Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Petra - antibiotika

Dobrý den,
chtěla by jsem Vás požádat o radu.Můj přítel prodělal anginu a dostal antibiotika po týdnu se mu objevil pásový opar přes celé ucho dostal další antibiotika a do 14dnů měl angínu opět...takže během měsíce vybral troje antibiotika.Můžete mi prosím poradit,jaké homeopatika mu mám koupit,aby tělo očistil.Děkuji moc za radu a odpověď.Petra

vilcakul - Re: antibiotika

Dobrý den, průběh choroby poukazuje na slabost imunitního systému vašeho přítele a potlačení nemoci antibiotiky. V každém případě by bylo třeba imunitu posílit, ať už homeopatickou konstituční léčbou nebo symptomaticky. V této indikaci mám dobrou zkušenost s homeopatikem Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů, potom 1-2 týdny pauza. Kůra se může zopakovat v případě potřeby každý měsíc, nebo je dobré s ní začít při prvních náznacích nemoci. Na pročištění organizmu bych doporučil z gemmoterapie Břízu, poté následně Černý rybíz, který též napomáhá imunitě, zmírňuje a léčí záněty, má kortikoidní efekt. Na detoxikaci vedlejšího účinku antibiotik by mohlo být vhodné potencované Antibiotikum, ale je otázné, či se dá v ČR objednat, možná v Anglii z Heliosu. Dále se na pročištění organizmu doporučuje homeopatikum Sulphur v potenci C9-C15, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté je třeba lék vysadit.

Eva - Spánek bez buzení

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jaké homeopatikum by pomohlo na klidné spaní našeho téměř dvouletého syna. Syn byl 20 měsíců kojený, místo vožení v kočárku jsem ho nosila v nosítku a po celou dobu se snažím dopřát mu maximum kontaktu, což dělá dobře nám oběma.. Když se v noci probudí a nemůže usnout, bereme ho k sobě do manželské postele. Syn usíná kolem desáté večer, vstává po sedmé ráno, mezi tím se 3 - 6x probudí a zapláče. Nechá se ukolébat na rukách a většinou velice rychle usne. S podobnou frekvencí se budil i když byl ještě kojený, v podstatě je to stejné už od narození, ještě nikdy nespal celou noc bez probuzení. Nepřipadá mi, že by se budil hlady a vzhledem k tomu, že jsme mu i v noci nablízku, snad ani strachem z opuštění... nevím co dělat, možná je to v tomhle věku normální, snad by mu pomohlo nějaké homeopatikum? Děkuji moc za odpověď

vilcakul - Re: Spánek bez buzení

Dobrý den, v této indikaci dělá divy homeopatikum Chamomilla vulgaris, dalšími léky je Arsenicum album, Bryonia alba a Pulsatilla pratensis. Je však třeba vybrat jeden lék, který se nejvíce podobá stavu dítěte a ten podat v potenci C9, 3x denně po dobu 1 týdne. Při zlepšení spánku je třeba snížit frekvenci užití homeopatika nebo lék úplně vysadit.

Eva - Re: Re: Spánek bez buzení

Dobrý den, děkuji za odpověď, přečetla jsem si popis jednotlivých homeopatik a chamomilla bude náš případ :o) Chtěla jsem se ještě zeptat, kolik kuliček homeopatika mám na lžičce rozpustit na jednu dávku?
Děkuji Eva

vilcakul - Re: Re: Re: Spánek bez buzení

Dobrý den, 3x denně 3 kuličky rozpustit v trošce vody a podat dítěti na umělé lyžičce.

