Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Inka - Lemna

Dobrý den, je možné objednat Lemna minor D30 a cornus sanguinea C30??
děkuji

vilcakul - Re: Lemna

Dobrý den, tyto homeopatika si můžete objednat online z internetové lékárny v zahraničí např. Helios nebo Remedie.

Renáta Makulová - Nádory na mléčných zlazach

Dobrý den,vím,že je to poradna pro lidi ale jsem nešťastná. Chci se zeptat. Mám 12 letou fenku,která má nádory ohraničené na mléčných zlazach. Má tam i zánět. Jelikož už je stará tak operace je bezuspesna. Docetla jsem se o rostline phytolacca decandra CH15, nevím jak přesně ji to mám podávat. Můžete mi poradit? Dále ji podavam každý den zraloci chrupavku. Nevíte ještě o něčem, o nějaké podpůrné léčbě proti nadorovemu onemocnění,co bych ji mohla ještě podávat k tomu aby se její stav zlepšil. A jak mám homeopatika kombinovat?Děkuju za radu.

vilcakul - Re: Nádory na mléčných zlazach

Dobrý den, v tomto případě by se dalo uvažovat o vícero homeopatických lécích. Hlavními léky bude Phytolacca a Conium maculatum. Conium má většinou nádory tvrdé jako kámen a často vznikají po úderu, to je pohmoždění prsa. Phytolacca je dobrá na mastitidu a uzlíky v prsou, samozřejmě může být dobrá i na rakovinu.
V tomto případě bych asi zkusil metodu dr. Ramkrishnana, kde se podává jeden týden konstituční lék a druhý týden nosoda, většinou Carcinosin nebo Scirrhinum.

PHYTOLACCA NA RAKOVINU PRSU A PŘÍUŠNÍ ŽLÁZY. Prs bývá tvrdý a bolestivý, v pozdějších stadiích se vyskytuje temně nachové zbarvení a zvětšené axilární uzliny. U postižených žláz nastává často otok a indurace.

více o této metodě najdete v mém článku na toto téma:

https://vilcakul.estranky.cz/clanky/homeopatie-a-rakovina/rakovina-z-pohledu-inspirujici-homeopatie.html

Žáčková - tetanie

Dobrý den, mé snaše (23-let) diagnostikovali před rokem tetanii. Má brát hořčík, což poctivě dodržuje, ale přesto mívá cca 1x měsíčně záchvaty, kdy má dýchavičnost, zkřiví se jí obličej, ústa a na pár minut je jakoby "mimo".
Dnes se stav zhoršil při záchvatu natolik, že spíše se podobalo epileptickému záchvatu a musela přijet sanitka. V nemocnici jí podali kapačky. Na netu jsem někde našla, že mohou pomoct homeopatika ABSINTHIUM, anebo doporučíte jiné ? moc prosím o radu, již jsme zoufalí.

Ondrušová - cholesterinum

Dobrý den, mohl by jste mi poradit, kde seženu CHOLESTERINUM C12? Děkuji za odpověď.

Luboš - Rakovina prostaty

Diagnostikována rakovina prostaty, v současné době hormonální léčba. Jakými homeopatickými prostředky je možné podpořit léčbu?

Jana - Bradavice starecke veruky

Dobry den,prosim o radu, mam problem, ze na bruchu, hrudniku a chrbte mam starecke veruky-bradavice cca 5mm, niektore mensie, niektore maju v strede ciernu bodku, ine nemaju, je uch mozno 50-60ks, na kupalisko radsej nechodim, hambim sa, trapim sa s tym 7rokov, kozna to vypali a hotovo, neriesi to nijako!mala som pred 8rokmi HPV virus, 2porody,38rokov, normalnej postavy, zijem stravo. Prosim o radu s cim skombinovat Thuyu a v akom davkovani. Viem, ze to bude na dlho! ale ja sa nevzdam! dakujem za vas drahocenny cas na zodpovedanie otazky. Vdaka.

