Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

jaroslav - carpinu betulus

Dobrý den.
Prosím o informace o těchto kapkách (rescue remedy carpinu betulus)
Děkuji

vilcakul - Re: carpinu betulus

Dobrý den, v tomto případě se ptáte na 2 přípravky z Bachovy květové terapie:

HORNBEAM - Habr (Carpinus betulus) – je spojený s duševním potenciálem vnitřní živosti a duchovní čerstvosti. V negativním smyslu se člověk cítí mdle jako vytahaná guma, což se odehrává v hlavě.

Rescue remedy je prostředek vyrobený smíchaním 5 květových esencí z Bachové květové terapie. Slouží jako univerzální prostředek na první pomoc při duševním i fyzickém traumatu. Její účinek bych přirovnal k homeopatiku Arnica montana, které se používá ve stejné indikaci.

Složení: Lék se skládá z pěti ingrediencí s unikátním synergetickým účinkem:

STAR OF BETHLEHEM (Snědek okoličnatý)
Snižuje šok, trauma, smutek. Slouží jako prevence případných a dlouhotrvajících následků traumatu v oblasti mysli a emocí. Zabraňuje imprintingu (vpuštění) šoku do těla.

ROCK ROSE (Devaterník penízkovitý)
Působí proti hrůze a panice.

IMPATIENS (Netýkavka žlaznatá)
Působí proti vnitřnímu zmatku, tenzím a netrpělivosti.

CHERRY PLUM (Slíva třešňová)
Působí proti zoufalství, vyrovnává intenzívní tenze. Působí proti obavám, že se člověku události a jeho vlastní život, včetně duševních sil, vymkly z rukou.

CLEMATIS (Bílá lesní réva)
Lék na stav vzdálení se a opuštění vlastního těla, který předchází mdlobám nebo ztrátě vědomí. Clematis dokáže snížit sklon k omdlévání či kóma.

Více informací o tomto léku najdete na mých webových stránkách: http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=361

Jana - hexavakcína

Dobrý den,

23.1. jdu s dcerou (6 měsíců) na očkování proti hexavakcíně. Slyšela jsem, že by po očkování na zmírnění účinků měla pomoci homeopatika Silicea 9CH. Poradíte mi prosím Vás dávkování, případně jiné homeopatika. Nechci aby se dcera zbytečně trápila, když existuje možnost jí pomoci.

Předem moc děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: hexavakcína

Dobrý den, v tomto případě se doporučuje i homeopatikum Thuja v potenci C9, 3x deně 3 kuličky den před očkováním, 1x 3 kuličky před očkováním a pak zase 1x 3 kuličky po očkování. Poté můžeme ještě 2-3 dny podávat homeopatikum 3x denně 3 kuličky. Dalšími vhodnými homeopatiky jsou Silicea, Sulphur, Ledum palustre, Hypericum perforatum a další.

Jana - Re: Re: hexavakcína

Dobrý den,

ještě jednou moc děkuji za odpověď. Předpokládám, že homeopatikum vždy rozpustím v malém množství vody a do malé to nadávkuji pomocí kapátka.

S přáním hezkého dně.
j

Lenka, 43let - Operace horních víček

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaká homeopatika a v jakém dávkování a délce užívání je vhodné při plastické operaci horních víček. Slyšela jsem, že Arnica montana, je to tak? A jak to užívat? I před operací a kolik dnů před a kolik po zákroku. Nebo je i jiný další přípravek? děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Operace horních víček

Dobrý den, v tomto případě můžete užívat homeopatikum Arnica montana v potenci C9, 3x denně 3 kuličky den před operací, pak 1x 3 kuličky před operací, pak 1x 3 kuličky po operaci, večer zase 1x 3 kuličky. Podle potřeby můžete užívat toto homeopatikum 2-3 dny po operaci 3x denně 3 kuličky. Na urychlení hojení můžete pak užít i homeopatikum Calendula officinalis v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-3 dní. Další možností je užívání homeopatika Arnica montana C30, 1x 3 kuličky den před operací, pak 1x 3 kuličky před operací a hned po ní 1x 3 kuličky. Pak se užívá ještě 2-3 dny 1x denně 3 kuličky Arnica montana C30.

