Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Kazy na 1. zubech

Dobrý den, v tomto případě je třeba přijít na příčinu kazivosti zubů: může to být špatnou výživou nebo nedostatečným vstřebáním minerálních látek do organizmu. Doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Rubrika zuby, kazivost obsahuje příliš hodně léků, bez specifikace potíží pacienta se těžko najde indikovaný homeopatický lék: Teeth; caries, decayed, hollow: abrot ACON(3) act-sp aeth agar agath-a aloe alum alumn AM-C(3) AM-M(3) AMBR(3) anac anag anath ANG(3) ANT-C(4) aphis arg-n ars asar aur aur-ar aur-plat-chl aur-s BAC(3) BAR-C(3) bar-m BELL(4) berb boerh BOR(4) BOV(3) BRY(3) bufo cadm-s CALC(3) CALC-F(3) CALC-P(3) CALC-S(3) calc-sil caps carb-ac carb-an CARB-V(3) carbn-s(2) carc card-m caust CHAM(4) chen-a CHIN(4) CHLOL(3) cit-a(2) CLEM(3) cob(2) COCA(3) COCC(4) COFF(3) coff-t coffin coloc colocin COM(3) CON(3) croc crot-h croto-t curc cycl(2) electr epig EUPH(3) FL-AC(4) gast gink GLON(3) graph HEP(3) HYOS(3) IGN(3) inul iodof(2) ip(2) IRIS(3) KALI-BI(3) kali-br KALI-C(3) KALI-I(3) kali-n kali-p KREOS(4) LACH(3) lappa LAVA-H(3) lepro(2) lith-m lob-p lob-s luf-op LYC(3) lycps M-ARCT(4) m-art(2) M-AUST(3) MAG-C(3) mag-m manc mang mang-s med meph(2) MERC(4) merc-i-f merc-v meteo-a MEZ(4) mur-ac naja NAT-C(4) nat-hchls nat-m(2) nat-p nat-s NIT-AC(3) nux-m NUX-V(4) ol-an OL-J(4) olnd ox-ac PAR(3) petr PH-AC(3) PHOS(3) phos-h PHYT(3) pip-n PLAN(3) PLAN-L(3) PLAT(3) PLB(4) PULS(4) querc-r rad-br rheum(2) RHOD(4) RHUS-T(3) rob ruta SABAD(3) SABIN(4) sac-alb sang scroph-n sec SEL(3) senec SEP(4) SIL(3) SIN-N(3) SPIG(3) STAPH(4) SUL-AC(3) sulo-ac SULPH(3) SYPH(3) tab TARAX(4) thal thlaspi THUJ(3) tong toxop-p trom tub tus-fa ust VERAT(3) zinc(2) zinc-m. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky se může často jednat o homeopatika ze skupiny Calcia, skupiny Compositae a skupiny Ranunculaceae.

Martina Kubesova - chuť k jidlu

Dobry den,potrebovala bych poradit. Dcera 17m mi nechce papat. Uz od malinka ma problemy,navic ABKM,byla na nutrilonu allergy digestive,ale pila temer jen mleko. Masozeleninovy prikrm jsem do ni dostala taky jen v lahvi s mlekem. Po roce se to malinko zlepsilo,ale ji strasne malo. Jeste nema ani devet kilo. Pila by jen mleko. Jak vidi lzicku nebo talir,misku tak rika ne ne a utika. Vydrzi i pet hodin a pak sni ctyri lzicky....... :-( uz jsem z toho hodne nestastna. Porad nabizim,ale nechce. Vyzkousela jsem neo complex a take bez zlepseni. Existuji nejaka homeopatika,ktera podporuji chut k jidlu? Dekuji za pomoc. Kubesova

vilcakul - Re: chuť k jidlu

Dobrý den, z Vašeho dotazu není jasné jestli se jedná o mateřské mléko nebo o kravské. Alergie na mléko je typická pro některé homeopatické typy: Aethusa cynapium, Bromium, Bryonia alba, Calcarea carbonica, Calcarea sulphurica, Chelidonium majus, China officinalis, Conium maculatum, Lac defloratum, Lycopodium clavatum, Magnesia muriatica, Natrium arsenicosium, Natrium carbonicum, Natrium phopshoricum, NItricum acidum, Ruta graveolens, Silicea terra, Sepia officinalis, Staphysagria, Sulphur, Tuberkulinum a Valeriana officinalis. V tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky se může jednat o vzpomínané homeopatika nebo o homeopatické léky z mlék a také o Tuberkulinum. Na podporu chutě k jídlu je velmi dobré homeopatikum Alfalfa v potenci D6, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-4 týdnů.

