Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: zubní kámen

Dobrý den, v této indikaci mi není známo žádné homeopatikum. Možná by pomohla úprava stravy, která by měla obsahovat hodně zeleniny a ovoce. Dále by možná mohly být vhodné některé bylinné čaje, které rozpouštějí usazeniny nebo olejová kůra.

Petra - Plíseň na nohách a rukách

Dobrý den, prosím Vás o radu. Objevila se mně plíseň na nohách (patách) a začíná i na dlaních. Momentálně jsem kojící matka, bohužel tedy nemohu vyzkoušet přípravky z lékarny. Můžete mně doporučit nějaké homeopatika, jak je dávkovat. Děkuji Petra

vilcakul - Re: Plíseň na nohách a rukách

Dobrý den, v tomto případě by mohlo být vhodné užítí homeopatika, které mohou ženy užít jak v těhotenství, tak při kojení. Jelikož jste o svém stavu poskytla málo informací, tak Vám mohu doporučit jen všeobecné léky na tuto potíž. Vybrat byste k léčbě měla ten lék, který se nejvíce podobá Vašemu stavu, doporučuji proto tyto léky prostudovat na internetě a podle toho některý z nich zvolit. Doporučený postup by mohl být např. homeopatikum Suphur C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 5 dní a poté týden počkat na reakci. Při zlepšení lék úplně vysadit nebo snížit dávkování. V případě, že lék nebude mít žádaný efekt, tak můžete zkusit další. Symptomaticky mohou být vhodné následující homeopatika: Sepia succus, Calcarea carbonica, Dulcamara, Graphites naturalis, Radium bromatum, Silicea terra, Sulphur, Tellurium. Nejlepší by bylo vyhledat homeopata a požádat ho o konstituční homeopatickou léčbu, která by měla odstranit sklon k těmto potížím.

lenka - nosody

Dobrý den,chtěla jsem se prosím vás zeptat,zda nosoda může i uškodit,pokud by např.zrovna daná bakterie nebyla v těle aktivní.Mám tím na mysli,že dcerka má neurologické problémy-v krvi ji našli borelie i chlamydie.Na LP ani MR jsme vzhledem k jejímu věku(3) zatím nepřistoupili.Nevíme,která bakterie konkrétně tyto problémy způsobuje.Máme nosody obou.Zkusmo jsme jí dali v časovém odstupu C30 od každé.Po Borellii se ji vyrazil flek-EM,po Chlamydii jí okamžitě přestaly roční průjmy.Tak nevíme,v čem pokračovat.Nikdy neměla ATB,a lékař jí je ani nepředepíše,protože hodnoty v krvi jsou hraniční a prý pokud je to borelioza,tak už je chronická,takže jedině krystalický penicilin v infůzích..Můžete nám prosím poradit?Taky jsem se chtěla zeptat,pokud by se už jednalo o autoimunní proces v CNS(stěžuje si na pálení nohou,ruk,hlavy,má závratě,záškuby),nemohou nosody spíš uškodit?Existuje homeopatikum na potlačení autoimunity?A existuje nějaké homeopatikum,které by ničilo bakteriální ložiska v mozku?(podle vyšetření EAV má ložisko v prodloužené míše a ještě v centru,které právě odpovídá za imunitu).Vím,že otázek je mnoho.Předem děkuji za ochotu a radu.Lenka

vilcakul - Re: nosody

Dobrý den, v tomto případě by nosoda neměla nijak uškodit, tělo prostě na ni zareaguje jen minimálně a pak se dá zpět do normálu. Je to podobné stavu rýmy nebo chřipky, po určité době odejde a většinou je to bez komplikací. Neurologické problémy poukazují na aktivitu Borelie, která má asi v organizmu navrch, objevení se vyrážky po podání nosody Borelie je dobré znamení, organizmus promítl symptomy zpětně na kůži. Naopak vymizení ročního průjmu po podání nosody Chlamidie se mi jeví jako potláčení symptomu, který hned zmizel. Většinou po podání indikovaného homeopatického léku by mělo dojít minimálně k mírnému přechodnému zhoršení stavu a symptomy by se měly začat zlepšovat až poté. Další známkou užití indikovaného léku je to, že ke zlepšení pak dochází na všech úrovních, jak na mentální, tak na emocionální a fyzické. I další symptomy týkající se CNS mohou být projevy boreliózy, homeopatikum na potláčení autoimunity neexistuje, ale je možné najít homeopatikum na léčbu autoimunitní nemoci. Což je samozřejmě dlouhodobý proces a může se podařit jen pod vedením zkušeného a kvalifikovaného homeopata. Doporučuji proto co nejdříve vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu, v tomto případě sebeléčba nemusí mít kýžený efekt.
Popis příznaků boreliózy najdete na následujícím odkazu: http://www.borelioza.cz/cs/priznaky_nemoci/

