Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Zánět dutin

Dobrý den, v této indikaci mám dobré výsledky s homeopatikem Lemna minor, v potenci D3, 3x denně 3 kapky. Dále by byla vhodná homeopatická konstituční léčba, která by měla odstranit sklon k těmto potížím natrvalo. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Dalším možným homeopatikem by mohla být Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky na posílení imunity a neutralizaci zánětlivých stavů.

Andrea - Histerie

Dobry den,děkuji za vaši odpověd a chtěla bych se zeptat,kde mohu koupit Tuberkulinum v lekarnach není k sehnani.A to davkovani je jednou za měsic tři kuličky? Děkuji za odpověd

vilcakul - Re: Histerie

Dobrý den, toto homeopatikum se dá koupit v Homeo lékárně Nitra nebo přes internet: www.remedia.at. Užití je 1x 3 kuličky a je třeba minimálně měsíc počkat na reakci organizmu. Při zlepšení se lék opakuje až po návratu symptomů před započetím homeopatické léčby.

Kateřina Volná - Hubnutí po porodu

Dobrý den, ve skoro 40 letech jsem porodila druhé dítě. V těhotenství jsem přibrala 30 kilo a 20 se mi podařilo zhubnout přirozeně stravou a cvičením během roku a půl. Poslední rok mi alevváha stagnuje, ať se snažím sebevíc. Navíc na stehnech a na pažích zadržuji vodu, když zmáčknu kůži, tak se vytváří celulitida. Byl to problém hlavně na konci tehotenstvi. Existuje nějaký homeopatický přípravek, který je na zadržování vody a k podpoře hubnutí?

Gabriela - Borelioza

Dobrý den, velmi mě zaujal článek o homeopatické léčbě boreliozy. Je mi téměř 36 let a mám velmi podobné zkušenosti, jako zmíněná žena ve Vašem článku. Chtěla jsem Vás touto cestou požádat, zda je možné se s Vámi nějak kontaktovat a případně domluvit na léčbě atp.Můj mail je gko@seznam.cz ...Budu vděčná za jakoukoliv informaci. Hezký den.

vilcakul - Re: Borelioza

Dobrý den, léčba boreliózy je samozřejmě možná, více se dočtete v mých článcích na toto téma. Další možnou terapií v této indikaci je gemmoterapie, a to přípravek z pupenů topolu.

Lucia - Opakující se záněty

Dobrý den,
mám dotaz ohledně opakujících se zánětů v těle. Je to asi 6 let zpátky možná i více, kdy mě začaly obtěžovat různé záněty. Mezi první záněty patřily záněty prsu a to konkrétně zanícené cysty v prsou. Zánět vždy propukl před menstruací nakonec mi na imunologii po velmi dlouhém vyšetřování, kdy si mě jinak různí lékaři přehazovali jak horkou bramboru se slovy musíte se s tím naučit žít přišli na to že mám pneumokoka (došlo k jeho přřeléčení). Vše bylo najednou v pořádku zánětlivé a hnisavé výtoky z prsou ustoupily. Postupem času jsme začala trpět na různé angíny a virózy, kdy po přeléčení antibiotiky problémy odezněly, ale často se vracely a co přetrvávalo byla zvýšená teplota 37,0 - 37,9C. Při oznámení lékařce, že mám stále teploty po několik odběrech, které byly ok problém neřešila. Obvodní lékařky jsme vyměnila už 3 a vždy tento fakt ignorují. Na Imunologii jsme s panem doktorem zkusily už Wobenzim a i nějaké autovakcíny a bez výsledku. Akutní problémy se zde vůbec řešit nedají, jelikož objednací doba je až 2 měsíce a problémy většinou odezní a návštěva u něj už není potřebná do té doby. Při posledním onemocnění horních dýchacích cest jsem se seznámila s jednou paní doktorkou, která zároveň pracuje i s homeopatií. Její poslední kůra mi natolik pomohla, že ustoupily i teploty. Celý problém jsme považovala za vyřešený, ale 3 týdny zpět mi zubařka našla nějaký zánět u zubu. Opět trpím teplotami asi týden 37-37,8C (bohužel klasika). Zub se mi začal ohlašovat tak 2 dny zpět, kdy tlačí a pobolívá hlavně když teplota stoupne. Momentálně mě už ale netrpí přímo zub věřím že to zubařka vyřeší nějakou léčbou antibiotiky bohužel. Ale můj dotaz směřuje existuje nějaký způsob jak se opakujích zánětů v těle zbavit? Proč se neustále vracejí? Nejdříve to byly záněty prsou, možná i nějaké gynekologické záněty tím už si nejsme jistá, pak následné a časté angíny, záněty dutin, občas zánět zubu a od poslední angíny (nebo zarudlých a bolavých mandlí) je to už asi 3 měsíce zpátky a mám zase zánět zubu. Je mi jasné že teploty, které mě trápí už tak dlouho jsou způsobené právě záněty. Ale velmi ráda bych se těchto obtíží zbavila:( je to už tak dlouho a mě je teprve 24 let. Celý život přede mnou:) a já jej nechci proležet v posteli s nožičkama nahoře.
Děkuji za reakci

vilcakul - Re: Opakující se záněty

Dobrý den, odpověď je nasnadě, všechny vaše problémy se budou vracet a časem zhoršovat, protože jste nebyla vyléčena. Vaše symptomy byly vždy jen potlačeny alopatickou medicínou, příznaky vymizely, ale k opravdovému vyléčení nikdy nedošlo. Homeopatie na rozdíl od alopatie léčí příčinu tohoto stavu a ne následky. Doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, která vám zabezpečí zdravý život na několik desetiletí.