Ludmila - histaminová intolerance

Prosím, můžete mi doporučit homeopatika na histaminovou intoleranci ? Někdy to nezvládám i při dietě. Nechci se neustále cpát prášky z alergologie.

vilcakul - Re: histaminová intolerance

Dobrý den, nejdříve bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky by jste možná mohla zkusit homeopatikum Histaminum v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 2-4 týdnů. Indikovaný homeopatický konstituční lék by měl odstranit tento problém úplně a organizmus naprogramovat k normálním funkcím.

Iva - Plíce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaký přírodní prostředek na detoxikaci, nebo čištění plic, ochranu plic,prevence onemocnění, aby plíce fungovala jak má a byla zdravá ? Vím, že je důležité přistupovat k sobě celostně, ale přece jen, když chcete podpořit určitý orgán nějakou očistou ?
Nebo co by jste doporučoval na celkové očištění, aby všechny orgány fungovaly jak mají? Četla jsem někde ve vašem odkazu, že na detoxikaci organismu je dobré užívat břízu jako drenáž a následně černý rybíz.
Samozřejmě si hlídat kyselost organismu, což dělám a pravidelně odkyseluji.
Je dobré užívat , jak hodně čtu i v jiných příspěvcích sodu+melasu+ citron ve vodě? Zkouším to.

Děkuji Iva

vilcakul - Re: Plíce

Dobrý den, doporučil bych vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Z gemmoterapie se jeví jako vhodný prostředek na plíce Alnus glutinosa – Olše lepkavá. Nejdříve je třeba užívat gemmoterapii z Břízy na detoxikaci organizmu, 3-7 dní. Pak můžete užívat olší podle doporučeného dávkování. Dalším vhodným gemmoterapeutickým prostředkem na plíce by mohlo být Carpinus betulus - Habr obecný.

Nina - Serotonin

Hezký večer,prosím existuje homeopatický lék,nebo jiný přírodní prostředek, který obsahuje serotonin? Brávala jsem antidepresiva- Zoloft.
Jelikož jsem nechtěla tuto chemii brát,dohledala jsem homeopata ajsem na homeopatické konstituční léčbě 3 roky, ale stále není alespoň takový posun, nebo necítím se alespoň tak, jako při užívání antidepresiv.
Nerada bych se vrátila znovu k antidepresivům.
Děkuji Nina

vilcakul - Re: Serotonin

Dobrý den, v tomto případě, když není po třech letech homeopatické léčby posun ve Vašem stavu, tak si najděte jiného homeopata. Deprese by se měly zmírnit nebo úplně ustoupit po půl roku až roku úspěšné homeopatické léčby. Doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu Vašich zdravotních potíží.

Jana - Carcinosin

Hezký den přeji, během 4 let jsem vystřídala dva zkušené homeopaty a stále to není ono.
Zatím mi nikdo doposud nevysvětlil, to co se mi přihodilo. Snažím se se sebou pracovat i sama a občas se zadaří, ale...Také se věnuji a studuji homeopatii dva roky
Ohromně mě zajímá a nejen ta, ale i bylinky- gemmoterapie, prostě příroda.
5 let zpět jsem ani nevím na jakém podnětu, začala mít potíže spíš psychického rázu- velký strach z onkologických onemocnění i slovo rakovina se mi nepíše dobře , natož vyslovuje.
Brala jsem ohledně tomuto problému antidepresiva asi rok.
Následně jsem vyhledala homeopata u kterého jsem začala studovat. Super, byla jsem natšená a doufala.
První podání před 4 lety- carcin 1M, po 4 měsících zopakováno, dva měsíce na to 10M , za další 3 měsíc 50M- a to byl kámen úrazu si myslím já. Za půl roku vystřídat tak vysoké potence.. Tato potence mi udělala takový mazec v těle a v psychice, že jsem trpěla vlastně další půl rok. A to mi nikdo nedokázal vysvětlit, proč takové zhoršení a na tak dlouhou dobu ?Jestli mi bylo dobře 14 dní za celý půl rok...
K antidepr. jsem se sice nevrátila, ale občas jsem musela užít neurol .
Pak nasazena autopatie, která docela začala organismus rovnat, ale stále to nebylo ono.Všelijaké vyšetření naopak bylo v naprostém pořádku, na to, co se mi vše objevilo.
Mé rozhodnutí k jinému homeopat. učinilo to, že v akutních chvílích jsem se nemohla párkrát dovolat a o následné kontrole , kdy jsem byla objednaná, tak se též nevědělo.
Rozhodně nechci hanit práci homeopata, který mi z části pomohl i přesto, že 50M potence dle mého názoru byla moc vysoká! To si myslím já. Snažím to brát tak, že všechno špatné k něčemu dobré.Antidepresiva neberu do dnes, ikdyž občasné panické ataky bohužel mám.
A to mám v záloze potenci CM, kterou jsem si měla přikoupit.
Druhý homeopat nasadil Arsenicum alb 200 Ch. Zhoršení bylo minimální.Poslední rok 3x zopakováno i tak to není pravé ořechové, stále mě to trápí.Moc si přeji se těch destruktivních myšlenek zbavit, být zdravá, abych mohla pomáhat lidem naplno. Samozřejmě s mou lékařkou jsem ve spojení, ale čerpám zkušenosti a názory i od druhých zkušených homeopatů.
A rozhodně není na škodu čerpat zkušenosti a názory jinde.
Homeopatie je úžasná věc,plno lidem okolo sebe, rodině- od miminka po dospělé i našemu pejskovi jsem už pomohla s nizkými potencemi u akutních potížích a úspěšně.
Tak vás prosím o váš názor na
- co si myslíte o půl ročním zhoršením po 50M?
- Carcin . proč by jste nepodával vysoké potence?
- je možné podání Carcin. 1xročně jako prevence onkolog.onemoc, pokud je to váš lék tzv. šitý na míru?Dle některých homeopatů ano..
- Pokud užijete 1x Carcin., toto onemoc údajně nedostanete ?


