Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Imunita

Dobrý den, určitě bych v tomto případě uvažoval o homeopatiku Echinacea purpurea nebo Echinacea angustifolia v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté týdenní přestávku. Kůra se může v případě potřeby zopakovat. V případě chřipky může pomoci preventivní užití homeopatika Oscilococcinum.

Eva - Re: Re: Imunita

Dobrý den,
můžu se zeptat, jaké by jste mi doporučila dávkování Echinacea angustifolia 9ch pro dospělého člověka při neustále se opakujících oparech, anginách a zánětech horních cest dýchacích?
Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Re: Re: Imunita

Dobrý den, na posílení imunity se používá Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Pak je možné kůru kdykoliv zopakovat, po případně ji natáhnout.

Šárka - Polypy

Dobrý den,
byl mi diagnostikován a odstraněn polypek (do 1 cm)děložní sliznice. Je možné užíváním Thuja occidentalis (15 ch) výskyt dalších možných polypů potlačit? Když ano, v jakém ředění a po jakou dobu se doporučuje jako preventivní prostředek. Nebo doporučíte něco jiného?

Děkuji za radu.

vilcakul - Re: Polypy

Dobrý den, v tomto případě by bylo nejlepší vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Symptomaticky jsou nejvhodnější následující homeopatické léky: Teucrium marum verum, Calcarea carbonica, Calcarea phosphorica, Phosphorus, Thuja a další. Indikovaný lék je třeba vybrat podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Podle metody dr. Ramakrishnana by se měl předepsat indikovaný homeopatický lék v potenci C200, v užívání 1x za 14 dní metodou dělené dávky (4x denně - ráno, před polednem, během odpoledne a před spaním).

iva - alergie u psa?

Dobrý den, dovolila bych se pro změnu zeptat ohledně našeho pejska - už si nevíme rady.Samozřejmě veterináře máme již za sebou, dal ATB a kortikosteroidy, problém na chvíli ustal, aby se vrátil s ještě větší intenzitou. Homeoléky z domácí (bohaté) lékárny zatím nezabraly. Obraz psa: fenka,2,5 roku, kříž.štýrský brakýř(honič), střední rasa. Odmalička dost citlivý a velmi přítulný pes, někdy snadno lekavý, dobrák od kosti,vždy dobrá nálada; žárlivka, ale neublíží. Od štěněte potíže s análními žlázami - nutno často vyprazdňovat. Akutní symptomy: třepání hlavou, nutkavé škrábání kolem tlamy (až do krve), uší (zarudlé,horké,nutno čistit - léky zaberou na chvilku), lízání a kousání předních tlapek, kolem přezky, zadek. Testovali jsme sulphur (LM1,3,30CH), pulsatilla (LM1 a D30), sillicea(LM1), belladona (LM1)- efekt skoro žádný. Alopatie - zabere na chvilku. Všechno vždy na chvilku, opakování bez efektu. Nejvíc je teď třeba psa celkově zklidnit, aby se mohl nějaký léčebný efekt vůbec projevit (bachovky bez efektu). Je dost rozhozený a my taky!!! Prosím poraďte! Děkuji. P.S. nyní dietni strava, pouze rýže s trochou kuřecího kvůli snížení přísunu bílkovin

vilcakul - Re: alergie u psa?

Dobrý den, je těžké něco v tomto případě doporučit, když jste už tolik léků vyzkoušeli. Nejlepším řešením by bylo navštívit veterináře homeopata, který je znalý problematiky a doporučí indikovaný homeopatický lék.

iva - Re: Re: alergie u psa?

jistě, navštívit homeopata-veta by bylo optimální, ale jak jsem již opakovaně psala, žádný takový široko daleko není. Proto se obracím na vás, protože z popsaného obrazu psa vás může napadnout něco, co nás ještě nenapadlo - někdy je právě to důležitý moment k posunu dál. Víc hlav víc ví, říká se moudře :) Děkuji.
P.s. "nevím" jsem opravdu neočekávala :)

vilcakul - Re: Re: Re: alergie u psa?