Katarina - Zpalene dasna

Dobrý deň, mám zapálené ďasná, potrebovala by som poradiť vo výbere nejakého homeopatika..čo by ste mi doporučili, v akej potencii, aké dávkovanie, ako dlho...?
Jedná sa o zápal horného ďasna, nad jedným zubom mám taký malý vačok, na dotyk bolestivý, z opačnej- vnútornej strany je to ustupujúve ďasno, robí mi zle studený vietor, cítim to hlavne večer.. vyplachujem si ústa ústnou vodou curasept ADS 212, nastalo veľké zlepšenie ale po pobyte v nákupnom centre sa to znova zhorsilo, myslím, že dôslekom klímatizácie. V prípade užívania homeopatík si môžem ústa naďalej vyplachovať tou ústnou vodou?
A keďže trpím fóbiami, úzkosťou a strachom chcem sa spýtať či sú homeopatika bezpečné, a či z nich nemôžem mať alergickú reakciu..
Za odpoveď veľmi pekne ďakujem a prajem pekný deň.

vilcakul - Re: Zapalene dasna

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Homeopatická konstituční léčba může vyřešit nebo výrazně zlepšit potíže. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky by bylo vhodno vícero homeopatických léků v potenci C9, 3x denně 3 kuličky do ústupu potíží: Nux vomica, Aconitum nappelus, Hepar sulphur, Graphites, Causticum, Mezerum a Thuja.

Dáša H. - Kurdlipid

Dobrý deň,ešte mám otázku,kde sa dá zohnať homeopatikum Kurdlipid na chudnutie,resp.na podporu metabolizmu,u nás na Slovensku nie je ,viete mi poradiť overenú stránku,alebo obchod ,kde sa dá kúpiťa hlavne ,aby sa jednalo o pravý Kurdlipid.Dakujem pekne,s pozdravom Dáša H.

vilcakul - Re: Kurdlipid

Dobrý den, u nás toto homeopatikum není k dostání, protože neprošlo registračním řízením. Jestli ho chcete, tak musíte oslovit někoho, kdo jezdí do Ruska, aby Vám ho koupil a přivezl do České republiky.

Dáša H. - Operácia horných a dolných viečok

Dobrý deň,prosím Vás v januári idem na operáciu horných a dolných viečok,môžete mi poradiť homeopatiká + potenciu a užívanie pred operáciou a po operácii,aby všetko prebehlo bez komplikácií a aby bolo rýchlejšie bezproblémové hojenie rán.Ďakujem Vám velmi pekne za Vašu odpoved,s pozdravom Dáša H.

vilcakul - Re: Operácia horných a dolných viečok

Dobrý den, v tomto případě můžete užívat homeopatikum Arnica montana v potenci C9, 3x denně 3 kuličky den před operací, pak 1x 3 kuličky před operací, pak 1x 3 kuličky po operaci, večer zase 1x 3 kuličky. Podle potřeby můžete užívat toto homeopatikum 2-3 dny po operaci 3x denně 3 kuličky. Na urychlení hojení můžete pak užít i homeopatikum Calendula officinalis v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-3 dní. Další možností je užívání homeopatika Arnica montana C30, 1x 3 kuličky den před operací, pak 1x 3 kuličky před operací a hned po ní 1x 3 kuličky. Pak se užívá ještě 2-3 dny 1x denně 3 kuličky Arnica montana C30.