Martin Sekvard - dotaz

Dobry den chtel bych se zeptat,lze dnu lecit homeopatiky dekuji

vilcakul - Re: dotaz

Dobrý den, v tomto případě je možná léčba homeopatickou konstituční léčbou, pro níž byste měl vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Symptomaticky můžete zkusit homeopatika: Benzoicum acidum, Arnica montana, Bryonia alba, Bufo rana, Calcarea carbonica, Colchicum autumnale, Lycopodium clavatum, Magnesia carbonica a Nux vomica. Doporučil bych nejdříve zkusit homeopatikum Benzoicum acidum v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Při zlepšení lék vysadit nebo postupně snižovat dávku, v případě potřeby zase užít.

Dáša M. - dotaz

Dobrý den,prosím kde můžu sehnat a koupit lék na obezitu KURDLIPID ? děkuji .

vilcakul - Re: dotaz

Dobrý den, jak jsem už vícekrát napsal, tento lék se dá koupit jen v Rusku. Jedná se o homeopatikum a v ČR ještě neprošlo registrací, takže jediný způsob je dovoz léku z Ruska. Nejlepším řešením je požádat někoho, kdo jezdí do Moskvy, aby Vám tento lék koupil a přivezl.

Ilona - Homeopatika a operace píštěle

Dobrý den, otec je po operaci 2 píštělí u konečníku, stahují mu rány takzvanou "ligaturou" aby se zahojily. Píštěle ho trápí asi 13let, po celou dobu mu občas vytékal hnis. A i nyní po operaci pořád vytéká. Má velké bolesti, jednu píštěl má hlubokou 6cm. Vždy mu to každý týden stahováním podráždí a on trpí, nespí, chodí hodně často i v noci na malou. Na přeléčení žádné antibiotika nedostal. Koupila jsem mu tabletky na podporu hojení Biomineral D6 calc sulph. A také mi v bylinkářství jedna paní co se zabývá homeopatickou léčbou poradila co by mohlo pomoci. Otec u paní byl dostal Silicea D6 Silicea c30 crab apple. Paní mu pověděla, že tyto homeopatika by měli způsobit, že se vyhnisá ven vše co tam ještě je, a co způsobuje problém. Jenže tím tátu docela vystrašila, ted se to bojí užívat protože si myslí, že by se mu rány mohly zase otevřít, nebo začít hnisat víc, což nechce. Bojí se to trápení co si ted zažívá by bylo o to delší. Já také nevím co je lepší. Mohli byste poradit prosím ?? Děkuji moc za odpověď

vilcakul - Re: Homeopatika a operace píštěle

Dobrý den, doporučený lék je indikovaný při tomto problému, takže ho můžete zkusit třeba v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 5 dní. Poté můžete lék vysadit a počkat na reakci, při zlepšení není třeba lék užívat, po opětovném relapsu můžete zase 5 denní kůru zopakovat.

Tomáš - Re: Homeopatika a operace píštěle

Dobrý den,
mám podobný problém a tak bych se rád zeptal jestli jste zmíněnou homeopatickou léčbu vyzkoušeli a jaké byly výsledky. Děkuji za odpověď.

Kamila Prokopcová - arnika montana-užití a dávkování u zlomenin a povrchních zranění u psů

Dobrý den,mám dobré zkušenosti s užitím arniky montany u lidí.
Nevím však jak dózovat u psa(airedalterier 25kg,4roky starý).
Můžete mi poradit?
Děkuji
K.Prokopcová
prokopcovak@seznam.cz

vilcakul - Re: arnika montana-užití a dávkování u zlomenin a povrchních zranění u psů

Dobrý den, Arniku můžete podávat pejskovi stejně jako lidem, podle veterinářů praktikující homeopatií u zvířat mají nízké potence dobrý efekt. Nic nezkazíte podáváním Arniky montany v potenci C9, 3x denně po dobu 5 dní. Poté můžete lék buď vysadit úplně nebo postupně snížit dávkování podle potřeby a reakce pejska. Samozřejmě můžete použit i jiný postup v akutních případech, kdy podáte Arniku v potenci C30 jen jednou nebo ve třech po sobě jdoucích dávkách třeba po 4 nebo 6 hodinách. Přístup by měl být inviduální a homeopatikum by mělo být předepsáno na celkový stav zvířete nebo na etiologií potíží. U zlomenin bych např. po Arnice pokračoval homeopatikem Symphytum officinale v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, dále by byly vhodné obklady z kostivalu v případě, že není zlomenina v sádře. Při poranění bych po Arnice pokračoval např. homeopatikem Calendula officinalis v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, dále vnějšími obklady z měsíčku lékařského do úplného zhojení rány.

