Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Veronika - Nespavost miminka - 5 měsíců

Dobrý den, mohla bych podávat nějaké homeopatikum svému skoro 5-ti měsíčnímu synovi, ke kterému v noci vstávám tak po 30- 60 minutách? Do 3. měsíce spal klidně i 8. hod a usínal sám, nyní vyžaduje chování. I přes den špatně spí, je stále dřáždivý, vzbudí ho sebemenší zvuk. Večer když ho uspím na rukou a přendám do postýlky, tak je za chvíli vzhůru a celé nanovo ... V noci ho uklidní někdy dudlíček, někdy chce napít čaje, někdy vyžaduje mlíčko, ale většinou v náručí. Přes den je pak podrážděný z nevyspání a já už také :)

vilcakul - Re: Nespavost miminka - 5 měsíců

Dobrý den, tato změna je možná způsobena očkováním, které asi dítě absolvovalo. Dalším možným důvodem mohou být zoubky, které tlačí dáseň a jsou pro dítě bolestivé. Dítě je podrážděné, nespí a chce se chovat v náručí. Někdy se u těchto pacientů objevuje i průjem podobný špenátu. V tomto případě bych doporučil homeopatikum Chamomillu vulgaris v potenci C9, 3x denně 3 kuličky rozpustit v trošce vody a na umělé lžičce podat miminku do pusinky. Doba užívání 5 dní, poté lék vysadit nebo v případě potřeby nejdříve snížit dávkování na 2x denně, pak 1x denně. Jestliže během 5 dní dojde k výraznému zlepšení stavu dítěte, tak můžete vysadit homeopatikum hned. Kůru je možné v případě potřeby zopakovat. Lék by se neměl užívat déle než 14 dní, jestli během této doby nedojde ke zlepšení, tak je potřeba jiného indikovaného homeopatického léku a raději vyhledejte homeopata.

Eva - Expirační doba homeopatik

Moc prosím o radu. Moje dcera bude očkována a objednala jsem si pro ní přes svou homeopatku potencované vakcíny (konkrétně na Infanrix-IPV+Hib). Přišlo mi odsypané potřebné množství v pytlíčkách a já se homeopatky zeptala, jakou mají exp. lhůtu, když to tam není napsané. Bohužel jsou prý prošlé, ale nemusím se vůbec bát, že by i svému dítěti to klidně dala!! Já se však bojím a to hodně, poněvadž jde o lék malému, půlročnímu kojenci. Já nikdy nepoužívám prošlé léky, doma hlídám lékárničku a prošlé hned nosím ke zlikvidování do lékáren..Prosím, mylsíte, že to mohu použít nebo ne? Máme jít na očkování za 14 dní a toto mi udělalo čáru přes rozpočet, protože se již nestihnou objednat jiné v záruce! Nebo myslíte, že to mohu dceři dát, že se nic nestane a také že homeo pomohou tak, jak mají???
Moc děkuji za brzkou odpověď.

vilcakul - Re: Expirační doba homeopatik

Dobrý den, expirace léků je daná ze zákona a většinou je doba expirace 5 let. Takže v případě, že jste dostala homeopatika v pytlíčkách, tak to ještě nemusí znamenat, že jsou prošlé neboli neúčinné. I tyto homeopatika můžete podat a měly by fungovat stejně jako ty, co byly teď vyrobené. Další rozdíl je v tom, že homeopatika neobsahují žádné chemické látky, které by podlehaly rozkladu nebo by byly jinak činné, takže jsou účinné jako homeopatikum i po době expirace. A také nemají žádné vedlejší účinky v tom smyslu, že se jedná o velmi zředěné léky, ve kterých je neměřitelné množství účinné látky.

silva - uzkosti

mám aritmii a lečim se i na panickou uzkost,jaky leky bych mohla uživat?děkuji za odpověd

vilcakul - Re: uzkosti

Dobrý den, jelikož se jedná o komplexní problém na všech úrovních, tak bylo vhodné vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Vhodný indikovaný lék můžete být předepsán jen podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocioníální a fyzické úrovni.

