Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: migrena a alergia

Dobrý den, váš stav vyžaduje komplexní vyšetření a předpis jednoho indikovaného homeopatického léku. Tento stav je schopen vyléčit jeden homeopatický lék, jen musí být předepsán podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Proto doporučuji navštívit homeopata a požádat ho o léčbu.

vilcakul - Re: Otočený režim

Dobrý den, pro předpis homeopatika by bylo vhodné vědět, co tuto změnu vyvolalo? Jinak by mohla být vhodná Calcarea carbonica, která pokrývá všechny 3 symptomy. Zkusit ji můžete v potenci C9, 3x denně 3 kuličky rozpustit v trošce vody na umělé lžičce, po dobu 5 dni.

Broněk - AVENA SATIVA

Dobrý den, prosím je možné použít homeopatikum AVENA SATIVA na podporu odvykání závislosti na alkoholu? Případně v jakém ředění a jak často užívat? Děkuji za radu. Broněk

vilcakul - Re: AVENA SATIVA

Dobrý den, tento prostředek se používá formou tinktury a to tak, že se nakápe 5-15 kapek do sklenice horké vody a tento čaj se vypije. Užití je 4x denně. Další možností je přidání ovesné tinktury do alkoholu, takže ji dotýčný užívá s alkoholem a ten mu postupem času přestane chutnat. Samozřejmě tyto postupy vyžadují velkou dávku trpělivosti a porozumnění. Dalším vhodným prostředkem k odvykání závislosti na alkohol může být i důbová kůra.

Fanda - Zahlenění ústí krku

Dobrý den, asi rok se mi stále vytváří hled v ústí krku, který neustále polykám. A asi ve stejnou dobu jsem začal v noci chrápat. Myslím, že je zde přímá souvislost. Co s tím mohu dělat?
Děkuji za odpověď!

S pozdravem Fanda

vilcakul - Re: Zahlenění ústí krku

Dobrý den, souvislost mezi těmito symptomy určitě je, proto byste měl vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla sklon k vytvaření hlenu v hrdle i chrápání odstranit nebo výrazně zmírnit.

Blanka - různé potíže

Po ozáření hypofýzy z důvodu prolaktinomu nedostatek estrogenů, nefungující šť.žláza, nadledvinky, špatná poševní imunita, bronchitida, krční lymfat.uzlina, úzkost, nespavost, nemožnost usnout, po spánku neodpočinutá, dostanu prosím nějaké doporučení na homeoléky a co léky klasické na šť.žlázu a nadledviny užívat? Děkuji

vilcakul - Re: různé potíže

Dobrý den, přestože popisujete různé potíže, tak mají jediného jmenovatele, a to je Váš stav. V homeopatií je třeba komplexního přístupu a jedním konstitučním homeopatickým lékem se dají vyléčit všechny obtíže pacienta, i když na první pohled spolu nesouvisí. Proto Váš stav potřebuje homeopatické vyšetření, protože indikovaný homeopatický lék se dá předepsat jen podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

Lucie - Carcinosin

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda homeopatický lék Carcinosin může zvýšit riziko rakoviny v těle, když je vytvořen z buněk karcinomu prsu? Máme historii rakovin v rodinné anamnéze a od homeopatičky mi byl doporučen lék Carcinosin.
Proto by mě zajímalo, zda může tento lék nějakým způsobem negativně ovlivnit výskyt rakoviny v těle a zda jeho pravidelným užíváním můžu u sebe zvýšit riziko rakoviny nebo přímo její bujení.
Moc děkuji.

vilcakul - Re: Carcinosin

Dobrý den, tento lék je indikovaný právě v případech rodinné anamnézy rakoviny v rodině. Homeopatický lék je vyroben ze sterilních vzorků nemoci, do homeopatika je přenesena jen informace o nemoci, takže o to byste neměla mít obavu. Carcinosin se nedoporučuje podávat ve vysoké potenci, doporučuje se začít s potenci C30, 1x týdně 3 kuličky, která dokáže stimulovat organizmus a imunitu. Samozřejmě dávkování může být upraveno podle potřeby, zase platí zásada, že čím řidčeji je homeopatikum podáno, tím lépe. Podání tohoto léku má největší význam v prevenci u pacientů s rodinnou anamnézou rakoviny.

