Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Janka - Podpora imunity,ucpaný nos

Dobrý den,prosím o radu.Můj syn má 3roky a v září začal chodit do školky.Vždy je týden ve školce a 2-3týdny doma protože je nemocný.Mohla by mu pomoci na imunitu ECHINACEA PURPUREA D4?I když mu přejde rýma má pořád ucpaný nos-mohl by zkusit kapky LEMNA MINOR D3?Hodně jsem o nich četla,že na tento problém dobře zabírají.A ještě jsem se chtěla zeptat zda existuje něco na psychiku-ve školce dost těžko nese odloučení,je spíš introvert,většinou si hraje sám,nikdy mi nic neřekne,všechno z něho musím páčit,ale myslím že se tam dost trápí.Často tam i z nějakého vzdoru pláče,nechce dělat co mu nařizují.Šlo by mu dát něco na zmírnění stresu nebo strachu z odloučení,aby se uvolnil a s dětima si to tam užíval místo aby plakal?Děkuji moc za odpověď. Janka

vilcakul - Re: Podpora imunity,ucpaný nos

Dobrý den, v tomto případě by byla samozřejmě vhodná Echinacea D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté 1-2 týdenní pauza. Kůra se může v případě potřeby zopakovat. Lemna minor D3 je také vhodná, ale uvažoval bych o ni po Echinacey. Tento problém s odloučením dítěte od maminky je řešitelný homeopatickým lékem Pulsatilla, která často pomůže dětem při návyku na školku a odloučení od maminky.

Lea - hnisava rýma a zánět středního ucha

Dobrý den,
Můžete mi prosím poradit. Můj synovec(1rok) trpí na chronickou rymu-z nosu mu neustále vytéká zelený,lepivy hlen. Často to končí zánětem středního ucha, musí na propichnuti. Je spíš drobnější postavy. Jaký homeopatických lék mi muzete prosim doporučit? Dávala jsem Siliceu, Mercurius solubilis.
Moc děkuji za odpověď

vilcakul - Re: hnisava rýma a zánět středního ucha

Dobrý den, podle popisovaných symptomů by symptomatický mohla pomoci následující homeopatika: Hydrastis canadensis, Kalium bichromicum, Kalium iodatum, Kalium sulphuricum a Calcarea sulphurica. Ze solí Mercuria by mohlo být vhodné Mercurius iodatus ruber, Silicea je též indikovaná, ale až na 9. místě. Asi bych doporučil homeopatikum Kalium bichromicum nebo Hydrastis canadensis v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. V případě zhoršení nebo zlepšení je třeba lék vysadit nebo snížit dávkování na 2-1x denně. Při ústupu potíží a stavu bez symptomů je třeba lék vysadit.

ilona - zvysene ochlupeni u zeny

I ja preji dobry den,rada bych vedela,jestli je mozne zlepsit stale se zhorsujiciho ochlupeni v obliceji. Je mi 69 let a uz v mladi jsem se lecila s hormonalnimi potizemi,gynekologicky,snizena cinnost stitne zlazy,od roku 1980 po odstraneni zlucniku,mi byl diagnostikovan diabetes II.typu,pred cca 10lety pak bylo nutne pichat si inzulin. Pro stale vyssi hodnoty cukru jsem si musela zvysovat i davky inzulinu.Pred 2 mesici jsem byla hospitalizovan na diabetol.klinice,kde mi lekarka sdelila,ze se u mne jedna o inzulinovou rezistenci,a tudiz mi dosavadni inzuliny vysadila a nahradila je novymi,teprve nedavno se objevenymi na trhu,ktere by mi snad mohly pomoci. Alespon to tak vypada,protoze se mi snizily hodnoty namereneho cukru,ale trochu me poboliva na jatrech a na ledvinach. Dale se uvidi,i kdyz bych alternativni lecbe dala prednost. Z kraje zminene ochlupeni ve tvari se mi v posledni dobe,asi pul roku,rapidne zhorsilo,ponevadz se rozsiruje po celem obliceji. Budu vam vdecna za radu . Dekuji a srdecne vas zdravim. Ilona

vilcakul - Re: zvysene ochlupeni u zeny

Dobrý den, v tomto případě by bylo vhodné podstoupit homeopatickou konstituční léčbu, pro kterou byste měla vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Tento problém má samozřejmě hormonální příčinu, po hormonální léčbě se často objevuje tato potíž. Z alternativních postupů by mohly být vhodná chia semínka a hořká okurka, která je velkým lékem diabetu. Homeopatický konstituční lék může vyléčit hodně vašich symptomů, jen indikovaný homeopatický lék musí být předepsán podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Eva - Očkování

