Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Hanka - Zánět uší, snížený sluch

Dobry den, asi pred 3tydny prodelala dcera soucasne zanet stredniho ucha na obou ouskach.Obe ji pichly.Po vyleceni bylo vse ok,ted dostala rymu,ktere se nemuzeme zbavit,ale s tim prisel i zhorseny sluch.Je nejake homeopatikum,ktere by nam mohlo pomoci?
Pediatra homeopata zde nemame.dekuji H.

Renata - Bolest v krku

Dobrý den, prosím Vás je nějaký homeopatický lék na bolet v krku? Vyloženě něco, co by pomohlo?
Děkuji Renata

Jarmila - Acidum phosphoricum

Dobry den, zhruba pred rokem jsem si vybrala podle informaci na vasich strankach acidum ph. 15C jako lek na padani vlasu (velmi se vidim v obrazu tohoto leku). Vlasy opravdu prestaly padat a zhoustly. Po nekolika mesicich se padani znovu objevilo a lek uz nezabral, i kdyz jsem zkusila i vyssi potenci (30C). Celkove si pripadam velmi vycerpana, vyhubla, nemysli mi to, a mam lehce snizenou imunitu. Je mozne, ze jsem naopak mela zkusit nizsi potenci nebo muze mit vypadavani vladu tentokrat jinou pricinu a je potreba jiny lek? Moc dekuji za odpoved.

Zuzana - Syzygium cumini

Dobrý den, mám těhotenskou cukrovku. Nic dramatického, při testu byla zvýšena hladina jen při odběru na lačno. Sehnala jsem si Syzygium cumini D6, i když jsem poptavala Syg.jambolanum, znamy mi přivezl cumini, prý je to to stejné, říkali v lékárně. Je to pravda? Děkuji mnohokrát za odpověď. Jsem s pozdravem

Zdena - carcinosinum

Dobrý deň,

ako užívať carcinosinum v prípade problémového správania sa detí. Je vhodné užívanie dlhodobé? Po troch razoch /3 gulička ta týždeň/nastalo len čiastočné zlepšenie a to na cca 3 dni, potom sa stav vrátil. Ďakujem za odpoveď.

Z

renata - neurogenní tetanie

Dobrý den, prosím o radu ...
Již 20 měsíců mám diagnostikovanou neurogenní tetanii (brnění celého těla, vnitřní třes, napětí v těle, pocity strachu, nechodím sama, bolesti hlavy, slabost těla,....). Tyto problémy mě drží celou dobu, bez jediné přestávky. Veškerá prodělaná vyšetření negativní, nález na krční páteři. Prosím, dá se u této diagnozy pomoci homeopatiky? Děkuji moc za Vaši odpověď.

josef - plisen nohou a nechtu

dobry den chtel bych se zeptat jaky homeopaticky pripravek na plisen nechtu a kuze na chodidle

Zdeněk - ASHWAGANDHA

mohu podávat ASHWAGANDHA indický ženšen i psovi?

Marie Kršková - 20ti měsíční syn nechodí

Dobrý den,
syn 20 měs.,nechodí,Jinak šikovný,mluví ve větách, jemná motorika funguje..
Vývoj v hrubé motorice ze začátku velmi dobrý,od 7,5měs. na kolínkách - houpání.Potom přešel na plazení a od té doby to vypadalo, že nikdy na kolínkách nebyl.Zadeček mu padal do strany..od 10.měs. jsme cvičili Vojtovu metodu, po 2 měs. propuštěni,od listopadu opět cvičíme.
Sledován na neurologii, bez neurolog. nálezu, reflexy dobré.
Očkován 3 dávky hexy + 3+1 Prevenar. Poslední přeočk. hexou odloženo.
Vývoj jde dopředu,ale pomalu.
Lezt začal ve 12,5měs., sedl si ve 13 měs., postavil se ve 14. měs, v 16. začal obcházet nábytek, v 19,měs. posouvá židli před sebou.
Děkuji za názor - či pomoc
Nenapadlo mě, že by to mohlo souviset s očkováním....teď se můj názor změnil..
Děkuji moc
Marie Kršková

