Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

renata - strach

Dobry vecer,
prosim Vas o radu, ci existuje nejake homeopatikum na odstranenie resp. zmiernenie strachu a stresu sposobeneho pracou.
Jedna sa o strach z novej pracovnej pozicie.
Dakujem Vam velmi pekne.

vilcakul - Re: strach

Dobrý den, v tomto případě musíte vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Po užití indikovaného homeopatického léku by měly tyto potíže vymizet nebo se výrazně zmírnit.

Michal - Streptokok

Dobry den,mam dlouho trvajici problem s beta-hemolitickym streptokokem. I pres preleceni ruznymi antibiotiky se stale vraci, nekdy s mirnym projevem a nekdy jako silna angina s vysokymi horeckami a bolesti krku. Je mozne toto nejak resit pres homeopatika. Lekari navrhuji odstraneni krcnich mandli. Diky

vilcakul - Re: Streptokok

Dobrý den, v tomto případě může být vhodná homeopatická konstituční léčba nebo léčba potencovaným Streptokokem daného typu. Pro léčbu byste měli vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.

babicka - lamavost nehtu

Hodne se mne lamaji ,trepi a zatrhavaji nehty.Jaka homeopatika by pomohla?

vilcakul - Re: lamavost nehtu

Dobrý den, v tomto případě dobře funguje homeopatická konstituční léčba. Symptomaticky bych myslel na homeopatický lék Silicea, která má ve svém "obrazu" léku problémy s těmito partiemi. Toto homeopatikum můžete zkusit užívat v potenci C5-C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-4 týdnů. Při zlepšení můžete homeopatikum vysadit nebo snížit frekvenci jeho užití.

ala - hubnuti

Kdo poradi kde sehnat Kurdlipid a nejake info o tomto leku.Dekuji za radu.

vilcakul - Re: hubnuti

Dobrý den, tento přípravek se u nás sehnat ještě nedá, právě by měl procházet registračním řízením, které je komplikované tím, že se jedná o homeopatický přípravek pocházející z Ruska. Můžete si objednat nějaký Kurdlipid na internetě, kde ho už někteří snaživci nabízejí, ale v tomto ohledu bych byl opatrný.

Dana - Padání vlasů

Dobrý den, padají mi vlasy, může mi pomoci Thallium metalicum 9CH? O tomto léku jsem na internetu žádné konkrétní informace nenašla (z čeho lék je, na co přesně působí, atd...) a také ani to, kde ho koupit, fa Boiron nabízí jen Thallium aceticum. Děkuji za Vaši odpověď a radu.

vilcakul - Re: Padání vlasů

Dobrý den, tento lék je popsán v Boerickově Materií medice: Má vliv na žlázy s vnitřní sekrecí, především na štítnou žlázu a nadledvinky. Ohledně vlasů je jen poznámka: Alopecie po akutních, vyčerpávajících nemocech. Rozdíly mezi homeopatiky Thallium metalicum a Thallium aceticum určitě nějaké budou, takže byste měla zkusit původní substanci indikovanou na Váš problém. Samozřejmě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu, která by trvale měla vyřešit tento problém.

Zdenka - lze léčit vysoký cholesterol homeopaticky ?

dobrý den,
mám zvýšený cholesterol (6,4) a lékař mi předepsal lék Sortis 10mg. Když jsem si ale přečetla možné vedlejší účinky, tak se mi do toho vůbec nechce a chtěla bych zkusit homeopatii.
Má někdo zkušenosti ? Děkuji.

vilcakul - Re: lze léčit vysoký cholesterol homeopaticky ?

Dobrý den, v tomto případě bych také doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky by mohlo být některé z následujících homeopatik v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů:
Cholesterinum, Carduus marianus, Chelidonium majus, Cynara scolymus a další.

Gabina - Alergie slunečni

Prosim o radu,na dovolene mam vždy slunečni alergii na hrudi a krku a opar na rtu ,co bych měla brat?děkujiUAFA

vilcakul - Re: Alergie slunečni

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky můžete zkusit homeopatikum Natrum muriatikum v potenci C9, 3 x denně 3 kuličky během dovolené a samozřejmě se chránit krémy na opalování s adekvátním faktorem.

jarka - migrena

Dobry den. mam migreny a to hlavne z hormonalnych pricin, boli ma hlava hlavne pred menstruaciou a v strede cyklu aj niekedy zo stresu ma boli hlava. Co odporucate uzivat? Citala som ze lachesis 15 ,sephia a pulsatill su dobre ale ako si vybrat ktory je pre mna vhodny? Da sa to nejak rozlisit? Dakujem za odpoved

vilcakul - Re: migrena

Dobrý den, v tomto případě může být homeopatie vhodným řešením Vašich potíží. Pro předpis indikovaného homeopatika je třeba znát Vaše charakteristické symptomy na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Proto by bylo vhodné vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Takto doporučený homeopatický lék vyřeší Vaše zdravotní potíže bez vedlejších účinků léčby, které byste musela podstoupit při léčbě klasickou medicínou.

Martina - Očkování-reakce

Dobrý den,
dcerku (22 m.) čeká druhá dávka očkování priorixem. Po té první měla silnou reakci, 5 dní 40 stupňové horečky a skončila na kapačkách v nemocnici. Slyšela jsem o přípravku THUYA, tak by mně zajímalo zda a jak použít. Moc děkuji za odpověď. Martina

vilcakul - Re: Očkování-reakce

Dobrý den, v případě takovéto reakce bych doporučil další dávku Priorixem odložit. V případě další aplikace této vakcíny by mohlo dojít k postvakcinačnímu syndromu a zhoršení zdravotního stavu dítěte. V případě, že to nebude možné, tak můžete preventivně použít homeopatika. Doproručené dávkování homeopatika Thuja kombinované s homeopatikem Sulphur se dá použít podle následujícího schématu:

2 hodiny před očkováním Thuja C9 3 kuličky
večer po očkování Sulphur C9 3 kuličky
48 hodin po očkování Sulphur C9 3 kuličky

Samozřejmě nejlepším řešením by bylo podat potencovanou vakcínu daného očkování, která se dá objednat z Rakouska nebo Anglie. Smysl podávat Sulphur na pročištění organizmu od toxinů samozřejmě má, třeba i po delším časovém odstupu po očkování.

Lenka - ricinus communis 5ch

Dobrý den,
koupila jsem si v lékárně ricinus kommunis 5ch na podporu při kojení, ale bohužel nevím jak ho správně užívat, abych dosáhla co nejlepších výsledků při kojení. Prosím poradíte mi jak nejlépe užívat a kolik tabletek denně? Děkuji Lenka

vilcakul - Re: ricinus communis 5ch

Dobrý den, můžete ho zkusit užívat 2-3x denně 3 kuličky do objevení se většího množství mléka. Poté můžete lék pomalu vysazovat nebo snížit dávkování, třeba obden. Samozřejmě můžete zkusit i jiné homeopatika indikované při této problématice: Urtica urens, Pulsatilla pratensis, Lac caninum a další.