Michal - ankylozující spondylitida (bechtěrev)

Dobrý den léčím se již 10 let ale stále mě trápí bolesti v křížových kostech, mohla by pomoct homeopatická léčba ? a jestli ano na koho se obrátit v Brně. Děkuji.

vilcakul - Re: ankylozující spondylitida (bechtěrev)

Dobrý den, tento stav je ovlivnitelný homeopatickou léčbou, při správně vedené léčbě se dá dosáhnout výrazné zmírnění potíží. Znám několik pacientů, kteří díky homeopatií dokázali normálně fungovat s touto diagnózou. Homeopata v Brně najdete v "Seznamu homeopatů". Vybrat si musíte vybrat sama podle referencí na některého homeopata, já to nemohu posoudit.

Vera - kyčle

Dobrý den, dcera má 4 měsíce, je plně kojená. Při kontrol¨ách kyčlí má stále nedorostlá jadýrka. Dá se to zlepšit homeopatickou léčbou? Děkuji

vilcakul - Re: kyčle

Dobrý den, určitá možnost léčby by tu byla s homeopatikami v nízké potenci ze skupiny Calciových solí, další možností jsou tkáňové soli. Samozřejmě záleží i na příčině tohoto stavu, která může zavinit tento stav a nemusí být ovlivnitelná homeopatickou léčbou.

Dana - Falešná březost

Dobrý den, poraďte prosím, jaký lék mám dát naší fence, která má zvětšené prsní žlázy a malinko jí teče mléko. Štěňata nečeká. Může jít jak o falešnou březost, tak o zánět? Hledala jsem v knížkách, našla jsem léky Phytolacca, Lac caninum, Pulsatilla,.... Potence by měla být 30 CH a výš? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

vilcakul - Re: Falešná březost

Dobrý den, uvedené léky se používají v této indikaci, takže nezbývá nic jiného než vybrat nejpodobnější stavu fenky a podat ho. :-)

Nějaké info najdete v následujícím článku na odkazu, když ho nakopírujete do internetového prohlížeče: http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=251

Dáša - KURDLIPID

Dobrý deň,prosím ,viete mi poradiť,kde sa dá zohnať tento liek?
Dakujem.

vilcakul - Re: KURDLIPID

Dobrý den, když mi pošlete svůj email, tak Vám mohu napsat podrobnější info.

Markéta - nechutenství

Můžete mi prosím poradit, mám 4 leté dítě a trpí velkým nechutenstvím.
děkuji

vilcakul - Re: nechutenství

Dobrý den, v tomto případě by nezaškodilo vyšetření dítěte a stanovení diagnózy, tedy hlavně příčiny tohoto stavu. Jestli se jedná o psychický problém, tak je řešitelný homeopatií a proto byste měla s dítětem vyhledat homeopata.

Adéla - Bakterie v moč. trubici

Dobrý den, doporučil by jste mi nějaká homeopatika na bakterie v močové trubici?konkrétně enterococcus faecalis..antibiotika mi nezabrala, pořád mě pálí v moč. trubici.Děkuji adéla

vilcakul - Re: Bakterie v moč. trubici

Dobrý den, tyto potíže má vícero homeopatických léků, takže nejlepší by bylo vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Symptomaticky bych myslel na homeopatické léky: Arsenicum album, Berberis vulgaris, Camphora, Cannabis sativa, Cantharis vesicatoria, Mercurius solubilis, Mercurius corrosivus, Nux vomica, Prunus spinosa, Silicea terra, Sulphur sublimatum, Thuja occidentalis a další.

Zuzle K - 3 leté dítě slintá..

Dobrý den, 3 letý syn slintá jako kojenec, musím ho pořád převlékat, existuje nějaká pomoc v rámci homeopatie? Moc děkuji za odpověď

vilcakul - Re: 3 leté dítě slintá..

Dobrý den, tento stav by potřeboval vyšetření u homeopata a předpis indikovaného homeopatického léku podle charakteristických symptomů dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky mě napadá homeopatikum Mercurius solubilis, které má v obrazu léku velké slinění, zápach s úst, s otiskem zubů na jazyku. Tento typ je jako "lidský teploměr" - reaguje na každou změnu teploty, ať už k teplu nebo chladu. Ale podle jednoho symptomu bych nedoporučil homeopatický lék, na to je to málo informací pro předpis.