Děkuji Jana

vilcakul - Re: Carcinosin

Dobrý den, Váš stav potřebuje vyšetření a předpis indikovaného homeopatické léku podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Co se týče otázky na potenci 50M Carcinosin, tak bych ji asi ve své praxi, tak brzo nepodal. Kdybych Carc. předepsal, tak bych potenci měnil až, když by předcházející potence nefungovala. Nedával bych paušálně vysokou potenci, homeopatikum by muselo nejdřív potvrdit svou indikovanost, pak bych mohl uvažovat o jeho použití v další léčbě. Po homeopatiku by se mohlo objevit menší zhoršení zdravotního stavu, ale pak by se mělo objevit zlepšení na všech úrovních. Pokud k tomu nedošlo, tak dané homeopatikum není indikované a jen Vám zbytečně rozladí organizmus. Dále se při vysoké potenci dostanete do "obrazu" léku, to je dostanete na nějakou dobu symptomy daného homeopatika. Strach z rakoviny má přes 50 homeopatických léků, ale rubrika: strach z chorob má ještě více léků (158). Hlavními homeopatickými léky se strachem z rakoviny jsou: Agaricus muscarius, Arsenicum album, Calcarea carbonica, Carcinosinum, Fluoricum acidum, Kalium arsenicum, Latex vulcani, Lobelia inflata, Mancinella, Medorhinnum, Niricum acidum, Plutonium nitricum, Positronium, Psorinum, Taxus brevifolia, Uranium nitricum. Preventivní podání Carcinosinum je možné, ale musí tam sedět hromada věcí, to je vývoj stavu Carcinosinu od dětství, rodinná anamnéza rakoviny, a hlavně pacient musí být ve stavu Carcinosinu a musí být to Carcinosinum indikované. Paušální podání Carcinosinum mi připadá jako z nouze ctnost, nejlepším lékem je indikované homeopatikum předepsané podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Kristýn - Slinivka

Dobrý večer, prosím o radu. Má kamarádka 52 let leží na Jip druhý měsíc s nekrozou slinivky. Stav je vážný. Zavedené dreny na odčerpání zbytků. Projevila se i bakterie mrsa a dnes ji museli operovat kvůli hnisavým ložiskům uvnitř. Psychicky špatná, otupělá léky apod...Samozřejmě potíže s tím spojené.
Lze ji pomoci homeopatiky, alespoň podpořit stav léčby ?
Vím, že je to vážný případ, ale chtěla bych ji moc pomoci..
Za každou radu budu vděčná ! Kristýn

vilcakul - Re: Slinivka

Dobrý den, v tomto případě je každá rada dobrá. Nekróza znamená úplné a nenávratné odúmření tkáně. Možná by mohly pomoci následující homeopatika: Kalium iodatum, Spongia tosta, Calcium arsenicosum a Rhus toxicodendron. Samozřejmě by bylo dobré zjistit příčinu tohoto stavu.

klára - stres, neklid.....

