Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: unava smutek

Dobrý den, uvádíte tak fádní symptomy, že na to by mohlo být vhodno vícero homeopatických léků. Doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, při niž Vám bude předepsán indikovaný homeopatický lék podle vašich charakteristických symptomů z mentální, emocionální a fyzické úrovně.

evyk - Lemna minor

Dobrý den,bylo by možné objednat si u Vás Lemna minor D3, nemůžu to u nás nikde sehnat.Pokud to není možné, poradil byste prosím, kam se obrátit? Děkuji

vilcakul - Re: Lemna minor

Dobrý den, toto homeopatikum se dá objednat z Homeo lékárny Nitra nebo v homeopatické lékarně na www.remedia.at z Rakouska. Samozřejmě mohu i zaslat na dobírku, když mi napíšete na email: vilcakul(zavináč)post(tečka)cz, ale bude to pár týdnů trvat.

Jana Pelikánová - Cysta na vaječníku

Dobrý den,
potřebuji poradit jaké homeopatikum mám použít na 3cm cystu v levém vaječníku.Jsem 8 let po hysterektomiii dělohy a od té doby chodím do poradny s benigní dysplazií prsou...Děkuji za vaši odpověď.
Jana
pelikanova39@seznam.cz

vilcakul - Re: Cysta na vaječníku

Dobrý den, v tomto případě byste měla vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Mohla by pomoci homeopatická konstituční léčba nebo terapie dr. Ramakrishnana. Symptomaticky by mohla být indikovaná následující homeopatika: Thuja occidentalis, Lachesis mutus, Silicea terra, Apis mellifica, Kalium bichromicum, Podophyllum peltaltum, Colocynthis, Bromatum, Iodum, Aurum iodatum a Aurum muriaticum natronatum.

Julinka - kojení

Dobrý den,má 3,5 měsíční dcera začala odmítat kojení - vůbec nechce přijmout prs.Vzteká se,otáčí hlavičku jinam,propíná se.Mé mléko z flašky přijme.Dalo by se tohle chování nějak odstranit ? Už jsem z toho zoufalá.Děkuji za odpověd.

Martina - Re: kojení

Dobrý den,
pokud přijímá dcera Vaše mléko z láhve je možné, že se je pro ní sání z prsu namáhavé, případně že máte méně mléka. Pokud by to bylo o kvalite MT, tak by ho nepila ani z láh¨ve. Zkuste nasadit osvědčené čaje (min. 3/ l denně), a to z jestřabiny, fenyklu,měsičku. A pokud máte ráda anýz, tak si ho přidejte k k výše uvedeným bylinkám. Osvědčil se i odvar z kmínu.Z homeo léků, pokud ustává tvroba MT můžete zkusit Ricinus 5CH > 7 kulí rozpustit ve vodě (nechat volně rozpustit) a popíjet před kojením.Při ústupu potíží snížit počet kulí až postupně do vysazení. HL na kojení je více. Zkoušejte a dejte vědět:) Zdraví Martina

Martina - Re: kojení

Oprava: 3/4 litu čaje:)

vilcakul - Re: Re: kojení

Dobrý den, v tomto případě je těžké rozhodnout, co je příčinou tohoto stavu. Kdyby měla odpor k mléku, tak by ho nevypila ani z láhve. Příčina bude asi psychického rázu, možná nějaké trauma při početí nebo během těhotenství. Doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Na zvýšení chuti k jídlu a zvýšení množství mléka je vhodné homeopatikum Alfalfa (Vojtěška) v potenci C5, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů nebo i 1 měsíce.

wanda - šedý zákal

Dobrý den ,moje prosba se týká ohledně šedého zákalu ale u štěńat mopsíků ,věk 9.týdnů.Čoška sv.modře zakalená,místo tm.modř průhledná jak je u zdravého jedince.Je cestou homeopatie možnost léčby či nikoliv?Nechtěla jsem je nechat uspat ,pořád doufám v zázrak.Udělám pro to cokoliv.Jsou hravé bez jiných problémů.Něco málo registrují z pohybu.Jinak do všeho skoro bourají ,když jsou rozlítané.Děkuji

vilcakul - Re: šedý zákal

Dobrý den, v tomto případě by mohla být užitečná následující homeopatika: Ammonium carbonicum (4); Apis mellifica (4); Calcarea carbonica (3); Cannabis sativa (4); Causticum Hahnemanni (3) Chelidonium majus (3); Conium maculatum (4); Digitalis purpurea (3); Euphrasia officinalis (4); Hepar sulphuris (3); Hyoscyamus niger (3); Magnesium carbonicum (4); Natrium muriaticum (3); Opium (4); Phosphorus (3); Pulsatilla nigricans (4); Silicea terra(4); Stramonium datura (3); Sulphur (3). Z gemmoterapie léčí šedý zákal přípravek Vaccinium vitis idaea - Brusinka obecná.

jitka - zduřelé mandle

Dobrý den, syn má velice nateklé krční mandle, léčil se antibiotiky, streptokoka již nemá, ale mandle zůstaly stejně velké. Hodně špatně mluví a těžko se mu polyká. Další antibiotika už rozhodně dávat nechci. Pomohou homeopatika? Děkuji za odpověď
Jitka

vilcakul - Re: zduřelé mandle

Dobrý den, tato potíž je léčitelná homeopatickou konstitučné léčbou, doporučuji navštívit homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. PO homeopatické léčbě by měly tyto potíže úplně vymizet a neměly by se objevit alespoň několik let.

