Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Těhotenská cukrovka

Dobrý den, ano tato cukrovka se v mnohých případech dá léčit homeopaticky, doporučuje se kontituční homeopatická léčba nebo symptomatický lék Syzigium jambolanum v potenci D5, 3x denně 5 kapek.

Martin - Rada

Martin: Dobrý den! Prosím, můžete mi poradit, co znamená na některých homeopatikách označení CH5,CH9, CH15 a CH30? Každá lékovka má jinou barvu, všechny mají gra.4g a všechny stojí stejně. V čem se tedy liší a které si mám koupit? Děkuji za radu!

vilcakul - Re: Rada

Dobrý den, písmeny CH se označuje centezimální ředění 1:100, číslice za písmeny nám říkají kolikrát bylo toto ředění vykonáno, u 5 - 5x, u 15 - 15x a 30 - 30x. Počet ředění odlíšuje tyto homeopatika hloubkou svého účinku na pacienta, nízké potence se podávají většinou na drobné fyzické potíže 3x denně, po dobu 1-2 týdnů. Vyšší potence CH30 nebo CH 200 se používají na mentální potíže a užívají se jen jednou a pak se čeká 1 měsíc na reakci organizmu. Další dávka se podá při relapsu, to je při návratu symptmů před podáním homeopatického léku.

Baruna - homeopatika

dobry den prosím vas uchovávám homeopatika (kuličky) v ledničce,,,je možné jejich znehodnocení nebo li plísen? jsou divně cítit jakoby sladké,,, a nevim zda ,mohu synovi podat:( dekuji za odpověď,,,Nováková

vilcakul - Re: homeopatika

Dobrý den, homeopatika se nemusí skladovat v ledničce. Mohou být v suchu a temnu, mimo vlivů všech možných záření. Kuličky jsou sladké, protože jsou z mléčného cukru a děti je mlsají bez problémů.

Pavlína - Rakovina slinivky s metastázami do plic

Dobrý den,
maminka (73) mi onemocněla rakovinou slinivky a už má i malá ložiska na plících..Je i diabetička a dostává inzulín v infuzích..Je slabá..Mohla by užívat nějaký homeopatický lék a jaký? Děkuji moc za odpověď...Pavlína

vilcakul - Re: Rakovina slinivky s metastázami do plic

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Homeopatika je vhodné užívat v tomto případě jen v nízkých potencích. Dále by byly vhodné i jiné alternativní terapie např. graviola, čínské houby jsou velmi vhodné v této indikaci a mám s nimi dobrou zkušenost.

Eva - Anémie

Dobrý den , dcera 2 roky trpí nedostatkem železa. Paní doktorka mi předepsala už 2 druhy kapek železa,ale ani za nic je do ní nemůžu dostat,protože jí to vůbec nechutná. Pozná to v jídle i v pití - pak nechce pokračovat dál v jídle. Můžete mi prosím doporučit nějaké homeopatikum na anémii ,pokud tedy existuje. Moc děkuji.

vilcakul - Re: Anémie

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. V tomto případě je vhodné dlouhodobé užívání homeopatika Ferra phosphorica v potenci D5, dále je vhodné podávat melasu, 3x denně 1 čajovou lžičku.

Klára - Zalehlé ucho

Dobrý den, jsme právě na dovolené u moře. Manželovi zalehlo při potápění ucho a pořád v něm i při vysušení vatovými tyčinkami cítil vodu, dnes ráno se vzbudil s bolestí ucha, pravé tváře a oka, stěžuje si na tupou bolest těchto částí. Nějaká homeopatika mám sebou, podala jsem mu nux vomicu ch 9. Můžete mi poradit jak dál? Moc děkuji.

vilcakul - Re: Zalehlé ucho

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. V těchto případech je třeba myslet na hlavní akutní léky: Aconitum napellus a Belladona.

Bronislav - symptomatická léčka

Dobrý den, existuje kniha o symptomatické homeopatické léčbě?
Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: symptomatická léčka

Dobrý den, existuje hodně knih o homeopatické symptomatické léčbě, jsou také všechny homeopatické repertoria.

Míša - Jídlo a prdíky

Dobrý den,
mohu podávat Ondráškovi(3 měsíce) h.lycopodium clavatum,když poslední dobou nemá moc chut k jídlu a taky ho hlavně od jídla ruší prdíky?
Na prdíky jsem používala dle homeop.směs 4 homeopatik a nic moc výsledek,tak bych ráda zkusila něco jiného a hlavně,jak jsem psala,poslední týden nejí jako dřív..
Moc děkuji za odpověd

vilcakul - Re: Jídlo a prdíky

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky je vhodné homeopatikum Lycopodium clavatum a na chuť k jídlu mám dobrou zkušenost s homeopatikem Alfalfa v potenci D5.

Martina - Hubnutí; chronická cystitida

Dobrý den,
dost často trpím zánětem močového měchýře, bohužel už to mám chronické a chci se obrátit na homeopatii s prosbou o pomoc. Chci to vylečit na dlouhou dobu, a ne jen antibiotiky. Také bych potřebovala zhubnout 5 až 10 kilo a sportem naopak přibírám. Lze mi nějak pomoct?
Mnohkrát děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Hubnutí; chronická cystitida

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Hlavním lékem chronické cystitidy je Staphisagria a mnoho dalších homeopatik.

Lenka - Oči

Dobrý den, už cca rok mám problém s tím, že ráno nebo v průběhu noci nemohu otevřít oči. Strašná bolest. Na očích není nic vidět, žádné zarudnutí ani zahnisání, snad jen vaky pod očima. Oční mi diagnostikovala suché oči a doporučila kapky a gel k zakoupení v lékárně. Potíže se zmírnily, ale nevyléčily. Také jsem cca před rokem začala užívat euthyrox na podporu funkce štítné žálzy. Prosím, zda existují nějaká homeopatika, která by mě suchosti očí zbavila?
Děkuji.

vilcakul - Re: Oči

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepíše podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Jarka - Ukrutná bolest hlavy při sexu

Dobrý den, je mi 55 let,mám pravidelný menses i sex, avšak před týdnem se poprvé objevily při sexu hrozné bolesti hlavy. Bolest začíná vždy ve chvíli, kdy se blíží orgasmus, od spánku do čela, je k nevydržení, pocit, že se mi rozskočí hlava, takže je po orgasmu a samozřejmě mám obavy, aby se mi něco nepřihodilo. Aspirin před aktem, jak radí některé články, mi nepomohl. Prosím o radu,jaký by byl vhodný homeopatický lék, jak užívat. Děkuji Vám.