Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Blanka - Dna

Dobrý den,můžete mi poradit homeopatické léky na dnu (eventuelně jak pomoci při bolesti kloubu - palce).Děkuji

vilcakul - Re: Dna

Dobrý den, hlavní homeopatické léky na léčbu dny najdete v mém článku na: http://homeopatie-vilcakul.cz/homeopatie/klasicka-homeopatie/322-homeopatie-a-dna

Dagmar - Uzkost,strach,sociální fobie

Dobrý den.Prosím můžete mi pomoci vybrat správný homeopatický lék na mé psychické problémy.Bojím se jít ven daleko od domu,začne se mi tam dělat zle,na omdlení,točí se mě hlava jako na vodě,nejsem schopna sama jít do obchodu,na poštu nic prostě vyřídit..Někdy je mi do pláče..jsem pořád ve stresu.Unava,jakoby smutek,slabost.Spím dobře akorát tady ty všední ukoly nezvládám.Děkuji moc za radu.prosím na email odpověd:dasaarabcukova@seznam.cz

vilcakul - Re: Uzkost,strach,sociální fobie

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla upravit stav k normálu, indikovaný homeopatickýá lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Míša - Pigmentace + akné

Dobrý den,
na doporučení jsem si objednala na pigmentové skvrny na čele Sepia 30CH a na občasné, ale dlouhotvrvající akné Sulfur 30CH. Mohli by jse mi prosím doporučit dávkování? Kolik pilulek mám denně užívat? Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Pigmentace + akné

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla upravit stav k normálu, indikovaný homeopatickýá lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Dále si myslím, že na léčbu by měl být použit jen jeden homeopatický lék a ne kombinace dvou, které se mohou i neutralizovat. Většinou se užije homeopatikum v potenci C30 jen 1x 3 kuličky, pak se čeká jeden měsíc na reakci organizmu. Ve vážnějších stavech se doporučuje užití homeopatika v potenci C30, 1x týdně. V akutních stavech je to ještě častější užití po dobu 2-3 dní.

Romana - Prolaktin

Dobrý den, již delší dobu mám zvýšenou hladinu prolaktinu způsobenou mikroprolaktinomem. Myslím že přispívá k mým bolestem hlavy, únavě a nadváze.Užívala jsem Dostinex ale léčba už prý bude napořád. Není nějaký homeopatický lék, kterm bych mohla Dostinex nahradit? Děkuji za odpověď: Romana G

vilcakul - Re: Prolaktin

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla upravit stav hladiny prolaktinu k normálu, indikovaný homeopatickýá lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Petra - dlohodobé bolesti nohou

Dobrý den,
již od konce loňského roku chodím po lékařích s bolesti nohou. Mám mvbočený palec, podélně i příčně plochou nohu a ostruhy. Denně mám bolesti v patách,v kotníku, na plosce nohy a placem u nohy mi projíždí bolest. Vyzkoušela jsem rehabilitaci, elektroléčbu, obstřiky, kapáky, ale nic mi nepomáhá. Můžete mi prosím poradit s homeopatiky ? Děkuji

vilcakul - Re: dlohodobé bolesti nohou

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla upravit stav k normálu, indikovaný homeopatickýá lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Při vybočeném palci a ostruze je vhodné užívat homeopatikum Hekla lava C9, 3x denně 3 kuličky. Dále se doporučuje silnější masáž paty v oblasti mezi palcem a druhým prstem na noze. Při masáži musíte vybočený kloub silou tláčit dovnitř. Tento problém vzniká usazením toxických zplodin lymfatického systému v dané oblasti a masáží se dá to upravit. Masáž musíte provádět každý den, 2 - 3x denně, stačí na to i několik minut při televizi.