Dobrý den, jelikož léčím lidi a ne zvířata, tak s nimi nemám žádné zkušenosti. A také nemusím vědět všechno a Vámi popisovaný obraz je mi na nic, když ho nevím na žádný konkrétní homeopatický "obraz" napasovat. Horké uši má 215 léků, rudé uši má 124 léků, svědění obličeje má 316 léků, alergií má 280 léků a atd. Takže opravdu nevím, ať se Vám to líbí nebo ne.

iva - Re: Re: Re: Re: alergie u psa?

no, nešlo mi o to se dohadovat a mrzí mne, že to na vás tak zapůsobilo - šlo mi jedině o to pomoci pejskovi, který je už ze svého problému celý nesvůj a my s ním. Myslela jsem, že uvedené info je dost obsáhlé (nejen horké uši jako akutní symptom, ale i celkový charakter psa a pod.), aby se z něho dalo, při dobré vůli, něco vyčíst. Pokud to tak není, omlouvám se, že jsem obtěžovala :)
tonoucí se stébla chytá a zkouší všechno. Myslím, že byste to pro svého psa udělal taky. Děkuji za pochopení.

vilcakul - Re: Re: Re: Re: Re: alergie u psa?

Dobrý den, ano, taky bych pro něj vše udělal. Ale problém je v tom, jaké jsou poskytnuté informace o pacientovi. Když dělám vyšetření, tak někdy sedím s pacientem 4 až 5 hodin. U zvířat je důležitý popis charaktekteristických symptomů na fyzické úrovni, protože jenom ty jsou v dané chvíli objektivní. Popis mentálních a emocionálních symptomů může být dost subjektivní, protože je zvíře samo nemůže vyjádřit. I tu je důležité to, jak se zvíře chová při stresu, ne to když je doma s paníčkem. Dále by možná byly dobré např. strachy, což také odliší léky od sebe. Další důležitou informací je to, co symptom zlepšuje, co jej zhoršuje, lokalizace symptomů, vzhled symptomů, prostě, co nejpřesnější popis daných symptomů. Další důležitou informací jsou generálie - to jsou reakce na vnější vlivy, chlad, teplo, horko, vlhko, průvan, čerstvý vzduch, koupel, prostě vše, co zvíře nějak ovlivní zvnějšku. Dále jsou důležité i informace o chuti k jídlu, co zvíře z jídel zlepšuje nebo zhoršuje, k čemu má odpor. To samé se týká i žízně. V případě takovéhoto spektra informací je možné doporučit nějaký homeopatický lék, který i možná zabere na danou potíž. Bez těchto informací je to jen střílení od pasu, s ne moc velkým efektem.

iva - Re: Re: Re: Re: Re: Re: alergie u psa?

Díky, že jste to nevzdal:) Pokusím se o více info podle návodu - chápu, že takto to není jednoduché:) První co mě napadá při otázce co stav zhoršuje, je jednoznačně: moje blízkost. Neumíme si to vysvětlit, pejsek třepe hlavou nápadně víc - dokonce i když mě slyší po telefonu (potvrzeno nezávisle několika lidmi). Domníváme se, že by to mohla být velká citová připoutanost psa ke mně, ale netušíme proč tomu tak je. Máme další zvířata, k nimž se nechovám výrazně jinak než k této fence. Je odmalička hodně citlivá a spíš bojínek (i když se umí i naštvat,ale nikdy na nás). Dosud s ní nebyly žádné potíže, pominu-li pravidelné problémy s análkami (nutno vyprazdňovat). Potíže začaly přibližně po příchodu nového kocoura (leden), s kterým se ale jinak snášeli velmi dobře. Ještě před tím ji ale taky napadli dva buldoci, dokonce se chvíli topila v potoce jak zápasili - vykřesala se z toho dobře. Ale eventuelně by i to mohlo potíže později spustit. Pejsek je taky nalezenec, jako štěně byla ponechána se sourozenci v krabici před útulkem. Je to nesmírně hodný a milý pes, chytrý, bezproblémový, mírný, dobrák. Dokáže žárlit na jiné zvíře, ale neublíží a přijímá ho přátelsky. Jen se prostě taky vetře do přízně. Pokud jde o symptomy (třepání hlavou, zarudlé někdy teplé uši, lízání a kousání tlapek, přezky, zadku, drbání tlamy a uší až do krve) - je to jako na houpačce, když něco zdá se zabere, vydrží to chvilku. Pes je teď hlavně celkově neklidný, nevíme, co je příčina a co důsledek: třepání, kousání a lízání důsledek neklidu nebo neklid v důsledku svědění, kousání, lízání atd.? Nevíme. Pokud jde o žrádlo a pití: pije celkem dost, ne nadměrně. Žrala všechno včetně granulí a zeleniny i ovoce. Ovoce a zeleninu teď odmítá, granule jí moc nejedou (lhostejno jaká značka) - dává přednost čerstvému žrádlu. Když jí dáme granule, je schopna třeba dva dny nežrat - dříve nebyl problém. Když je namočíme, sežere je.Dalo by se z toho soudit, že preferuje "mokrou" stravu. Normálně je to klidný pes, teď je rozhozená. Nemohu se zbavit dojmu, že je to spíš psychika. Možná ji něco "žere", ale protože je dobrák, obrací to proti sobě. Je to sice spíš spekulace, ale mohla by sedět. Vůbec by pejsovi myslím neškodilo, kdyby trochu pustil svůj strach - ať už o sebe nebo o paničku nebo o svoje místo ve "smečce" nebo ...? Donedávna to byl bezproblémový, fajn pes. Teď je spíš docela neurotik.
Na uši nakonec zdá se nejlépe zabírá spray na rozpouštění ušního mazu pro lidi, uši se pak na čas zklidní, nejsou tak červené a teplé. Nicméně třepá stejně. Halvně když jsem nablízku. Naopak když si může ke mně lehnout, nejlépe třeba na klín, úplně se zklidní. Další zvláštnosti mě nenapadají :) Moc díky za trpělivost i snahu.

