Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Bilkova - Album arsenikum

Dobrý den, mám obtíže se suchým ekzémem, průjmy, problémy se žaludkem, občasné migrény. Dočetla jsem se někde, že by mi pomohlo homeopatikum album arsenikum, jestli ano, chci se zeptat jaké mám mít ředění. Děkuji předem za odpověď.

vilcakul - Re: Album arsenikum

Dobrý den, jestli si myslíte, že je Arsenicum album Vaším konstitučním lékem, tak ho můžete zkusit užít jednou (3 kuličky) v potenci C30 a poté počkat minimálně měsíc na reakci organizmu. V případě zlepšení jste vybrala indikovaný homeopatický lék, ale v případě, že se stav neovlivní, tak je třeba jiného homeopatického léku. Doporučil bych potom s těmito potížemi vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.

Renata - dusnost u kone

Dobry den, moje stara ponicka ma problem s dusnosti, vadi ji seno a v nem prach, plisne, kterym se nejde bohuzel vyhnout. V soucasne dobe hodne tezce dycha a napadlo me zkusit ji pomoc homeopatiky. Na strankach jsem nasla zminku o tkanove soli Kalium Muriaticum D6. Je mozne toto homeopatikum pouzit v redeni 5 nebo 9 CH, ma stejny ucinek? Tkanove soli bezne k dostani nejsou. Je mozne pouzit i jine homeopatika? Diky moc za radu, Renata

vilcakul - Re: dusnost u kone

Dobrý den, toto homeopatikum je samozřejmě možné použít i v potenci C5 nebo C9. V této indikaci může být vhodné i Arsenicum album, ale předpis homeopatika by měl být co nejvíce indikovaný na stav koníčka.

Alena - Magnesium phosphoricum D6

Dobrý den,
vnučce je 15 týdnů a trápí ji koliky. Je plně kojená. může dostat magnesium phosphoricum D6? jaké dávkování doporučujete? Děkuji

vilcakul - Re: Magnesium phosphoricum D6

Dobrý den, v této indikaci můžete zkusit užit 3x denně 3 kuličky, které je třeba rozpustit v trošce vody po dobu 5 dní. Poté je podle stavu dítěte, potřeba lék vysadit a počkat na reakci organizmu. V případě zlepšení můžete lék hned vysadit a v případě, že se stav neovlivní, tak je třeba jiného homeopatického léku např. Colocynthis, Cuprum nebo Chamomilla.

Zdenka - zbytnělé nehty na nohou, plíseň nehtů, otok kotníků

dobrý den,
mou babičku (88 let) trápí plíseň nehtů a natékání nohou. Nehty jsou zbytnělé, zažloutlé, drolící se. Hlavně na pravé noze. Taktéž babička trpí natékáním nohou v oblasti kotníků. Na levé noze se jí začíná tvořit bércový vřed, ale není otevřený. Na ulevení obtíží jí dělá dobře studené. Velké bolesti nemívá. Chodit může dobře. Někdy ji svědí a olupuje se kůže na chodidle.
Bohužel návštěvu ordinace či homeopata odmítá. Tak alespoň touto cestou prosím o radu, zda má někdo zkušenosti s nějakým homeopatickým lékem či mastí.
děkuji

vilcakul - Re: zbytnělé nehty na nohou, plíseň nehtů, otok kotníků

Dobrý den, s léčbou plísně mám dobré zkušenosti s přípravkem obsahující houbu Pithyum oligandrum. Samozřejmě by nezaškodila léčba dalších obtíží, ať už homeopaticky nebo gemoterapií. Určitě by pomohly přípravky na otoky jako Apis mellifica, Ledum palustre nebo z gemmoterapie Bříza.

Hela - hlava

Dobry den prosim je lac kaninum 9ch na bolesti hlavy ? Dekuji Hela

vilcakul - Re: hlava

Dobrý den, každé homeopatikum má širší účinek na organizmus, jsou orgány více postižené určitým homeopatickým lékem, ale "obrazy" těchto homeopatických léků jsou tak velké, že v nich můžeme najít afinitu ke všem orgánům v těle. V každém případě se jedná o podobnost "obrazu" homeopatického léku se stavem pacienta, čím je tato podobnost vyšší, tím je efekt úspěšné léčby pravděpodobnější. Takže můžete lék zkusit třeba 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, ale efekt na Vaši bolest hlavy je nejistý.