Pavla - Kůra k očkování

Dobrý den,
mohla bych poprosit o radu ohledně potencované vakcíny k hexavakcíně a vakcíně spalničky+příušnice+zarděnky? Dovolila jsem si zkopírovat ještě jednou z konce září, na druhý dotaz ještě nemám odpověd... Mnohokrát Vám děkuji. Pavla

Re: Re: Kůra k očkování
Pavla,29. 9. 2012 21:26

Dobrý den,
moc děkuji, přečetla jsem zmíněné a našla potencované vakcíny pro hexavakcínu i MMR. Můžete mi prosím poradit potenci, dávkování a jak dlouho před i po očkování miminku dávat?
Nezlobte se, ještě bych Vás chtěla poprosit i o radu, jak zpětně od těchto očkování očistit organismus i čtyřleté dcerky. Zaplaťpámbu snad žádnými zjevnými obtížemi netrpí (až na poslední dobou zvětšené krční a nosní mandle), ale i tak bych to považovala za vhodné. Moc prosím i zde o potenci, dávkování a jak dlouho podávat.
Mnohokrát děkuji. Pavla

vilcakul - Re: Kůra k očkování

Dobrý den, vše o detoxikaci v očkování je ve zmíněných článcích. Zpětně můžete detoxikovat vedlejší účinky očkování potencovanou vakcínou i po několika letech, určitě s tím nic nepokazíte. Terapie se začíná potencí 30CH - 1. týden (pondělí, čtvrtek); 2. týden potence 200CH (pondělí, čtvrtek); 3. týden potence 1M (pondělí, čtvrtek); 4. týden potence 10M (pondělí, čtvrtek). Dr, Tinus Smits tento přístup pojmenoval dlouhým cyklusem, popisoval i cyklus krátký, kde se po 4 dny užijí tyto 4 potence potencované vakcíny. 1. den potence 30CH; 2. den potence 200CH; 3. den potence 1M; 4. den potence 10M.

Pavla - Re: Re: Kůra k očkování

Moc Vám děkuji! A omlouvám se, jsem prostě natvrdlý začátečník, proto ještě dva dotazy: 1)Kolik kuliček v dávce? 2) Když takto zdetoxikujeme hexavakcínu, po jak dlouhé době můžeme stejný postup uplatnit na MMR? Opravdu děkuji za trpělivost, máte můj obdiv...

vilcakul - Re: Re: Re: Kůra k očkování

Dobrý den, jedna dávka může být tři kuličky, podle potřeby rozpuštěné v trošce vody a dítěti podané na umělé lžičce. Stejný postup je platný pro všechny vakcíny, jen záleží na cyklu a je třeba nechat časový odstup od detoxikace další vakcíny alespoň 2-3 měsíce.

Sandra - Stav po podání léku

Dobrý den, před měsícem jsem byla poprvé u homeopatky, s akné... Je mi třicet let, mění se vlivem hormonů, před menstruací horší atd.
Dala mi jednu kuličku léku, nevím název.
Pak nastalo dva dny zhoršení psychiky - dost silné úzkosti, deprese. Další dny silné bolesti hlavy, nechutenství, pocit knedlíku v krku. Asi po týdnu se zhoršilo akné. Jenže teď je to měsíc a já nevím co si o tom myslet, akné je jiné než před lékem. Menší pupínky, které rychleji mizí - dřív to bylo méně horších, spíš jakoby bolestivých vředů, které byly velké a dlouho se hojily - takový se od toho zhoršení neobjevil. Jenže k tomu mě teď ještě bolí občas hlava - sice mírněji, než hned při tom zhoršení, ale přesto je to únavné. (V minulosti mě hlava bolela třeba jedenkrát za dva měsíce, jako problém jsem to nevnímala, ani jsem to homeopatce neřekla). Myslíte, že jsem dostala špatný lék? A co s tím?
Když se podá špatný lék, odezní jeho účinky samy? Za jak dlouho asi? Nebo to už tak zůstane? V dny kdy mě nebolí hlava, je mi dobře, ale když mě pobolívá- tak dvakrát třikrát týdně - velmi mírně, ale celý den nebo dva, tak jsem úplně bez nálady a energie, nemám chuť se s nikým bavit. Co si o tom myslíte? Homeopatka říkala, že mám tak za měsíc a půl zavolat a domluvíme se, jak dál. Díky a omlouvám se za delší dotaz.