Dobrý den, náš syn (3,5 roku) není očkovaný, ráda bych ho nechala očkovat pouze proti tetanu. Zaslechla jsem, že existují homeopatické vakcíny. Můžete mi, prosím, napsat nějaké info.
Děkuji Eva

vilcakul - Re: Očkování

Dobrý den, v tomto případě musíte vyhledat homeopata, který se zaobírá léčbou vedlejších účinků vakcín. Homeopatické vakcíny mohou být určitou náhradou očkování, za druhé bude těžké dostat jen očkování proti tetanu, většinou toto očkování bylo v trojkombinaci DITEPE.

Pavla - plíseň

Dobrý den, mám několikaletý problém s plísněmi na různých místech. Nejdříve se opakovaly vaginální mykózy, poté plísně na kůži (od koček), plísně na nehtech. I když se vyléčí, mám k nim sklon. V současné době mě trápí plíseň na nehtu (přípravky typu Batrafen, Canesten..) nezabírají. Jak tento problém vyléčit a jaký přípravek bych měla užívat preventivně?
Děkuji.

vilcakul - Re: plíseň

Dobrý den, v tomto případě by homeopatická konstituční léčba měla vyřešit tento problém. Pro léčbu vyhledejte homeopata v blízkosti svého bydliště nebo můžete zkusit symptomaticky některé z následujících homeopatik: Sepia succus, Calcarea carbonica, Dulcamara, Graphites naturalis, Radium bromatum, Silicea terra, Sulphur, Tellurium. Je také možné, že bude třeba miasmatické léčby některou homeopatickou nosodou jako Tuberculinum, Bacillinum a kvůli kočkám bych možná uvažoval i o Toxoplasmě.

Pavla - Re: Re: plíseň

Děkuji moc za rady. Mohla bych Vás ještě poprosit, v jakém množství a po jakou dobu uvedené homeopatické přípravky používat?Zda mám užívat všechny, které jste vypsal nebo pokud nepomůžou jedny tak postupně vyzkoušet další? Děkuji a přeji krásný den

vilcakul - Re: Re: Re: plíseň

Dobrý den, doporučené léky můžete zkusit po sobě, ale zvlášť s odstupem minimálně 1-2 týdnů. Doporučený postup by mohl být např. homeopatikum Suphur C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 5 dní a poté týden počkat na reakci. Při zlepšení lék úplně vysadit nebo snížit dávkování. V případě, že lék nebude mít žádaný efekt, tak můžete zkusit další. Předepsaný homeopatický lék by měl pokrýt svým "obrazem léku" co nejvíce vašich symptomů, doporučuji je proto prostudovat na internetě. Nejlepším řešením by byla návštěva homeopata, zvlášť v případě jestli je indikovaná některá homeopatická nosoda jako Candida albicans, Tuberculinum, Bacillinum nebo Toxoplasma, které musí být předepsány alespoň v potenci C30.

Žolik - Re: Re: plíseň

Dobrý den, chci se zeptat, zda můžu tyto homeopatika použít, když mám plíseň pouze na nehtech na nohou. Canesten mi nezabírá. Děkuji

vilcakul - Re: Re: Re: plíseň

Dobrý den, nejlepší by bylo vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Zkoušet homeopatika jen tak by k ničemu nevedlo. Pro předpis indikovaného homeopatického léku je třeba znát vaše charakteristické symptomy na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Andrea - konstituční lék- vyrušen?