Marie Kršková - 20ti měsíční syn nechodí

Dobrý den,
syn 20 měs.,nechodí,Jinak šikovný,mluví ve větách, jemná motorika funguje..
Vývoj v hrubé motorice ze začátku velmi dobrý,od 7,5měs. na kolínkách - houpání.Potom přešel na plazení a od té doby to vypadalo, že nikdy na kolínkách nebyl.Zadeček mu padal do strany..od 10.měs. jsme cvičili Vojtovu metodu, po 2 měs. propuštěni,od listopadu opět cvičíme.
Sledován na neurologii, bez neurolog. nálezu, reflexy dobré.
Očkován 3 dávky hexy + 3+1 Prevenar. Poslední přeočk. hexou odloženo.
Vývoj jde dopředu,ale pomalu.
Lezt začal ve 12,5měs., sedl si ve 13 měs., postavil se ve 14. měs, v 16. začal obcházet nábytek, v 19,měs. posouvá židli před sebou.
Děkuji za názor - či pomoc
Nenapadlo mě, že by to mohlo souviset s očkováním....teď se můj názor změnil..
Děkuji moc
Marie Kršková

tibbis - rakovina prsu

dobrý den.Dá se prosím léčit homeopatiky taky zhoubný nádor prsu a jaké homeopatika se pro tuto léčbu používají.(název)Máte nějaké osobní zkušenosti s léčbou této nemoci?

Monika Bouzková - CHRONICKÁ RÝMA

Dobrý večer,
moje čtyřletá dcera má ode dvou let chronickou rýmu. Ve dvou letech jí dělali alergo testy, vyšly pozitivní asi na 5 věcí, hlavně roztoči, peří, pes, ambrosie. Ale prý u takto malých dětí to ještě nic neznamená, uvedla pediatrička. Dcera je velmi často nemocná, většinou se jedná o virózy, teploty se zvracením, ale prodělala i zánět průdušek, měla hemofyla, záněty středního ucha, neštovice...
Loni v lednu byla skoro hluchá, měla oboustranný zánět středního ucha. Díky podávání homeopatik byl průběh zcela bezbolestný, ale velmi se jí zhoršil sluch a do normálu se dostal až po dvou měsících. Od té doby mě doktoři tlačí k vytržení nosní mandle. Před týdnem ji opět vyšetřovala doktorka z ORL a už i ona, ačkoliv byla jediným lékařem, který chtěl s trháním mandlí vyčkávat, mi vytržení doporučila, protože chronická rýma stále trvá a sluch v levém oušku je trochu zhoršený. Dcera má velmi často prostě jen ucpaný nos, respektive většinou jen jednu dírku, ale i když se vysmrká úplně do čista, stejně jsou dírky jakoby ucpané, že nemůže volně dýchat a tak dýchá stále jen pusou. Četla jsem o Lemna Minor, myslíte, že by toto homeopatikum mohlo pomoci? A pokud ano, poradíte prosím jak dávkovat a jak dlouho užívat? A ještě poslední dotaz, pokud by byl lék v potenci D, je možné jej u Vás objednat? Předem děkuji za odpověď, Monika Bouzková

