nastal i kdyby syn neužil homeopatika. Vzhledem k tomu, že se jednalo o jednorázové podání a ještě k tomu v nízké potenci, tak bych neuvažoval o vlivu těchto léků na konstituci, i když Sulphur je polychrest s širokým účinkem na lidský organizmus. Doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o konstituční homeopatickou léčbu.

Hana - Úzkost

Dobrý den, sedmiletý syn špatně usíná - bojí se zlých snů a říká, že nesnáší noc, že by nejraději vůbec nespal. Když usne, zpravidla spí klidně (ve spánku skřípe zuby). Poslední rok hodně marodí, vysoké teploty, čepy na mandlích, vždy výrazně nateklá pravá uzlina. Na bolesti v kruku si ale nestěžuje, nemívá rýmu ani kašel a jakmile se zbaví teploty je naprosto v pořádku. Podávám Aconitum, dále pak Belladonu a Mercurius solubilis. Většinou je vše během 3 dnů v pořádku, ale bohužel se mu to stále opakuje.. Děkuji za radu!

vilcakul - Re: Úzkost

Dobrý den, problém je v tom, že akutní stavy zvládáte dobře, ale chronický stav se neléčí. Doporučuji proto návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

Klára - anestezie

Dobrý den, mého dvouletého syna čeká vyšetření, při kterém bude uspán. Poraďte mi prosím, jakými homeopatiky se mám vybavit, pokud by po anestezii nastaly nějaké komplikace. Děkuji předem za radu.

vilcakul - Re: anestezie

Dobrý den, v tomto případě můžete uvažovat o homeopatickém léku Phosphorus, který se rutinně podává při potížích po anestezií.

Renča - Opozdeny vyvoj reci

Dobry den,prosim o radu.Dcera 1/2008 od 12/2010 dochazime na logopedii.Dcera nerikala koncovky s nekterymi pismeny problem,komoli.Jde to velice pomalu,od 9/2010 je ve skolce,kde je velice rada a pomaha ji v rozvoji reci,ale byla jsem s ni na foniatrii,neurologii,psychologii,ale zatim se nevi proc ji to tak nejde a kde je pricina.Dle psychologu je ve vyvoji na 3roky,coz je rok zpatky.Je cila,az nekdy moc,ma uzasny postreh,hodne veci si pamatuje,vse chce delat sama.Delam s ni ruzna cviceni,malujeme modelujeme,striha s nuzkami,lepi,zpivame,cvicime,prohlizime a cteme knizky,nevim jak uz bych mela pomoci,aby se rec rozjela jak ma.Sama jsem z toho nestastna.
Prosim pomohlo by ji neco?

vilcakul - Re: Opozdeny vyvoj reci

Dobrý den, v tomto případě by mohla pomoci homeopatická konstituční léčba, která by měla odstranit sklon k těmto potížím a upravit stav k normálu. Doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. V této indikaci bych asi uvažoval o homeopatických lécích jako je Baryta carbonica, Calcarea carbonica, Natrum muriaticum a jiné.

Markéta - nezadouci ucinky

Dobrý den, chtela jsem vylecit homeopatii hlavne úzkosti a ekzem, homeopatik mi v prosinci doporucil lek, ktery je podle neho spravny a mela jsem si dat par kulicek rozpustenych ve vode po 4 hodinach - vzdy 1 lok, kdyz se objevi reakce, nepodavat dalsi, dala jsem si dve davky....objevili se ruzne psychicke stavy,ktere jsem v minulosti mela,ale jen jednou, na chvili, uz se to nevratilo. Ale masivne se mi zhorsil ekzem na prstech a hrbetu rukou, mam to rude, bolave, suche, ekzem mokva, loupe se mi kuze a nemuzu vubec fungovat, musim je mit stale zavazane obvazem.Objevila se mi po tele nedavno i lehka vyrazka, dokonce mam neco po celem obliceji, usich a krku....homeopatik rikal, ze to je spravna cesta, ze se telo cisti, ale nevidim zadne zlepseni, ten ekzem je uz min. 14 dni hodne spatny. Samozrejme nepiji kafe, neuzivam nic s mentolem, snazim se delat vse, jak se ma, abych se vylecila....ale psychicky me to spise odrovnava a bojim se toho, ze jsem si v tele nastartovala neco, co me znici. Pokud se zhorsi ekzem v obliceji a nebudu moci chodit mezi lidi, nezbyde mi nic jineho, nez jit za kozni, aby mi zachranili kuzi. Je tohle opravdu spravny ucinek leku?dekuji

vilcakul - Re: nezadouci ucinky

Dobrý den, účinek léku může být adekvátní, jenom ohledně velkému zhoršení na fyzické úrovni, se možná jednalo o vyšší potenci homeopatika než byla potřeba na Váš stav. Tento problém se může zmírnit buď homeopatickými léky na fyzickou potíž v nízké potenci, obklady z měsíčku lékařského nebo gemmaterapií. V případě přetrvávajícího zhoršení fyzických symptomů je možné léčbu antidotovat příslušnými homeopatiky nebo alopatickou léčbou.