Dobrý den, chtěla bych poradit co by mě pomohlo proti stresu s leků homeopatik, co jsem s dcerkou absolvovali už několikrát pobyt v nemocnici kůli špatnému zdr. stavu, jsme poslední půl rok neklidná, cítím nervozitu, třes v rukou a těžké dýchání ( jakoby mě někdo dal na hrudník těžký kámen)PROSÍM O POMOC. :(

vilcakul - Re: stres, neklid.....

Dobrý den, v každém případě je třeba řešit špatný zdravotní stav dcery, tudíž její imunitu. Doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Po ní dosáhnete lepší zdravotního stavu dcery a pak Vám odpadne stres a neklid. V případě potřeby můžete samozřejmě také podstoupit homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky mám velmi dobrou zkušenost s homeopatikem Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 8 kapek, po dobu 2 týdnů a pak týden, dva pauza. Kůru je možné v případě potřeby zopakovat.

Helen - Lymfa

Dobrý večer, mám dotaz, respektive Vás prosím.
Vím , že je to spíš na návštěvu homeopata, i přesto se Vás chci optat, zda je možné podat homeopatika na otoky paže - od lokte dolů.
Je to paní, která je 25 let po onkologickém onemocnění- prsa. Léčení- chemoterapie, ozařování.
Celých 25 let po této nemoci relativně velké potíže neměla , až na bajpás srdce.
Až asi rok zpátky jí začala otýkat ruka od lokte dolů a lékaři po veškerých vyšetření nic nezjistili, co otok může způsobovat. Zřejmě lymfa.
Údajně ji lékaři řekli, že tento problém nelze úplně odstranit.
Paní je přes 60 let, je zoufalá, chce totiž odlehčit té paži- cítí ji těžkou, tzv . sloní ruka, oteklá, nemůže s ní dostatečně manipulovat.
Byla by ohromně šťastná za zmírnění otoku a bolesti. Bolí ve dne , v noci.
Zřejmě zhoršený průtok lymfy , který je pravděpodobně důsledkem operací, ozařování apod. i tak po dlouhé době.
Je možné nějaké homeopatika podat ? A jak často ?
Nějaké informace jsem dohledala, ale raději se ještě ptám. je možné podat kapky Lymphomyosot ?
Děkuji mnohokrát Helen

vilcakul - Re: Lymfa

Dobrý den, tento problém se často objevuje po operaci rakoviny prsou. Lymphomyosot může být vhodným prostředkem, ale fakt by to bylo na návštěvu homeopata a vyšetření. Dalším možným homeopatikem by mohlo být Cadmium sulphuricum v potenci C30, 1x 3kuličky, 1x týdně. Toto homeopatikum je vhodné na vedlejší účinky ozařování a chemoterapie. Dále je možné zkusit čaj z kotvičníku nebo kapky. Můžete také zkusit homeopatikum Annona muricata v potenci D3, 3x denně 15 kapek.

Jana - Carcinosin- doplním

po 50M potenci Carcin. půl roční problém bych už nepřirovnávala ke zhoršení, objevovali se mi potíže, které jsem nikdy neměla.
A poslední dvě otázky níže podané,jsou informace od zkušených homeopatů, tak jaký názor máte na to vy osobně, co se týká podávání Carcinos.
Děkuji, přeji hezký den všem !

Iveta - Padání vlasů po porodu

Dobrý den,jsem 4měsíce po porodu druhého dítěte a už měsíc mi opravdu hodně padají vlasy.Jsou to úplné chuchvalce.Ne jen na některých místech,spíše tak plošně po celé hlavě.Mám už snad o třetinu vlasů méně.Vlasy mi padaly i po prvním dítěti,ale toto už mi přijde jako extrém.Existuje na tento problém nějaký lék?Ještě podotýkám že plně kojím,tak jestli je něco vhodného i v tomto případě.Děkuji za radu.Iveta

vilcakul - Re: Padání vlasů po porodu

Dobrý den, na Vaši potíž s vlasy jsou symptomaticky vhodné následující homeopatické léky: CALC(4), CANTH(3), CARB-V(3), hep, LYC(4), NAT-M(3), NIT-AC(3), SEP(3), sil a SULPH(4). Samozřejmě pro stanovení indikovaného homeopatického léku by bylo třeba vyšetření, proto bych Vám doporučil návštěvu homeopata. Dalším důležitým aspektem je zjištění příčiny, proč dochází k tomu vypadávání vlasů.