vilcakul - Re: CHRONICKÁ RÝMA

Dobrý večer, v tomto případě je možné použít symptomaticky homeopatikum Lemna minor v potenci D3, 3x denně 5 kapek. Myslím si, že ta velká nemocnost může být i zaviněna očkováním, po němž se většinou objeví Vámi popisované symptomy. Konstitučně jsem dost často řešil tyto problémy homeopatikem Pulsatilla, které má také Vámi popisované symptomy a také onemocnění po přechodu dítěte do školky, kdy je odloučeno od matky a díky nemocnosti dosáhne toho, že může být s matkou, tak jako předtím. Dále jsem používal homeopatikum Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 8 kapek na posilnění imunity dítěte, což se s tímto homeopatikem celkem dařilo. Jestli je nemocnost vyvolaná očkováním, tak by bylo vhodné projít detoxikací očkování podle metody dr. Tinuse Smitse, jak to popisuji ve článcích na mé stránce. Samozřejmě pro výběr indikovaného homeopatického léku by bylo nejlepší vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu dítěte. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Obraz léku Pulsatilla je o dítěti, které je jemné a potřebuje hodně podpory od matky. Má rádo rodinu, společnost a může být dost plačtivé a tak se dožadovat věcí. Může mít proměnlivou náladu, proměnlivé symptomy. Ta proměnlivost je dost charakteristická a může být dost rychlá, třeba změna nálady z hodiny na hodinu. Výtoky jsou většinou vodnaté, ale mohou být také proměnlivé až do žlutá. Bližší popis a více informací o tomto léku najdete určitě na internetu. Mně se s tímto lékem podařilo vyléčit nejednu těžkou alergii.

Iva - Subakutní zánět štítné žlázy

Dobrý den. Již čtvrtý týden mám problémy se štítnou žlázou. Lékaři zjistili subakutní zánět. Léčili mě antibiotiky deset dní. Ty nezabraly. Nyní beru třikrát denně ibalgin a betablokátor na zpomalení srdce. Kromě krku mě bolí celé tělo a je to opravdu unavující. Existuje některé homeopatikum, které by můj stav zlepšilo?

Nikola - nesnášenlivost léků

Dobrý den, chci se zeptat, roky jsem se léčila alternativně. někdy to na mně bylo moc, psychika se zhoršovala. V posl.době mi dělala poměrně dobře homeopatie a Bachovy esence, apod., ale začalo to na mně působit stále silněji, snesla jsem menší a menší dávky. Měla jsem nad tím poměrně kontrolu, ale časem i jediná kapka do vody způsobovala obrovské reakce. vše mi ordinovala homeopatka. Objevily se velké úzkosti, apod. Musela jsem to přestat brát. Po čase jsem se obrátila k antidepresivům, ale bohužel reakce jsou podobné jako u léků, velmi malé dávky - třeba i desetinové proti min.doporučené dávce mi způsobují velké reakce. Kdysi jsem je brala a pomáhaly, ale to jsem nedělala alternativu :-) Co s tím? Předpokládám, že nebrat vůbec nic, ale to nevím, jestli moje psychika zvládne /fobie, strachy/. Je teda pravda, že vše se zhoršilo hlavně v alternativě po vysazení antidepresiv před lety. Dělali mi nějaké zákl.krevní testy a tam se zatím prokázala jen alergie. Děkuji za radu.

Roman Krajčiřík - Zub

Dobrý den,asi před třemi roky mi byla provedena resekce kořenového hrotu u zubu,ale stale se mi tam tvoří zánět neboli píštěl z které vytéká hnis byla mi doporučena druhá resekcecož je zase rozříznutí dásně a vyčištění,dalo by se toto řešit pomocí homeopatik popř jakými děkuji

Olga - myomy, endometrioza

Dobrý den, prosím o radu, dcerka má endometriózu a myomatozu, lékař nevybíravým přístupem ji zdělil, že už nebudu mít miminko. Je možná léčba homeotatická. Moc děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: myomy, endometrioza

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledání homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

tereza - prodim poradite mi?

Dobrý den prosím o radu .dcera 5 měsíců špatně usíná vždy před usnutim 45 minut pláče moc a v noci se navíc budí pořad pláčem a vstává ve 4 ráno a už nechce spát ,je vhodná pro ní sedalia? A syn 4,5 let málo jí, spíš nejí než jí ,je často nemocný na chlazený možná i z toho důvodu že nemá vitamíny když málo jí.. Jsou nějaká homeo na lepší chuť k jídlu ? Moc vám děkuji

vilcakul - Re: prodim poradite mi?

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledání homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.