AB - Zrohovatělá kůže na patách

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali vůbec existuje možnost homeopatické léčby tohoto problému. Kůži na patách mám již od dětství velmi silnou, někdy i půl cm. Po sebešetrnějším mechanickém odstranění nastává bolestivé popraskání až "do masa", což je docela bolestivé při každém došlapu, a navíc ještě vzroste intenzita narůstání nové nevzhledné vrstvy. Mazání a zábaly pomáhají jen na několik hodin. Tento problém je u mne dědičný, trpí jím můj otec a jeho matka. Děkuji velice za odpověď!

vilcakul - Re: Zrohovatělá kůže na patách

Dobrý den, v tomto případě je potřeba vyšetření u homeopata a předpis indikovaného homeopatického léku podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Pak je možné, že se váš stav zlepší k normálu a bude udržitelný několik roků.

AB - Re: Re: Zrohovatělá kůže na patách

Děkuji za odpověď.

Magdaléna - Hubálková

Dobrý den,
prosím Vás o přesný zdroj článku Homeopatická terapie v těhotenství a Doporučená homeopatická terapie během porodu. Chtěla bych tyto články použít v bakalářské práci.

Děkuji. Hezký večer. Hubálková

vilcakul - Re: Hubálková

Zdroj článku: Homeopatická terapie v těhotenství dr. Tóth János, A Homeopátia kézikönyve 1.
překlad © 2009 vilcakul.extra.hu
Zdroj článku: Doporučená homeopatická terapie při porodu - Dr. Ördög János (porodník-gynekolog), Homeopátiás protokoll-javaslat szülõszobai eseményekhez
překlad © 2007 vilcakul.extra.hu
MM Sabina juniperus: Dr. Ernest Albert Farrington (1847-1885) - USA
Clinical Materia Medica, 1897
překlad (c) 2006 homeopatie.ivories.cz

Landovská - Kde lze sehnat

Dobrý den, potřebovala bych koupit MYRISTICA SEBIFERA D3 a posléze i HEPAR SULFURIE . Můžete mi poradit, kde je mohu sehnat? Vím, že první se má užívat 2y denně 1 dávkato je ale kolik?) po dobu 5-8 dnů. U toho druhého si nejsem jistá, jak používat. Děkuji Landovská

vilcakul - Re: Kde lze sehnat

Dobrý den, tato homeopatika můžete objednat z Homeo lékárny Nitra, kontakt najdete v Seznamu lékáren. Dále je můžete objednat přes internet z www.remedia.at nebo z Heliosu. Samozřejmě v tomto případě je potřeby cizího jazyku a homeopatika budou o něco dražší než u nás, plus poštovné.

Míla - Akné nebo furunky na obličeji

Dobrý den, potřebovala bych poradit s opakujícími se kožními problémy v obličeji - dělají se mi podkožní hnisavé boláky, které se velmi dlouho hojí a samy nikdy neprasknou. Jsou bolestivé na dotyk, někdy se "hlásí" bodavými bolestmi. Zkoušela jsem Apis, Hepar sulphur a žádné zlepšení se bohužel nekonalo. Moc děkuji předem za odpověď, jsem už zoufalá.

vilcakul - Re: Akné nebo furunky na obličeji

Dobrý den, v tomto případě je potřeba vyšetření u homeopata a předpis indikovaného homeopatického léku podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Pak je možné, že se váš stav zlepší k normálu a bude udržitelný několik roků. Dalším možným řešením by mohla být křemelina, která je schopná zlepšit kožní defekty. Byla schopná léčit ichtyózu, což je v tomto ohledu slovo do pranice.

Lída Hamplová - zelený zákal

Dobrý den, již několik let musím užívat oční kapky na snížení nitroočního tlaku, ten ale dosti kolísá. Oční lékařka mi teď předepsala silnější dvousložkové kapky Duotrav. Zjistila i začínající šedý zákal.Můžete mi prosím poradit, které homeopatikum by mi mohlo pomoci. Děkuji.

vilcakul - Re: zelený zákal

Dobrý den, v tomto případě je potřeba vyšetření u homeopata a předpis indikovaného homeopatického léku podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Pak je možné, že se váš stav zlepší k normálu a bude udržitelný několik roků.

Stanislav - zvonenie v ušiach /tinitusú

Prosím Vás, je homeopatikum aj na liečenie /zmiernenie/ intenívneho zvonenia v oboch ušiach.
Ďakujem