Lukáš Vondra - tahání stehenního svalu, bolesti zad, mravenčení končetin

Dobrý den,

je mi 31 let a po půlročním obíhání doktorů s problémy zad, tahání zadního steheního svalu a mravenčení v končetinách jsem už bezradný. Byly mi doporučeny ještě homeopatika a proto bych se chtěl na vás obrátit a poprosit o doporučení vhodných homeopatik. Níže popisuji své problémy a jak jsem se je půl roku snažil léčit.

Mé problémy:

- tahání zadního stehenního svalu
- mírná bolest kyčle při sportovním zatížení, delší chůzi nebo delším stání
- následné bolesti zad zejména při sezení v oblastí lopatek (větší bolest na pravé straně)
- časté mravenčení pravé ruky (méně častěji i pravé nohy)

Půlroční léčba a vyšetřování bez účinku:

- bez sportu (sportoval jsem každý den, nejčastěji fotbal 4x týdně, dále tenis, sqaush, jízda na kole, plavání, lyžování, ...)
- vyšetření zadního stehenního svalu - magnetická rezonance - žádný problém se nenašel
- rentgen kyčle - žádný problém se nenašel
- léčba akupunkturou po dobu jednoho měsíce - bez účinku
- léčba fyzioterapií - protahovací cviky po dobu jednoho měsíce - bez účinku
- léčba fyzioterapií - baňkování 4x - bez účinku
- neurologie - CT vyšetření páteře - žádný problém se nenašel
- neurologie - EMG - radikulopathie S1 neprokázána
- neurologie - neurotopický nález negativní
- neurologie - RES - strukturální léze v obl. LS pat. neprokázána, porucha pef. nervu či radikulopathie negativní. Doporučení z neurologie - zkusit rázovou vlnu.

Prosím o doporučení vhodných homeopatik.

Děkuji.

L. Vondra
Kojetín (okr. Přerov)
724519942

vilcakul - Re: tahání stehenního svalu, bolesti zad, mravenčení končetin

Dobrý den, podle Vámi popisovaných symptomů byste měl vyhledat kvalifikovaného maséra nebo chiropraktika. Po tomto zasáhu nebo podstoupené terapií je možené doporučit homeopatka nebo podstoupit celkovou homeopatickou konstituční léčbu.

Daniela Bönischová - dlouhotrvající rýma u 3 měsíčního mimina

Dobrý den, již dva měsíce má můj syn trvalou rýmu. Je světlá, řídká, při vysání vysavačem je jakoby napěněná,ale hned zprůhlední. Dost kýchá, v noci ucpaný noc, chrochtání. Již třikrát bylo odloženo první očkování,přesto rýmu lékařka zatím nijak neřeší. Zkusila jsem dát fenistil kapky a mírně se to na noc zlepšilo. Je možné nějaké jiné vyšetření /výtěr nosu, testy aj/. Děkuji

vilcakul - Re: dlouhotrvající rýma u 3 měsíčního mimina

Dobrý den, samozřejmě i jiné vyšetření je možné, ale můžete zkusit navštívit s miminkem homeopata, který mu podle charakteristických symptomů rýmy předepíše indikovaný homeopatický lék.

Mária M. - Rinitída u psa

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či máte skúsenosti aj s liečbou psov prostredníctvom homeopatie. Môj pes má totiž už dlhšie jeden problém a tým je rinitída a veterinár skúšal už takmer všetko , ale žiadna zmena. Ide o to, že psík má stále výtok z nosa - vodnatý(hlavne ak je vonku) a má hlieny. Veterinár povedal, že ide o nádchu - rinitídu. Chcela by som Vás poprosiť o nejaké homeopatiká pre psíka. ďakujem

vilcakul - Re: Rinitída u psa

Dobrý den, zkušenost s léčbou zvířat nemám, ale doporučuji vyhledat veterináře, který praktikuje homeopatií a věřím, že bude pejskovi určitě pomoženo.