iva - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alergie u psa?

Ještě mě napadlo něco: než se problém takto rozjel stávalo se občas, že pes třeba večer klidně spal v košíku a najednou vyletěl jak když ho bodne vosa, někdy i s vyjeknutím - třeba to nějak pomůže :)

vilcakul - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alergie u psa?

Dobrý den, v tomto případě by možná nezaškodilo podání homeopatika Aconitum nappelus v potenci C30 nebo C200 v jedné dávce. Jestliže je zvíře v šoku po napadení dvěma psi a jsou tam projevy leknutí, tak by mohlo být toto homeopatikum užitečné. Po něm by mohl už účinkovat i komplementární lék Aconita Sulphur, který je znám ekzémy, svěděním, vazbou na partnera, žárlivostí a horkými ušima.

iva - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alergie u psa?

Výborně, to dává logiku a zapadá do obrazu. Děkuji moc, i za trpělivost!

pipo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alergie u psa?

Na vaše otázky dostávate podstate rovnakú odpoveď, ''obraťte se na renomovaného odborníka.
Kto asi financuje takého poradcu?

pro IVU: ALERGIE U PEJSKA - Re: alergie u psa?

Dobrý den,

je mi líto Vašeho pejska a tak jsem zapřemýšlela:)A napadlo mne, zdali by Vám nepomohla Mudr. Renáta Sikytová. Pracuje sice v Dobřichovicích, ale odpoví i na majl. Pejsky má moc ráda, doma má taky svého mazlíka. Je to lékař homeopat, čili i klinické indikace, které popisujete ji mohou hodně napovědět. Jak se Vám to povedlo mi můžete napsat na majl: terna@volny.cz. Budu moc držet palce a věřit, že vše dobře dopadne.S.

Lucie - Mykozy

Dobrý den, od začátku sexuálního života trpím střídavě se opakujícími mykózami. Většinou jen úporné svědění pysků až ke konečníku a slabý výtok (někdy žádný) Toto se více opakuje po narození dcery (teď bude rok). Nastupuje většinou po pohl.styku. Po posledním milování mi manžel řekl,že ho svědí penis,má zarudlý žalud. On k tomu poslední dobou trpí suchým kašlem. Prosíme o radu, předem děkuji. Lucie

vilcakul - Re: Mykozy

Dobrý den, doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, která by měla odstranit tyto potíže. V případě manžela by také nezaškodila homeopatická konstituční léčba, kde se předepíše indikovaný homeopatický lék podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Lenka - Kurdlipid

Dobrý den, zaujaly me vaše články o Kurdlipidu. Celý život se potýkám s velkou nadváhou, a ráda bych ho vyzkoušela. Poradíte,prosím, kde bych ho mohla zakoupit. Předem děkuji za Vaši odpověď.