Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vladislav - slabinovy pruh (kyla)

Dobry den, prosim mate nejaku vedomost o liecbe slabinoveho pruhu pomocou homeopatir?
Dakujem

vilcakul - Re: slabinovy pruh (kyla)

Dobrý den, v tomto případě je asi nutná operace, mám nějaké zkušenosti z fytoterapie, kde se v této indikaci používaly obklady na postižení místo, namočené v tinktuře z pastuší tobolky.

jana - zadrzování vody v t ele

Dobrý den, prosím o radu-jsem maminka 2 detí.4 leté holcicky a pulrocního chlapecka. Pri kazdém tehotensrví jsem nabrala 28 kg-ac jsem se neprejídala a jedla jsem zdrave a v rámci mozností sportovala. Ma puvodní váha byla 50kg, po kazdem porodu jsem polovinu tnabraných kil schodila ale s tou druhou polovinou zápasím. Po porodu 1.dítete a potom co dsem prestala kojit jsem zacala uzívat svou jiz pred tehotenstvím proverenou horm.ant.Yadine a zbytek nabraných kil jsem do 1, 5 mes.schodila a mohla jsem jíst víc nez v tehotensví. Problém se zadrzováním vody jsem měla i pred 1. tehotenství a Yadine se mi osvědcila ale nemohu být celozivotne závislá na horm.ant.můzete mi poradi nejakou jinou homeopatickou lécbu?dekuji

vilcakul - Re: zadrzování vody v t ele

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ohledně antikoncepce máte pravdu, třeba to vyřešit jinak, abyste pak netrpěla po letech vedlejšími účinky z léků.

Jitka V - homeopatické léky

Dobrý den,

dlouhodobě sháním homeopatický lék lac humanum nebo lac maternum v ředění 15 Ch. Bohužel nelze je nikde v ČR a na Slovensku sehnat. Obracím se proto na Vás s prosbou o laskavost, zda Vy máte možnost lék někde objednat. Děkuji předem za odpověď.

vilcakul - Re: homeopatické léky

Dobrý den, jestli jste tento lék nedostal v Homeo Nitra, tak ho můžete objednat z Rakouska z Remedie.

http://www.remedia.at/homoeopathie/Lac-humanum/a541.html

http://www.remedia.at/homoeopathie/Lac-maternum/a2492.html

Dina - Tarantule 30

dobrý den, byla jsem u léčitele a ten mi předepsal mimo jiné homeopatikum Tarantule 30. Zajímalo by mě co se tím léčí, jaké má účinky. Nikde nemohu sehnat informace. Děkuji

vilcakul - Re: Tarantule 30

Dobrý den, obraz léku určitě najdete na internetě. Já osobně jsem našel pár odkazů s popisem léku:

http://www.homeopatie.cz/casopis/casop2/2.htm

http://nezavislost.ic.cz/prosinec_2007.html

Eva Jel - 2 leté dítě, chrápání, apnoe

Dobrý den,2 letý syn již asi 14 dní prakticky celou noc chrápe, někdy více, někdy má i apnoe, kdy se potom stále budí a spí nekvalitně. Začalo to po 3 denní teplotě, vypadalo to, že se mu rozjede nastydnutí, ale po 3 dnech teplot byl v pořádku, jen během této doby začalo chrápání. Celkově do této doby takřka nebyl nemocen, jen asi 4x rýna 1x kašel. Již předtím více dýchal pusou. Při prohlídce na ORL zjištěná zvětšená nosní mandle, ale hlavně více zvětšené krční mandle. Prý se jedná o chronickou záležitost, už to musel mít dříve, jen prostě nechrápal. Mandle jsou v pořádku, nehnisají ani dle vyšetření není zahleněný. Krční mandle prý rozhodně nebudou trhat, na to je malý, maximálně prý tu nosní, ale ani to by prý Mudr nedoporučovala.
Četla jsem o kapkách Lymphomyosot, doporučoval byste je? Nebo něco jiného? Děkuji

vilcakul - Re: 2 leté dítě, chrápání, apnoe

Dobrý den, v této indikaci by byla nejlepší homeopatická konstituční léčba, ta by měla sklon k těmto potížím úplně odstranit. Já sám mám dobrou zkušenost s homeopatikem Echinacea purpurea v potenci D4, podávané 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů, poté 1-2 týdenní pauza. Toto homeopatikum je dobré na posílení imunitního systému dítěte a po pauze ho můžete kůru kdykoliv zopakovat. Kapky Lymphomyosot jsou také dobré, ale je tam smícháno vícero homeopatik dohromady.