vilcakul - Re: Stav po podání léku

Dobrý den, po užití konstitučního homeopatického léku je třeba čekat minimálně měsíc na odezvu organizmu, aby se objektivně dal posoudit účinek homeopatického léku. Podle homeopatické filozofie by přechodné zhoršení stavu mělo idikovat správný předpis homeopatika. Léčebná reakce jde zezhora dolů. zevnitř ven a objevují se staré symptomy, nemoci. Takže tomu dejte ještě čas, zkuste třeba držet dietu nebo být více na vzduchu. V případě, že nedojde k podunu k lepšímu, můžete kontaktovat homeopatku a požádat o termín návštěvy dřív.

Veronika - Menstruace

Dobrý den,
mám dlouhodobý problém, když mi bylo 16 let nedostala jsem vlastní menstruaci a paní doktorka mi předepsala Proveru po které se mi sice menstruace dostavila, ale mělo to i vedlejší účinky a to akné. Když jsem se o tom bavila s mojí paní doktorkou - gynekoložkou řekla, že by bylo dobré zkusit hormonální antikoncepci. Beru ji už cca 3 roky, menstruaci mám pravidelně a akné je pryč. Jenže když jsem ji zkusila vysadila žádná menstruace se půl roku neobjevila a akné bylo zpět. Nevím co mám dělat, antikoncepci brát nechci kvůli rodově zvýšenému cholesterolu a mám občas i zvýšený tlak. Četla jsem článek o dívce s podobnými problémy a ta psala, že jí homeopatika pomohla. Můžete mi prosím poradit?

Děkuji moc za odpověď

Veronika (20 let)

vilcakul - Re: Menstruace

Dobrý den, v této indikaci je problém znovu nastartovat hormonální systém, protože antikoncepce tento systém učiní úplně závislým na lécích. Doporučuji vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky je nejlepším lékem v této indikaci Folliculinum C200, v 1x 3 kuličky.

Zuzana - Recidivující afty

Dobrý den , mam 15 měsíčního syna , který má jiz po třetí virosu, projevujíci se začervenáním a aftami na patrových obloucích a mandlích , je bez teploty a má trochu průjem. U Pediatra neg.CRP test, stěr z krku také negat.Chtěla bych se zeptat na nějaké homeopatikum , které by pomohlo řešit tyto recidivující virosy s aftami. Průjem je u něj vždy průvodním jevem viróz. Vemi děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Recidivující afty

Dobrý den, i tento stav je zaviněn nedostečnou imunitou dítěte. Proto bych i v tomto případě doporučil homeopatikum Echinacea purpurea nebo Echinacea angustifolia v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté týdenní přestávku. Kůra se může v případě potřeby zopakovat. Samozřejmě by nebyla na škodu i návštěva homeopata a homeopatická konstituční léčba, která by tento stav měla úplně vyléčit. Dalším možným důvodem tohoto stavu může být postvakcinační syndrom, kdy se imunita dítěte potlačí a dítě "jde" z nemoci do nemoci. V případě potvrzení této téze bych doporučil detoxikaci poslední vakcinace, po níž došlo k zhoršení zdravotního stavu dítěte.

andrea - IMUNITA

Dobrý den,
potřebovala bych nějaké homeopatika na posílení imunity.
Děkuji,s pozdravem Andrea.

vilcakul - Re: IMUNITA

Dobrý den, určitě bych v tomto případě uvažoval o homeopatiku Echinacea purpurea nebo Echinacea angustifolia v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté týdenní přestávku. Kůra se může v případě potřeby zopakovat. V případě chřipky může pomoci preventivní užití homeopatika Oscilococcinum.

Lenka - otazka

Dobry den prajem, je mozne Vam napisat a poradit sa s Vami aj sukromne? Myslim mimo tohto fora? Dakujem za info.

vilcakul - Re: otazka

Ano, je to možné, ale výsledek je nejistý. Na léčbu pacienta musím pacienta vidět a slyšet. Napište mi na některý email, který najdete na mých ostatních stránkách v odkazech.