Pavel - Trombóza

Dobrý den,
mám opakovanou trombózu,v lýtku a ve stehně, jaké homeopatikum by se dalo použít? Je mi 44 let. Děkuji

vilcakul - Re: Trombóza

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla upravit stav žil k normálu, indikovaný homeopatickýá lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Jana - patní ostruha

trpím patní ostruhou, zakoupila jsem si Heklla lavu 15, jak bych toto měla užívat. Hovoří se o ředění, tak tomu nerozumí zda se berou kuličky nebo se používá jinak.

vilcakul - Re: patní ostruha

Dobrý den, toto homeopatikum se užívá 3x denně 3 kuličky. Ředění je značeno písmenem CH (C) - to je ředění 1:100, D - 1:10, LM - 1:50 000, K - je speciální ředění v jedné láhvi. Potence znamená kolikrát bylo dané homeopatikum ředěno, při 15 to bylo 15x. Dále se doporučuje silnější masáž paty v oblasti mezi palcem a druhým prstem na noze. Při masáži musíte vybočený kloub silou tláčit dovnitř. Tento problém vzniká usazením toxických zplodin lymfatického systému v dané oblasti a masáží se dá to upravit. Masáž musíte provádět každý den, 2 - 3x denně, stačí na to i několik minut při televizi.

Michaela - opakujícíc se anginy

Dobrý den, prosím o radu. Neustále se mi vrací silné bolesti v krku, diagnostikované praktickým lékařem jako angina. Následně předepíše antibiotika (stále ty samé, jelikož jsem alergická na penicilin). Teď už je mám po třetí za 2 měsíce. Chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaká homeopatická léčba a zda je nutné se objednat k homeopatikovi v mém městě nebo jen stačí si zakoupit doporučený přípravek. Děkuji za odpověď

bohunka matulova - Re: opakujícíc se anginy

mam pretrvavajuce bolesti na pravej mandle ktora pokracuje trichu nizsie, lekar povedal, za mam zapal mandle. bolest je paliva cudna chut v ustach a tahave sliny, dakujem

vilcakul - Re: Re: opakujícíc se anginy

Dobrý den, v této indikaci se mi osvědčilo homeopatikum Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky. Samozřejmě by nezaškodila návštěva homeopata a homeopatická konstituční léčba.

Martin - Homeopatika a sny

Dobrý den. Chci se zeptat jestli nejsou nějaké homeopatika na podpoření snů. Už dlouho si nepamatuji co se mi vlastně zdálo. Nebo homeopatika které pomáhají duchovnímu růstu. Dále bych se chtěl zeptat jak nebezpečné je zvyšování hodnoty homeopatik?? (např mám homeopatika phosphorus 30ch a chci se zeptat jestli mi neuškodí 200ch). Také bych se chtěl zeptat jestli je možné sehnat návod jak zvyšovat hodnotu homeopatik (např z 200ch na 500ch) Mockrát děkuji za odpověď s pozdravem Martin.

vilcakul - Re: Homeopatika a sny

Dobrý den, na tuto otázku se těžko dá odpovědět. Když totiž podstoupíte homeopatickou konstituční léčbu, tak si začnete své sny pamatovat. A samozřejmě vyšší potence vám napomohou i k duchovnímu růstu, to je k lepšímu uvědomění. Zvýšování potence homeopatika není pro normálního člověka nebezpečné, ale u starých lidí s vážnými chorobami však mohou zhoršit jejich zdravotní stav. Návod na výrobu homeopatika, postup jeho ředění a potence najdete v dostupné homeopatické literatuře. Ale není to lehký úkol a když dodržíte postup do puntíku, tak je to dost pracné. Snadnější je si dané ředění a potenci objednat v homeopatické lékárně.

Kateřina Volná - Hubnutí po porodu

Dobrý den, ve skoro 40 letech jsem porodila druhé dítě. V těhotenství jsem přibrala 30 kilo a 20 se mi podařilo zhubnout přirozeně stravou a cvičením během roku a půl. Poslední rok mi alevváha stagnuje, ať se snažím sebevíc. Navíc na stehnech a na pažích zadržuji vodu, když zmáčknu kůži, tak se vytváří celulitida. Byl to problém hlavně na konci tehotenstvi. Existuje nějaký homeopatický přípravek, který je na zadržování vody a k podpoře hubnutí?