Dobrý den, 22.8.2014 jsem si vzala homeopatem zvolený konstituční lék Natrium muriaticum 200CH (nynější potíže byly vícečetné alergie, dušnost,ucpaný nos, sucho v hrtanu a nose, křeče a bolesti střev diskomfort v pochvě, hemeroidy, v dětství i astma a ekzémy...) Po této dávce jsem vysadila antihistamin (ale není také ani již pyl.sezona), zhoršila se mi rýma hned asi na 4 dny a dušnost, vystoupily hemeroidy asi na den, vyrovnala ale psychika, cítila jsem se jako znovuzrozená, měla plno energie, mohla jezdit na kole, aniž bych se dusila. Homeopat mi však při té první konzultaci říkal tak po 14 dnech vzít znova 200CH, což se mi vzhledem k mému pocitu "létání nad problémy" nechtělo, ale učinila jsem tak tedy znova 4.9. Za 1 den jsem byla nervozní a podrážděná, trvalo to tak 3-4 dny potom opět se mi vracelo, že je krásně na světě, nic jsem neřešila , zase na den podráždění, hněv , znova radost. dušnost, rýma se objevila vždy jen na chvilinku, svědily a pálily mě místa, kde bývaly ekzémy, hlavně loketní jamky a začala jsem být unavená. NIcméně za ani ne týden 9.9. se mi objevilo na 3 dny příznaky něco jako mykoza v pochvě (starý problém , lab.nálezy vždy negat., jen pocity) , 13.9. jsem byla 400km mimo domov a dostavila se horečka, pálení v krku, pocení, slabost, závratě- jak při viroze (tyhle virozy jsem ale mívala také dost často). Jelikož jsem ale byla nucena dojet autem domů takovou dálku a paní v penzionu měla aconitum, tak jsi si jej vzala, nebyla jsem totiž schopna vstát natož řídit, za 2 hodiny po užití jsem byla schopná odjet, jenže byla to potence 30 CH. :-( Chci se zeptat, může se a co kdyby se můj konst.lék tím vyrušil, dá se s tím něco dělat? Mám vzít novou dávku natria m. 200CH? Nyní mám zase rozladěnou dost psychiku, ovšem na chvíli se mi i zase vrátila dušnost, rýma , svědí mě místa , kde jsem měla jako malá ekzémy,teď hlavně podkolenní jamky, a mezi prsty na rukou, křeče ve střevech sem tam, diskomfort v pochvě , jako by to bylo nyní víc dole. Lidé mi říkají, že zářím, ale cítím, že něco slábne. Je tohle všechno známka , že ještě probíhá léčba? Mám strach, že jsem to všechno zničila, vím že natrium fungovalo, po přečtení natria m. jsem se poznala v každé větě, ale nyní si nejsem jistá, protože se mi vrací ty psych. stavy úzkosti, beznaděje....a to mi bylo tak nádherně, na pár hodin ještě sem tam je. Děkuji za odpověď a snad i uklidnění.

vilcakul - Re: konstituční lék- vyrušen?

Dobrý den, nejlepší by bylo ještě trošku počkat, jak se vyvine Váš stav. Homeopatický lék by nebylo třeba opakovat po 14 dnech, měl by se opakovaně podat jen při relapsu, to je návratu symptomů před prvním podáním homeopatického léku. Pokud homeopatická léčba postupuje podle Heringových zákonů, to je od hlavy až po paty, zevnitř ven a vracejí se staré symptomy, tak je to známkou dobře předepsaného homeopatického léku. Pokud by se léčba narušila, tak to poznáte podle toho, že se vrátíte do stavu před podáním homeopatického léku. Pak můžete zkusit znovu užít lék, ale v případě potřeby byste neměla užít jiné homeopatikum ve výšší potenci než C9.

Pavol - Potenciovanie lieku

Prosím o pomer medzi potencoiu lieku uvádzaného D a potenciu udávanou CH. Na mnohých stranách o homeopatii som sa nikde tento pomer nedozvedel. Nemecká literatúra uvádza D na Slovensku sú lieky značené CH.

Ďakujem za odpoveď.

vilcakul - Re: Potenciovanie lieku

Dobrý den, poměr mezi ředěním CH a D je 1:2, takže potence CH1 je D2, CH5 je D10 a CH12 je D24.

Jana - NESPAVOST

Dobrý den,
mám diagnostikovanou masivní tetanii,trpívám ztuhnutím-boletsí krční páteře- šíje a migrénami,které potlačuji léky (panadol extra) a léky na uvolnění kosterního svalstva.Beru 10mg ráno citalec.V poslední době mám problém s usnutím.Lépe řečeno nemůžu vůbec usnout až třeba i celou noc,dostala jsem Rivotril který občasně 1/2 tbl.beru - ten pomáhá,ale nechci ho brát pořád,je prý hodně návykový.Zkoušela jsem bylinkové tinktury a čaje-nepomáhají-zřejmě jsou slabé.Je to vyčerpávající,přes den jsem pak jak v mrákotách..ale v noci opět neusnu..můžete mi prosím poradit nějakou homeopatickou léčbu?
Děkuji moc Jana

vilcakul - Re: NESPAVOST

Dobrý den, s těmito problémy bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Pro předpis indikovaného homeopatického léku je třeba znát vaše charakteristické symptomy na mentální, emocionální a fyzické úrovni.