Miluše Zbraňková - problémy se synem

Dobrý den,poslední dobou narůstají problémy s mým synem, 21 let, student VŠ.Po dvou letech, co bydlel s přítelkyní se sní rozešel a vrátil se domů. Jeho otec s námi nebydlí, ale stýkáme se. Syn ignoruje jakákoliv pravidla ohledně chodu domácnosti, zajímají ho jen kamarádi a jeho kapesné. Neumím se s ním domluvit, jsem strašně lítostivá, hledám chybu u sebe a hned se rozbrečím. Zvnějšku by mi někdo řekl, že nejde o život, když si neuklízí, je na mě i sprostý,hrubě reaguje, já také zvýším hlas, atd., já tuto situaci těžko snáším, jsem kantorka, o to je to horší. Přepadají mě návaly pocitu bezradnosti, bývalý partner mi nepomůže, syn se na něho odvolává. O homeopatii něco vím, jezdila jsem dva roky do Brna, ale teď navím. Fyzické potíže se zhoršují, klouby, páteř / sportovala jsem/, praskají mi poslední týden hemeroidy, zácpa. Ale hlavně ta psychika, jsem celý život psychicky slabší, labilní, když jsem sportovala ,bylo to lepší. Teď váznou vztahy.
Děkuji za odpověď , Miluše

vilcakul - Re: problémy se synem

Dobrý den, v tomto případě by bylo nejlepším řešením návštěva homeopata a předepsání homeopatického konstitučního léku na posílení psychiky. Syn by se měl léčit také, nebo k němu musíte úplně změnit přístup, protože takové věci by si k Vám neměl dovolovat.

evyk - dlouhotrvající kašel u dítěte

dobrý den, syn(1,5 roku)je už měsíc nachlazený, má stále rýmu a dost úporný kašel, je bez teploty (tu měl jen jednu noc cca před 14ti dny)dávala jsem mu Echinacea (mám jen potenci D3 asi 14 dní)ˇale nezlepšilo se to moc. Nechci, aby měl syn antibiotika,ale bojím se, abych mu neuškodila a nedostal nějaká černý kašel nebo zápal plic. Syn není doočkovaný hexou (má jen 2 dávky - ve 4 a 6ti měsících - takže rok teď nemá očkování)Pediatr na nás tlačí, že se musí okamžitě očkovat(nebo snad i znova vše přeočkovat)prosím poraďte. Moc děkuji

vilcakul - Re: dlouhotrvající kašel u dítěte

Dobrý den, na posílení imunity se používá Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Pak je možné kůru kdykoliv zopakovat, po případně ji prodloužit. Doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, která by měla tyto potíže odstranit. S přeočkováním to závisí na lékaři, bylo by vhodné dítě chránit buď potencovanou vakcínou nebo homeopatickou konstituční léčbou.

evyk - ucpaný nos

dobrý den,mám neustále ucpaný noc bez výtoku, spíš nateklá sliznice (horší je to když ležím a samozřejmě když mám rýmu - na tu trpím velmi často, někdy i v kuse celé zimní období)mohl byste prosím poradit, zda by bylo vhodné Lemna Minor a pokud ano tak jak často a jaká potence, popřípadě co jiného.mnohokrát děkuji

vilcakul - Re: ucpaný nos

Dobrý den, při těchto potížích je vhodné homeopatikum Lemna minor v potenci D3, 3x denně 5 kapek po dobu 1-2 měsíců.

Markéta - Imunita

Mám dceru, které je 8 let, již od 4 let se léčí se sníženou slizniční imunitou, má o četné alergie, trpí na výtoky, pozitivní HLA B 27 atd. Užívá Bronchovaxom a Xyzal, se kterými se jí dařilo držet relativně zdravou - alespoň tak, aby mohla chodit do školy. Dosud byla náchylná k respiračním infektům s horečkami, byla jsem ráda, že se mi jí dařilo držet dál alespoň od antibiotik.Cca před 1,5 měs byla na radu imunoložky očkovaná proti chřipce. Před 3mi týdny dostala angínu, takže užívala penicilín a nyní má opět spál. angínu (S.pyogenes), takže má opět silnější penicilín, budou pendepony atd. Obě angíny měla nezvykle bez teplot. Prosím, poradíte mi, jaká homeopatika bych jí měla dát, aby se s ATB rychle vyrovnala a hlavně neonemocněla hned znovu?