Marek - žaludeční šťávy

Dobrý den,
vždy ráno mám problémy s tím, že se mi z žaludku dostávají do úst žaludeční štávy. Šťáva je žlutá a hořká je to velmi nepříjemné. Také pocit v žaludku je nepříjemný a někdy mi je na zvracení. Po ránu mám i nechuť k jídlu, ale pak to překonám najím se a je to lepší. Poté jdu na stolici a ta je řídká a také žlutá. Na oběd již jdu normálně, pak už je to dobré až do rána a ráno znovu. Chci se zeptat mám užívat Natrium sulphuricum D6? Pomůže mi to? Pokud ano, tak v jakém dávkování? Předem děkuji za odpověď

vilcakul - Re: žaludeční šťávy

Dobrý den, v tomto případě je indikováno vícero homeopatických léků: Lycopodium clavatum, Podophyllum peltatum, Chelidonium majus, Arsenicum, album, Natrum sulphuricum, Phosphorus a mnoho dalších. Pokud chcete zkusit homeopatikum Natrum sulphuricum D6, tak ho můžete užívat 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Při zlepšení stavu a ústupu potíží můžete lék postupně vysadit nebo snížit frekvenci jeho užití. V případě neůspěchu můžete zkusit jiný lék, který se nejvíce podobá Vašemu stavu např. Lycopodium clavatum ve stejné potenci a dávkování.

Dagmara - patove ostrohy,exostozy pat

Dobry den,
pocula som ze na tento problem je vhodny liek Hekla lava,len neviem aku potenciu pouzit a ako dlho uzivat.Dotycny ma aj problem a potenciou predcasnou ejakulaciou a zvacsnou prostatou.Moze to suvisiet s ochorenim pat,alebo je to celkom iny problem,ktory treba liecit inymi homeopatikami?

Dakujem za odpoved

vilcakul - Re: patove ostrohy,exostozy pat

Dobrý den, v této indikaci může být vhodno vícero homeopatických léků: Pulsatilla pratensis, Phosphorus, Silicea terra, Aurum muriaticum, Aurum metallicum, Calcarea fuorata, Hecla lava, Conium maculatum, Thuja occidentalis, Sabal serrulata, Ferrum picrinum a mnoho jiných. Pro výběr indikovaného homeopatického léku bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

iva - problémová období - dodatek

Dobrý den, 26.3. jsem zde umístila dotaz na problémové chování u dcery. Součástí vaší odpovědi byl dotaz na specifický symptom - nyní mi došlo, že dcera má někdy "horké uši" a musí si je chladit ... ,
nicméně zcela nejcharakterističtější symptom je, že opakuje stále ty samé chyby zcela identicky pořád dokola, úplně tytéž situace opakuje vzdor následkům pořád a pořád jako zaseknutá gramofonová deska - čemuž nikdo u tak inteligentní a jinak šikovné dívky nikdo nerozumí (rodina, učitelé atd.)- vlastně se chová jako "retardované" dítě na úrovni pěti let.
Děkuji předem za radu.

vilcakul - Re: problémová období - dodatek

Dobrý den, při tomto problému bude nejlepší navštívit homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. V homeopatií nezáleží jen na symptomech, důležité jsou i ostatní informace o vzhledu, typologií, chutě k jídlu, žízni a mnoho dalších detailů. Důležitou informací je i příčina stavu, jestli se jedná o následek nějakého traumatu, ať už zranění, opuštění, nedostatku lásky, postvakcinanční syndrom, šok a mnoho jiných příčin. Je těžké předepsat indikovaný homeopatický lék jen podle několika symptomů, je to jak střílet na terč se slepými patrony.

Blanka - Vybočený palec na noze

Dobrý den, mám vybočený palec na noze, kloub dost bolí, je možné použít lék Hekla lava, který je na patní ostruhy? Myslím, že na kloubu výrůstky mám. Pokud by bylo možné použít jiný lék, tak mi prosím napište jaký, pokusím se je porovnat i s jinými symptomy. Děkuji předem za radu.

vilcakul - Re: Vybočený palec na noze

Dobrý den, v této indikaci se užívá homeopatikum Hecla lava v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Pokud během této doby nedojde k ovlivnění potíže, tak raději vyhledejte homeopata a požádejte ho o homeopatickou konstituční léčbu.

Adéla - vynechání HA - akné

Dobrý den, mám již jednu zkušenost s vynecháním HA a tvorbou akné. Opět jsem se raději vrátila k HA. Ale teď bych to ráda vydržěla. Poradíte mi nějaká homeopatika, která by usnadnila tento hormonální přechod? Pokaždé se mi vytvořily bolestivé hrudky oblasti lícních kostí, záda i dekolt byly posety akném. Děkuji :-)

vilcakul - Re: vynechání HA - akné

Dobrý den, v tomto případě byste měla vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla úplně vyléčit Vaše potíže a odstranit sklon organizmu k těmto potížím. Hormonální přechod by mohlo usnadnit vícero homeopatických léků, ale symptomaticky to nemá tak velký efekt jako homeopatická konstituční léčba. Lékem volby by mohly být následující homeopatika: Pulsatilla pratensis, Sepia succus, Silicea terra, Hepar sulphuris, Sulphur, Phosphorus, Aurum metallicum, Fluoric acid, Kali arsenicum, Kali bromatum, Nux vomica, Dulcamara, Causticum, Calcarea sulphurica, Calcarea silicata, Zincum a mnoho dalších. Z gemmoterapie by byl vhodný maliník.