Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

zoe - povinné očkování

Dobrý den, mám tří měsíční miminko a dozvěděla jsem se o alternativě homeopatiky a chci se zeptat jestli se může povinné očkování provést i homeopatickými vakcínami. Děkuji Z

vilcakul - Re: povinné očkování

Dobrý den, jako alternativa by to možná mohlo být vhodné, ale je otázné, či Vám to někdo uzná jako podstoupení povinného očkování. Záleží na Vaši komunikaci s doktorem a na jeho přístupu k celé záležitosti. Informace o postupu v této záležitosti můžete získat na následujících odkazech, které nakopírujete do prohlížeče:
http://ferovanemocnice.cz/pravni-poradna/ockovani-27/n-prijimani-neock-3059.html

http://www.usoud.cz/fileadmin/user_upload/ustavni_soud_www/Aktualne_prilohy/2011_02_09.pdf

http://ferovanemocnice.cz/data/120118_Rozsudek_KS_HK_52A45_2011_an.pdf

Dáša - Kde sehnat Echinaceu D4?

Dobrý den, před pár lety se mi osvědčila na Vaši radu Echinacea D4 na podporu imunity u dětí, ráda bych letos kúru zopakovala, ale v lékárně mi řekli, že preparát již nemá registraci a nedováží se do ČR, nemáte prosím tip, kde by se případně dala sehnat? Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Kde sehnat Echinaceu D4?

Dobrý den, v tomto případě můžete koupit homeopatikum Echinacea angustifolia granule, které se dají koupit přes internetový obchod. Potíž je však se sehnáním požadované potence, většinou ji prodávají až od potence 5C, která ale stojí za vyzkoušení. Já osobně mám nejlepší zkušenosti s potencí D4, kterou můžete objednat a koupit na následujícím odkazu: http://www.teloveprodukty.cz/www-teloveprodukty-cz/eshop/29-1-Tinktury/0/5/624-Echinacea-D4-50ml.
Další možnou alternativou je to, kdybyste si tuto tinkturu sami vyrobili z rostliny Třapatka nachová (Rudbeckie), kterou byste si pak zředili podle homeopatických principů na potenci D4.

Katrin - nesnášenlivost cukru

Dobrý den,

prosím pěkně z homeopatických léků trpí na nesnášenlivost sacharidů jen arg. nitricum nebo i jiné homeopatické typy? Děkuji

vilcakul - Re: nesnášenlivost cukru

Dobrý den, v této indikaci najdeme vícero léků: Argentum metallicum, Argentum nitricum, Arsenicum album, Calcarea carbonica, Calcarea sulphurica, Causticum Hahnemanni, Mentha piperita, Mercurius solubilis, Pulsatilla nigricans (pratensis), Saccharum album, Selenium metallicum, Sulphur a Thuja occidentalis.

Diana - ztráta přátel, konec dětství

Dobrý den,

jsem na prahu dospělosti, ale cítím více smutku než radosti. Hodně jsem ztratila svých přátel z dětství. Před 3 roky to byl šok. Najednou ti všichni, které jsem měla ráda, jako by se rozutekli a celá banda se rozpadla. Těžce jsem to nesla a hodně vzpomínám i dneska. Vybavují se mi vzpomínky na to pěkné a nedokážu je zahnat. mám je v sobě silně zaryté. Bylo to vcelku s nimi štastně prožité období. KOlikrát se mi nechtělo vzdálit se od domova, nebo chodit do školy, protože štastná jsem se cítila jen s nimi- mezi svými. Nějak se s tím pořád nemůžu srovnat a zvyknout si na nové. Pocitová touha vráti čas zpět. To nové je taky fajn, ale není to ono. Jako bych ztratila něco vyznamného - svou hlubokou radost a dlouholeté vztahy. Nevím, jestli mě spraví nějaká homeopatika, ale věřím, že by se mi mohlo trochu ulevit a lépe si to zpracovat - abych se nad tím tak netrápila a mohla zase cítit radost z nového, tj. opustila staré - mám zvolit ignatiu, pulsatillu nebo natru muriaticum? Našla jsem se částečně v každé, abych pravdu řekla,ale má se prý volit jen jeden lék. Diana

vilcakul - Re: ztráta přátel, konec dětství

Dobrý den, v této indikaci by možná mohla být nejvhodnější Pulsatilla, která také nechce dospět a potřebuje oporu a podporu okolí. Doporučil bych zkusit toto homeopatikum ve vyšší potenci alespoň C30 nebo C200, v jedné dávce (3 kuličky) a počkat minimálně měsíc na reakci organizmu. Dalším vhodným lékem by mohl být ještě Phosphorus, který má velké téma přátel a opuštěnosti bez nich.