Viola - Výtok

Dobrý den, prosím o radu. Už 3 rok mám vaginální výtok. Nemám partnera, zdravě jím, jsme čistotná Všechny testy na gynekologii jsou v pořádku jen zvýšené "Lactobacillus". Výtok není vůbec hojný, většinou je více před menstruací ale hlavně velmi zapáchá. Bezbarvý. Našla jsem Seoia, Kreosotum, Sanicula Aqua, Medorrhinum, Syphilinum, Sabina a nevím si rady co a jak nasadit... Děkuji moc za pomoc.

Pavla - expirační doba

Dobrý den, jak dlouho po expirační době mohu použít oscillococcinum.
Děkuji.

Naďa - Sklivcové zákalky

Dobrý den, mám na obou očích sklivcové zákalky,jakoby sazinky a mušky.Byla jsem u očního lékaře a po rozkapání očí a následném vyšetření mi bylo sděleno, že sítnice je v pořádku a že se jedná o zákalky, které samy zmizí, časem. Ale mě to dost obtěžuje a stále tam nějaké mám. Dočetla jsem se, že je to i z nedostatku křemíku. Jaký homeopatický lék bych mohla vyzkoušet?
Děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Sklivcové zákalky

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. V případě, že se jedná o potíž způsobenou nedostatkem křemíku, tak můžete zkusit užívat homeopatikum Silicea D6, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Další možností je užívání křemeliny, která také dodá organizmu dostatečnou dávku křemíku. Mimo jiné ovlivní pozitivně celý organizmus, hlavně vlasy, nehty, zuby a kosti.

Tana - Re: Sklivcové zákalky

Dobry den, pan ocar vam sdelil velmi mylnou informaci. Zakalky v zadnem pripade nikdy sami nezmizi, pokud s nimi neco nebudete delat sam. Jak se prosim osvedcil kremik? Pomohl? Dekuji

Tana Dolezalova - Sklivcove zakalky

Dobry den, co byste doporucili na velke mnozstvi sklivcovych zakalku, ocni vysetreni v poradku. Je mozne to nejakym zpusobem zredukovat pomoci homeopatik? Dekuji.

sofie - úzkost

Dobrý den,
Byla bych moc ráda,kdyby jste mi poradil Vy. Léčím se už 17 let na úzkost.Spíše by mi pomohla asi více práce s psychologem,ale cítím,že i léky mi určitým způsobem pomáhají.Beru cipralex 10mg lehkou formu pouze jednu tabletu ráno.
Byla jsem ted v kontaktu s jednou homeopatkou paní Cihlářovou přes webkameru. Ale vzala si 2200kč.za konzultaci a poslala mi 6 kuliček CARC 1M užití ráno večer ráno a po 14 dnech chtěla paní Cihlářová kontrolu,přes webkameru, pač já jsem z Opavy a ona z Prahy. Nelíbil se mi přístup, že mi přišlo poštou 6 kuliček bez potvrzení o zaplacení, platila jsem z účtu na účet.
Chtěla bych poradit,zda je tato cena přemrštěná či nikoli a jestli jsem udělala dobře,že jsem chtěla peníze vrátit zpět,homeopatika 6 kuliček carcu 1M jsem ji zaslala zpět. Nevím jestli jsem té homeopatce neukřivdila.
Další má otázka je taková. Že jsem studovala na internetu toto homeopatikum. A protože máme v rodině hodně případů rakoviny ze strany maminčiny rodiny od jejího tatínka a protože trpíme úzkostnou poruchou, tak mě zajímá zda je toto homeopatikum pro mě vhodné. Nevím si s tou úzkostí rady. Mám to spoustu let od svých 13 let kdy jsem byla svědkem nějakých umrtí okolo mě a tím se to ve mě spustilo. Pak to na 5 let odeznělo, byla jsem šťastný a zdravý člověk. S přibývajícím věkem okolo 18 roku, kdy jsem měla trošku stresu ohledně maturity a trošku jsem večírkovala, tak se mi úzkost začala pomalu vracet. Od 20 let ji mám opět zpět. Někdy mi bylo lépe, někdy hůře. Trpěla jsem od 20 let už panickou úzkostí, kdy jsem měla záchvaty paniky. Nevím si s tím rady. Málo komu důvěřuji, každý to dnes žene přes peníze až moc a taky nepoznám kdo tomu skutečně výborně rozumí a je ve svém oboru profík a kdo si na to zčásti hraje. Chtěla bych být u dobrého homeopata registrovaná a léčit se homeopatií.
Děkuji moc za radu.
Jste mi sympatický, podle toho úvodu jak jste psal(a) o té 29 leté ženě, která přišla o manžela a potratila dítě.
Děkuji za radu