Jarka - OCP

Dobrý den,
můj 9letý syn se před 2 lety začal léčit s tiky(rivotril, medorisper). Nadále je úzkostný, neklidný, nervózní, má nutkavé myšlenky. Nyní nasazen Zoloft. Jaká homeo by byla vhodná.Je to dítě pečlivé, inteligentní, bojácné.Děkuji mnohokrát.

vilcakul - Re: OCP

Dobrý den, tento problém potřebuje komplexní vyšetření a následnou homeopatickou léčbu pod vedením zkušeného homeopata, proto doporučuji navštívit homeopata a požádat ho o léčbu. V tomto případě může být vícero příčin tohoto stavu a tu je třeba zjistit. Poté se léčba přizpůsobuje tomuto faktu nebo se zaměří symptomaticky na podporu zlepšení celkového stavu. V pozadí těchto obtíží mohu být i vedlejší účinky vakcinace, vedlejší účinky alopatických léků a proto bych co nejdříve začal s homeopatickou léčbou, aby bylo alopatické zatížení organizmu, co nejdříve zmírněno.

evyk - imunita u kojence/ noční probouzení

Dobrý den,

můžete mi prosím poradit, zda je osciloccocinum vhiodné i pro kojence? Synovi je 8 měsíců, je stále zahlenený, má ucpaný nos, v noci ho to budí, škrábe si obličej a mne oči, občas kašle....nemůže se zbavit virózy. Pomohlo by osciloccocinum? nebo něco jiného? Pask jsem se ještě chtěla zeptat, zda by se dalo podat něco na noční probouzení, syn se vzbouzí mnohokrát za noc a uspí ho jedině kojení, jinak brečí. Děkuji předem za radu

vilcakul - Re: imunita u kojence/ noční probouzení

Dobrý den, stále se dokola opakující otázka, na niž zvyknu doporučit homeopatikum Chamomilla vulgaris v potenci C9, 3x denně 3 kuličky, po dobu 1-2 týdnů. V případě zlepšení nebo zhoršení stavu je třeba homeopatikum okamžitě vysadit, aby nedošlo k předávkování homeopatikem. Na imunitu bych doporučil jako obvykle homeopatikum Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů, potom 1-2 týdny pauza. Kůra se může zopakovat v případě potřeby každý měsíc, nebo je dobré s ní začít při prvních náznacích nemoci.

Iveta - svědivá vyrážka

Dobrý den naše 22letá dcerka trpí svědivou vyrážkou po celém těle,ale ne pořád někdy se to uklidní a vyrážka zmizí,a z toho se projeví v tak silné míře,že ji začnou brnět ruce lékař ji předepsal nějaký hormonální lék,ale její gynekolog se zděsil,že byla předávkovaná hormony,a stejně se nic nezměnilo,nejhorší je to v zimním období,nedávno se mi svěřila,že trpí zácpou tak si myslím jestli to nemá nějakou spojitost.Poraďte mi prosím nějaké homeopatikum.Děkuji Iveta

vilcakul - Re: svědivá vyrážka

Dobrý den, tento problém potřebuje komplexní vyšetření a následnou homeopatickou léčbu pod vedením zkušeného homeopata, proto doporučuji navštívit homeopata a požádat ho o léčbu.

Blanka - seboroická dermatitida

dobrý den, dcera (33let) trpí na seboroickou dermatitidu, můžete jí doporučit nějaká homeopatika?
Děkuji

vilcakul - Re: seboroická dermatitida

Dobrý den, tento problém potřebuje komplexní vyšetření a následnou homeopatickou léčbu pod vedením zkušeného homeopata, proto doporučuji navštívit homeopata a požádat ho o léčbu.

Peťka - očkování

Dobrý den, hledám něco jako prevenci nežádoucích účinků po očkování. Měli jsme silicea+thuya, 4 dny, následně malý (po vysazení homeo) dostal hned stomatitidu, takže odhaduji pokles imunity. Nově mi byl doporučen Apis (proti riziku encefalopatie). Našla jsem i homeopatikum z třezalky, které mělo být proti nervovému poškození. Dá se s Apisem kombinovat? Jak ho brát?
Tady se kdosi ptal na homeo hexavac - je podle Vás lepší než uvedené jednotlivé preparáty. Vím, očkování je sporné, nicméně očkovat budu :-(

vilcakul - Re: očkování

Dobrý den, léčba potencovanou vakcínou je blíže v tom případě, kdy vakcína zavinila následný stav dítěte po očkování. Stav se dá ovlivnit i symptomaticky, ale nemáte jistotu, že jste pokryla celý "obraz" vedlejších účinků vakcinace. Hypericum perforatum může být dobrou volbou, hlavně při poškození nervů a následném stavu. Předpis homeopatika záleží na symptomech, které se objeví po očkování, takže v případě potřeby vyhledejte homeopata a požádejte ho o léčbu. Homeopatikum můžete podat v potenci C9-C15, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté je třeba lék vysadit a počkat na reakci organizmu. V případě zlepšení nebo zhoršení stavu je třeba homeopatikum okamžitě vysadit, aby nedošlo k předávkování homeopatikem. Články o detoxikaci očkování najdete vlevo v Menu pod odkazem Homeopatie a vakcinace.