Romana - Rýma a kašel

Dobrý den, syn (5 let) už dva měsíce zápolí s rýmou (bezbarvá+někdy ucpaný nos), před měsícem se přidal vlhký kašel, hlavně po ránu dávivý kašel, disil se hlenama, přes den ale čiperka, vypadal úplně zdravě, žádný nález na průduškách. Homeopatka doporučila Manganum, ale nepomohlo ani po dvou týdnech, nyní už je trochu nastydlý, rýma je totiž žlutozelená a celkově je unavený, kašel je ale sušší, už se nedusí hlenama. Večer bere Antimonium tartaricum a ještě denně Pollen de Gramines na pylovou rýmu. Doktorka klasická doporučila na jeho celkovou zahleněnost ACCsirup. V noci nekašle vůbec, ani mu neteče z nosu, ale dýchá hlasitě a hodně pusou. Poradíte prosím nějaký okruh homeopatik? Děkuji.

vilcakul - Re: Rýma a kašel

Dobrý den, v tomto případě by bylo třeba navštívit klasického homeopata a předepsat dítěti konstituční lék. Nemá cenu podávat homeopatika symptomaticky jeden přes druhý, protože to nemá takový efekt a stav se nelepší.

Jiří Křeček - homeopatikum na dnu

Prosím o sdělení, jaký přípravek lze doporučit na dnu. Děkuji. Křeček

vilcakul - Re: homeopatikum na dnu

Dobrý den, v tomto případě by byla vhodnější homeopatická konstituční léčba, pro kterou byste měl vyhledat homeopata. Symptomatický je této indikaci vhodno několik homeopatických lékú: Urtica urens, Colchicum autumnale, Benzoicum acidum a další.

ANDY - Ráda bych

věděla, zda homeopaté, bez lék. vzdělání (Mudr.) mohou léčit? Myslím si, že ano, je to jinak? Mají stejně dobré výsledky jako vystudovaní? Jsou vev vašem seznamu všichni homeopaté, nebo jen ti kteří jsou osvědčení? Děkuji za odpověď, Andy.

vilcakul - Re: Ráda bych

Dobrý den, v tomto případě záleží na důvěře pacienta a na tom koho si vybere za léčitele svých zdravotních potíží. Homeopaté bez lékařského vzdělání mohou být lepšími léčiteli v tomto oboru než lékaři, kteří jsou zatíženi svými vědomostmi a zkušenostmi alopatické léčby. Samozřejmě zase lékař může objektivněji posoudit zlepšování zdravotního stavu přes vyšetření nebo laboratorní testy. Všichni homeopati v "Seznamu homeopatů" mají zakončené homeopatická studia a většina jich studuje celý život, takže je to celé o vědomostech a zkušenostech. Praxe dělá dobrého lékaře a samozřejmě i homeopata. A také nesmíme zapomínat na to, že většina pacientů vyhledá homeopata potom, když jim školní medicína nepomohla v léčbě jejich zdravotních potíží.

Jiří - Alopecie vlasu a vousu

Prosím o radu,která homeopatika jsou vhodná. Asi 2 měsíce zpět se mi objevily kulaté lisiny ve vousech. Asi 3roky zpět to samé ve vlasech-léčeno na kožní klinice zasněžováním a poté opichovanim.Asi 5 let se léčím na psychiatrii pro deprese,uzkostné stavy ,porucha přispusobení.Problém mě velice trápí,cítím se jak malomocný,nejraději bych se nikde neukazoval a uhýbám pohledum druhých.Nevím jak to řešit.Velice vám děkuji za odpověd.

vilcakul - Re: Alopecie vlasu a vousu

Dobrý den, jelikož se jedná o problémy postihující celý Váš organizmus, tak bych doporučil homeopatickou konstituční léčbu. Nemá smysl tyto potíže léčit symptomaticky, když jsou postiženy všechny úrovně organizmu. Pro léčbu vyhledejte homeopata v "Seznamu homeopatů", který Vám doporučí indikovaný homeopatický lék podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. V případě úspěšného předepsání dojde ke zlepšení Vašeho stavu na všech úrovních.

Pavel - Syndrom dráždivého střeva

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je nějaký přípravek či metoda která pomáhá při tomto onemocnění....mimo jiné trpim sylným nadýmaním, lekaři mi předepysovaly rúzdná probiotika ale beze změn

vilcakul - Re: Syndrom dráždivého střeva

Dobrý den, v tomto případě musíte vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Po užití indikovaného homeopatického léku by měly tyto potíže vymizet nebo se výrazně zmírnit.