Monika - Hučení/pískání v uších

Dobrý den,
syn 30let má už více jak měsíc pískání v uších (přirovnává to k brzdění vlaku). Tón není přímo v uších, ale v hlavě směrem vzad ke krku. K zesílení dochází, když skousne, předkloní hlavu (to se zhorší i točení hlavy). K utlumení nedojde nikdy. Nejhorší je pískání slyšet v tichu, zejména při usínání nebo když se na zvuk soustředí. Zároveň se mu točí hlava doprovázená mírnou bolestí, která není lokální, ale jde o tupý tlak rovnoměrně rozmístěný, který definuje asi jako balon napuštěný vzduchem. V noci se k tomu přidá ještě jemný přerušovaný (asi jako Morseovka) tón v každém uchu, který je už slyšet přímo v uchu. Zhruba před vznikem problému byl na airshow (tzn byl vystaven vysokému hluku). Den před vznikem problému byl plavat (znak se zakloněnou hlavou - ne POD vodou). Dlouhodobě má problém s usínáním a spánkem celkově, z tohoto důvodu spí už roky se špunty v uších. Jakýkoli i sebemenší hluk jej probudí. 2 měsíce před problémem měl klíště. Je zaměstnán jako kreslič - tzn, že většinu dne tráví před PC, kdy namáhá krk. Poslední půlrok se mu po ránu přidaly i nezvyklé kýchání a smrkání. Byl u třech lékařů, poslali jej k chiropraktikovi, do ucha mu předepsali olivový olej a prý to přejde, musí být trpělivý. Ale trvá to už příliš dlouho a poslední dny mluví, že stav se už nedá vydržet a podléhá stavům zoufalství. Vše je komplikované tím, že momentálně žije v zahraničí (EU), lékaře navštívil. U specialisty je objednán, ale nejbližší termín za 14dní.

Naďa - Bolest prsu

Dobrý den potřebovala bych poradit. Mám bolesti levého prsu vlevo uprostřed někdy bolí i bradavka(píchavá bolest). Jsem pod kontrolou tvz. mamární poradny protože sestra i matka měli rakovinu prsu. Zatím žádný nález,ale bolesti jsou častější a začínají být intenzivnější. Jinak zdrav.potíže nemám. Předem děkuji za odpověď.

Mirka - bradavice

Dobrý den,
mám koně s bradavicemi - má je u vnitřních koutků očí, na prsou a na břiše - mezi předníma nohama, celé břicho a mezi zadníma nohama. Velkou má i nad levým okem - na víčku. Je černý a vysoký, štíhlý. Po narození měl problém se šlachou na zadní noze (levá). Prosím o radu, jakými homeopatiky bradavice zlikvidovat. Moc Vám děkuji a zdravím. Mirka

vilcakul - Re: bradavice

Dobrý den, první lék, který mě napadl byla Thuja. Doporučil bych homeopatikum Thuja 30CH, 1x týdně 3 kuličky rozpuštěné v trošce vody. Vně bych na kůži také použil obklady nebo mast obsahující Thuju nebo Chelidonium. Okolo očí bych to nechal na homeopatikum, tam mu raději nic nedávejte.

Lucie - dotaz na interakci

Dobrý den,

ráda bych se prosím zeptala, zda lze kombinovat anacardium orientale a ignatia amara.
Děkuji
S pozdravem
Lucie Nožičková