Hana - Chemoterapie

Dobrý den. Chtěla bych Vás požádat o radu při výběru homeopatik na snížení nežádoucích účinků chemoterapie u otce. Při léčbě trpí nechutenstvím, závratěmi, celkovou slabostí, častou nespavostí a přes den naopak únavou. Začíná i vypadávání vlasů. Děkuji. Hanka

vilcakul - Re: Chemoterapie

Dobrý den, na vedlejší účinky chemoterapie se hodí homeopatikum Cadmium sulphuricum v potenci C30, 3x denně 3 kuličky nebo rozpustit kuličky v láhvi s dobrou vodou a popíjet z ní přes den. Homeopatikum by se mělo užívat před a po chemoterapii, při ní to bude asi těžko proveditelné.

marcela - cysta u syna

dobrý den je možné vyléčit homeopatiky cystu u varlat u 14 syna ? děkuji

vilcakul - Re: cysta u syna

Dobrý den, v tomto případě je možná léčba homeopatickou konstituční homeopatií nebo některým specifickým homeopatickým lékem na tuto obtíž. Doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.

Diana - Uhlířová

Dobrý den, na serveru svethomeopatie.cz lékařky doporučují užívání homeopatik např 3x týdně 5 granulí, vy píšete skuste jen 3 kuličky. Má to nějaký zásadní efekt, když se homeopatika berou někdy déle a ve větším množství tak jako u klasických léků či jiných přírodních produktů a nebo se berou jen ty 3 kuličky? Dojde třeba k rychlejší reakci organismus, nebo v čem je ten rozdíl? Diana

vilcakul - Re: Uhlířová

Dobrý den, můj přístup je podle potence daného homeopatika. V nízké potenci (5 - 9Ch) doporučím častější užití homeopatika i 3x denně po dobu několika dní. Při ústupu potíží je nutno dávkování zredukovat nebo lék úplně vysadit. Při vyšších potencích (30Ch nebo 200Ch) doporučuji užít jen jednu dávku (3 kuličky) a počkat minimálně měsíc na reakci organismu. To je standartní postup. Efekt mezi 3 kuličkami a 5 granulemi není žádný, jen při 5 granulích si musíte dřív koupit novou tubičku. Je to přístup francouzské homeopatické školy, kde se dlouhodobě užívají homeopatika 3x denně jako v alopatií. Granule jsou oproti kuličkám menší, takže ani váhově tam nebude velký rozdíl. K větší a hlubší reakci organizmu na homeopatikum dochází většinou při užití vyšší potence homeopatika (od 30Ch nahoru). Tento efekt je trvanlivější, čím větší potenci užijeme.

Luděk - Polymorfní obtíže

Dobrý den, prosím o radu jaké homeopatikum zkusit na dlouhá léta trvající obtíže, kterými jsou nosní polypy opakovaně operované, úplná ztráta čichu, záchvaty výtoku z nosu a slzení, zevní hemoroidy, stav po trombose žíly v podkolenní, hypertenze, svědivá vyrážka hlavně kolem kotníků, která se objeví zdánlivě bez souvislosti a postupně zmizí stejně jako bolesti vystřelující z bederní krajiny podél nervů do kolen. Na hypertenzi musím užívat jednu tabletku denně a dle vyšetření vázne návrat žilní krve z periferie. Děkuji za případnou radu.

vilcakul - Re: Polymorfní obtíže

Dobrý den, v každém případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Problémy s nosem výborně řeší homeopatikum Lemna minor v potenci D3, 3x denně 5 kapek. Na ty vystřelující bolesti podél nervů by mohlo být vhodné homeopatikum Hypericum perforatum. Ale v konstituční homeopatií je to řešitelné předpisem jednoho indikovaného homeopatického léku.

Dáša - neustále zalahnuté v ušiach

Dobrý deň,prosím Vás,mám neustále zalahnuté v ušiach,odlahne mi iba niekedy ,aj to iba na malú chvílu,napr.ked idem autom popod tunel,bola som aj na vyšetrení u ušného,nič zvláštne sa nenašlo.Viete mi nejako poradiť,aké homeopatiká by mi dokázali trochu pomôcť,beriem AD seroxat a lamotrigin,môže to byť aj z nich?
Dakujem.

vilcakul - Re: neustále zalahnuté v ušiach

Dobrý den, to musíte zjistit u svého lékaře, jestli předepsané léky nezpůsobují danou potíž. Doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.

Petra - Diochi a homeopatie

Dobrý den, je prosím možno při jednorázové užité homeopatik brát bylinné produkty zn. Diochi? Konkrétně bych chtěla skusit brát pulsatillu na žluté, nedráždivé, hojné výtoky spolu s preparátem Estrozinem, který na mýkozy. Chci skusit obojí, abych léčbu podpořila. Nevím, jestli se bylinky a informace mezi sebou nebudou bít...?
Petra

vilcakul - Re: Diochi a homeopatie

Dobrý den, protože nemám zkušenosti s těmito prostředky, tak se nemohu vyjádřit k jejich vhodnosti při užívání homeopatik.