Pavla - Plíce

Dobrý den, prosím o radu.
Chtěla bych detoxikovat a chránit preventivně plíce.
Je možný nějaký přípravek- kůra na očistu a ochranu plic ? Na internetu je mnoho přípravků, ale nemůžu dohledat ověřený, nebo opravdu účinný přípravek, který by učinkoval tak, jak se o určitém přípravku zmiňují. Začínám čistit i játra a užívat jako prevenci ostropestřec- tinkturu, která je ověřená a vyzkoušená u lidí, které znám. Ráda bych i chránila plíce. Snažím se alespoň provádět dechová cvičení 3x denně. Užívám i přípravek Ph minerals na doporučení- odkyselování organismu.Nyní mám začínající atopický exém, nic příjemného. Snažím se upravit i stravu, ale nejde to ze dne na den.
Mám strach z onkologick. nemocí, které v rodině proběhly- játra, plíce/ děda- otec matky, strýc- bratr matky a druhý strýc - bratr otce/
Homeopaticky jsem byla léčena u dvou homeopatů- léčba z části úspěšná/ užívala jsem Carcinos. a od druh. homeopata Arsen.album
Se strachem musím pracovat i já sama. Snažím se změnít hlavně způsob života také já, což je důležité.
Takže meditace,odkyseluji,dechová cvičení a potřebuji hlavně posílit a dát do normálu imunitu. Ráda bych se zaměřila hlavně na plíce a játra.
Prosím , poradíte mi ?
Děkuji Pavla

vilcakul - Re: Plíce

Dobrý den, v tomto případě můžete hodně pro svůj zdravotní stav udělat cvičením a zdravou životasprávou. Je mnoho prostředků, kterými můžete zlepšovat svůj stav. V homeopatii je to samozřejmě homeopatická konstituční léčba, ve fytoterapii bylinky v dané indikaci atd. V gemmoteapii je několik prostředků, které jsou vhodné na plíce: Alnus glutinosa – Olše lepkavá; Carpinus betulus - Habr obecný; Ribes nigrum - Černý rybíz. Tyto prostředky jsou dobré i na játra, na detoxikaci se užívá gemmoterapeutický přípravek z břízy.

Hana Z. - tenisový loket

Dobrý den. Již 2 měsíce mě bolí loket při souběžném natažení ruky a udržení něčeho v ruce. Někdy bývá bolestivý i v noci při pouhém natažení ruky. Bohužel je to na straně, kde mi byly odoperované podpažní uzliny (C509)a na téže ruce mám lymfatický otok. Navíc jsem pravák. Je nějaká možná léčba homeopatiky?
Předem děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: tenisový loket

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Homeopatická konstituční léčba může vyřešit nebo výrazně zlepšit potíže. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Velmi užitečným přípravkem na tyto potíže je polykompozitní homeopatikum Lymphomyosot, které je k dostání v lékárnách prodávající homeopatika. Dále by byly vhodné obklady lokte kostivalovým mazáním. Samozřejmě by nezaškodila homeopatická léčba podle metody dr. Ramakrishnana a podpora stavu alternativními prostředky jako je Annona muricata nebo Reishi. Pak je potřeba i cvičit podle brožurky, kterou jste měla dostat po operaci.

hana - opthalmická migréna s aurou

dobrý den,
poraďte, prosím,
máte zkušenost s léčbou opthalmické migrény s aurou?
Dost mne obtěžuje, Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: opthalmická migréna s aurou

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Homeopatická konstituční léčba může vyřešit nebo výrazně zlepšit zdravotní potíže. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Ester - Kazy na 1. zubech

Hezký den, před třemi lety jste pro dcerku perfektně vyhmátl Lachesis na kašel na http://www.homeopatie-vilcakul.cz, díky! Zdá se mi, že tady jsou dotazy aktuálnější, proto píšu sem: nyní šestiletá dcerka (narozená ve znamení Vah) má hodně kazivé zuby. Kromě přirozené výměny má již tři moláry vytržené dentistou v lokální anestezii. Nyní indikované další trhání (levá i pravá strana), dcera odmítá spolupracovat = otevřít vůbec ústa. Mohou pomoci homeopatika a jaká - ideálně ochránit před trháním, příp. odbourat stres z ošetření? Moc děkuju předem, Efi